Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #41  
Oud 19 augustus 2009, 17:24
Aion's schermafbeelding
Aion Aion is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: ITV Guru / KPN
Ziggo Internet: Z2
DTV: -
Berichten: 80
Standaard

zit je via kabel of via wlan ?

dat je gebruik moet maken van mac cloon is denk ik omdat je maar max 2 ip adressen via ziggo kan gebruiken (dhcp) , het duurt dan 7 dagen eer een oud adres uit je modem gewist word en je uiteindelijk dus een nieuw ip kan krijgen door oa een ander mac in te voeren.

wat ook nog is afentoe kan helpen om te testen :

2 ping vensters

ping 192.168.1.1 -t
ping www.google.nl -t

op moment dat je verbinding gaat klapperen

zul je of op de 192 timeouts krijgen of op google timeouts krijgen.

kijk eens waar het vaakste het probleem voorkomt , pak dan eventueel wireshark om te kijken of je RST ack's krijgt of wat het probleem is dat je verbinding klappert.
__________________
Former 2e Lijn ITV agent Ziggo
Supervisor @ LCIM te den Haag
  #42  
Oud 19 augustus 2009, 20:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aion Bekijk bericht
omdat je maar max 2 ip adressen via ziggo kan gebruiken (dhcp)
Eentje dus, (Bij Casema kon je vroeger 2 ip-adressen krijgen) tegenwoordig is het maximaal 1 ip-adres en dat hangt vast aan het mac adres. Sluit je een router aan ipv een pc, moet je eerst dus even de modem rebooten. Sluit je de pc aan, dan ook modem rebooten. Anders accepteert het modem het nieuwe apparaat niet. Doe je een mac-clone, hoef je het modem niet te resetten als je wisselt tussen 2 apparaten met zelfde mac-adres. (PS: in je profiel heb je neergezet dat je Ziggo Customer Support bent - zie rechts-boven je berichten, dat klopt niet meer neem ik aan ?? )
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #43  
Oud 20 augustus 2009, 18:21
Aion's schermafbeelding
Aion Aion is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: ITV Guru / KPN
Ziggo Internet: Z2
DTV: -
Berichten: 80
Standaard

nee, was 1 van de gelukkigen wiens contract niet werd verlengd ivm dat ze teveel mensen hadden , helaas keek men meer naar tijden dan naar qualiteit (en ik zat net iets te hoog ivm itv uitrol en 90% herhaalverkeer wat maar is moest worden opgelost, schreef ook 2 itv gidsen waar agents wat aan hadden (3e was bijna af toen contract niet werd verlengd dus helaas nooit gepublished. stond echt alles in wat men moest weten zodat zelfs de "admin" agents het in feite zouden kunnen doen). 4 dagen later maar jaarcontract bij de concurrent aangenomen.hebben ze eindelijk personeel wat beetje wil helpen dan worden ze eruit geknikkerd. (echt ook gewoon supergoede mensen die klanten gewoon altijd in 1x hielpen . zorgen dat er geen fouten werden gemaakt en eerlijk waren als er gewoon een process verkloot was), 1 maat van me is ook eruit gezet met dat hij 1x goed te laat was gekomen (kon hij niets aan doen , zat gewoon 2 uur vast in de trein door storing). gewoon contract niet verlengd. sloeg nergens op

maargoed, ontopic


wist niet dat het veranderd is naar 1 ip max, als ik mijn mac id verander dan krijg ik zonder reboot gewoon nog wel internet , heb nog niet gekeken naar wat voor ip ik krijg , zal ik vanavond wel ff doen.sinds wanneer is die verandereing dan ? sinds bacc ?

