Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 17 augustus 2009, 15:00
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door optikn3rv Bekijk bericht
deze firmware was perfect tot ik die nieuwe modem hebt ontavngen nu valt internet weg 2-3 keer per fdag en heb ik weer alleen local network ;(
Heb je je ervaringen al gemaild aan Linksys? Misschien dat ze beta drivers kunnen sturen...
  #32  
Oud 17 augustus 2009, 15:03
eironman23's schermafbeelding
eironman23 eironman23 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 maart 2009
Locatie: Lisse
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra arris modem
DTV: samsung
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door optikn3rv Bekijk bericht
deze firmware was perfect tot ik die nieuwe modem hebt ontavngen nu valt internet weg 2-3 keer per fdag en heb ik weer alleen local network ;(
dan zou ik eerst effe terug gaan naar build 008 en dan weer update naar jou versie en daarna effe stroom ervan afhalen mischien dat dat help
ben echt blij dat ik nieuwe heb besteld gooi hem wel op marktplaats deze straks want wordt gek van dat ding in combinatie met ziggo(casema schuld eigenlijk)
  #33  
Oud 17 augustus 2009, 15:15
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

Ik denk zelf ook over een nieuwe maar tja de grote vraag is welke.
K'heb al eerder gezocht op de forum maar ben nu die link kwijt.

Ik zoek een snelle dus en betrouwbar niet zoals mijn wrt160n
  #34  
Oud 17 augustus 2009, 15:21
eironman23's schermafbeelding
eironman23 eironman23 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 maart 2009
Locatie: Lisse
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra arris modem
DTV: samsung
Berichten: 7
Exclamation

ik heb deze besteld:
http://www.netgear.nl/producten/prod...p?prod=WNR3500

mooie netgear WNR3500 schijnt super ding te zijn maar is wel nieuwe model dus nog geen testen mee gedaan hoop dat hij goed is anders blijf ik bezig, maar lees nergens problemen over netgear met ziggo

Laatst gewijzigd door eironman23; 17 augustus 2009 om 16:07
  #35  
Oud 17 augustus 2009, 16:29
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

net met live chat in de US gebabbled maar die zeggen bel de helpdesk in NL, heb ik dat gedaan maar zie kunnen geen beta US firmware 2.0.03.001 vinden ;( en vertel dat ik de US moete bellen lol. grapig is het wel.
  #36  
Oud 17 augustus 2009, 18:55
Aion's schermafbeelding
Aion Aion is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: ITV Guru / KPN
Ziggo Internet: Z2
DTV: -
Berichten: 80
Standaard

Ok ik zal voor julie even paar dingen duidelijk zetten : Allereerst geld dit alleen voor mensen met WRT160N V2 ! Upgrade naar de 2.0.0.15 : HIER

voer de update uit , zorg ervoor dat er geen Wireless apperaten verbinding proberen te maken ! (dus Wii op standby etc,gewoon ff wlan uitgooien op router voor je hem update- dit gebeurt ook altijd via de kabel !) , dit kan ervoor zorgen dat de router bij 98% eruit klapt en je wel gewoon een "update" hebt maar niet compleet goed erop staat.

Als router opnieuw gereboot is dan drukken we aan de achterkant reset knopje in

druk het voor 30 seconden in
daarna stroom eraf maar blijf het knopje indrukken.
na 30 seconden doen we de stroom er weer op en daarna pas mag je het knopje loslaten.

de router pakt nu de standaardinstellingen van de laatste update (sommige instellingen worden opnieuw weggeschreven , dat gebeurt pas als de stroom er weer op word gezet en je alsnog de reset knop ingedrukt hebt)

hierna gaan we het menu in via http://192.168.1.1

user : admin
-blank ww of admin

Basis setup

  • Zet MTU op handmatig en dan als waarde 1450 *
  • DHCP server enabled, Verander alleen de DNS (kan je ook mooi thepiratebay behouden mochten die kuikens van brein leuk doen)
  • DNS entry 1 : 208.67.220.220
  • DNS entry 2 : 208.67.222.222
  • Dit zijn de Opendns Servers , dus lekker buiten ISP om en geen timeouts of langzame resolves.
*MTU staat standaard op 1500 , bij 1450 is je internet snelheid vaak nog bijna net zo snel maar is hij een stuk stabieler bij cisco routers. (zeker onze versie) bij 1500 MTU heb ik wel vaak meegemaakt dat webinterface niet bereikbaar word en de router vastloopt.

Als je wireless hebt is het nog een heel ander verhaal

Wireless troubleshooter

Voordat we beginnen moet je rekening houden dat wireless heel erg beinvloedbaar is van buitenaf. hoe meer mensen in de buurt wireless hebben hoe sterker je je eigen signaal moet maken om hun lekker uit de buurt te houden.

benodigdheden voor dit stukje :

http://www.netstumbler.com/ - Networkstumbler

In networkstumbler kan je precies zien welke AP's er in je buurt zittne of ze nu SSID uitzenden of niet. Laat network stumbler halverwege je wlan verbinding draaien (of vanaf het eindpunt) voor een goede 10 minuten en je ziet zo een stuk of 1-3 tot 15-20 (in mijn gebied) wireless routers staan.

Bijna allemaal staan ze op Kanaal 1/6/11
Opzich is er niets mis mee met deze kanalen maar als je 5 buren in de buurt hebt die allemaal op 6 zitten of 4 op 11 dan kan je ervan uitgaan dat het storing veroorzaakt.

Persoonlijk draai ik op kanaal 4 aangezien ik bijna geen access points in mijn regio heb op 2-5.

kies bij voorhand dus uit wat voor jou het beste kanaal gaat worden.

Basic wireless settings

In theorie veranderen we alleen het kanaal en zetten we hem op 20mhz kanaal.

Advanced wireless settings

Hier kan soms het nodige veranderen

  • AP Isolation - disabled (laten we lekker uitstaan)
  • Frame Burst - Enabled
  • Authentication type - Auto
  • Basic rate - Zet deze op standaard / default ! (andere opties krijg je speeddrops
  • Transmission rate - Auto (zelfde als hierboven)
  • N Transmission rate : Auto - anders kunnen je wireless A/b/G apperaten niet meer connecten met Linksys router.
  • CTS Protection Mode : Dit is een belangrijke , bij veel ap's in de buurt moet je dit aanlaten. weinig ap's in de buurt dan gerust uitzetten voor hogere snelheid op wlan
  • Beacon Interval : Staat op 100 , zet hem op 50/20 , hangt van drukte af.
  • DTIM Interval - 1 is goed.
  • Fragmentation treshold : 2346**
  • RTS Threshold : 2