kan ook nog liggen aan dat ik een iets oudere motorola versie gebruik.
__________________
Former 2e Lijn ITV agent Ziggo
Supervisor @ LCIM te den Haag
  #44  
Oud 20 augustus 2009, 19:07
pletter's schermafbeelding
pletter pletter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: schagen multikabel
Ziggo Internet: A1O extra Ubee
DTV: geen
Berichten: 605
Standaard zie toch wat wraak to ziggo

waarom ga je niet lekker op adsl forum zitten

ipv hier over ziggo dit en dat

KPN heeft misgeschoten met adsl of adsl2 over een jaar ben je daar ook weer weg
jammer maar dat zijn FEITEN

peter
  #45  
Oud 20 augustus 2009, 20:42
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pletter Bekijk bericht
waarom ga je niet lekker op adsl forum zitten

ipv hier over ziggo dit en dat

KPN heeft misgeschoten met adsl of adsl2 over een jaar ben je daar ook weer weg
jammer maar dat zijn FEITEN

peter
Helaas geen ADSL2 voor mij dus kom ik hier om problemen op te lossen met Ziggo.
  #46  
Oud 21 augustus 2009, 18:22
Aion's schermafbeelding
Aion Aion is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: ITV Guru / KPN
Ziggo Internet: Z2
DTV: -
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pletter Bekijk bericht
waarom ga je niet lekker op adsl forum zitten

ipv hier over ziggo dit en dat

KPN heeft misgeschoten met adsl of adsl2 over een jaar ben je daar ook weer weg
jammer maar dat zijn FEITEN

peter

Rofl, betwijfel dati k daar over een jaar weg ben, en waarom ik niet op het adsl forum zit , dat is omdat ik hier mensen proberen te helpen aangezien ik vind dat ze dat wel verdienen , zou ook wel zielig kunnen flamen zoals jij nu doet maar vind problemen oplossen nog net iets leuker

net tog al 19 bedankjes gehad van mensen die problemen hadden wat ik even heb opgelost voor ze.
__________________
Former 2e Lijn ITV agent Ziggo
Supervisor @ LCIM te den Haag
  #47  
Oud 21 augustus 2009, 22:59
eironman23's schermafbeelding
eironman23 eironman23 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 maart 2009
Locatie: Lisse
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra arris modem
DTV: samsung
Berichten: 7
Standaard

ik vind ook dat je goed bezig bent hoor !!! laat hem maar lekker zeiken hij heeft niks beters te doen!!
ps netgear zij tegen mij dat ik moest invoeren 1468?? ook goed??
ps heb nergens meer last van, ben gegaan van linksys 160n naar netgear wnr3500 en 10 keer beter
  #48  
Oud 30 augustus 2009, 15:55
HansHo's schermafbeelding
HansHo HansHo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 EXTRA
DTV: samsung 380
Berichten: 9
Standaard

Omdat ik ook veel problemen had met deze router overwogen een nieuwe te kopen. Maar na een schone herinstallatie met versie 15 werkt het allemaal helemaal TOP! Voor de zekerheid ook de amerikaanse software geinstalleerd naast de driver. Firewall uitgeschakeld!!! Download van 48 en upload van ruim 4 en een ping van gemiddeld 7.

Ik ben zeer tevreden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  #49  
Oud 30 augustus 2009, 17:03
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

ik heb terug moeten gaan naar 2.0.08 anders drops en geen dns server enz ;(
  #50  
Oud 31 augustus 2009, 17:37
HansHo's schermafbeelding
HansHo HansHo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 EXTRA
DTV: samsung 380
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door optikn3rv Bekijk bericht
ik heb terug moeten gaan naar 2.0.08 anders drops en geen dns server enz ;(

De 2.0.15 usa werkt bij mij perfect. Er staan 2 computers met een draadje op en 3 laptops draadloos. En geen conflicten meer.
Maar belangrijk lijkt mij een schone installatie. Dus oude software en drivers er eerst af. Tijdens het installeren alles los. Computers en Laptops uit dus! Ik had voor en na de installatie van de 2.0.15 gereset (30 sec reset knop in, 30 seconde stroom eraf, 30 sec reset knop ingedrukt). Firewal eraf en klaar was ik.


Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:40.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl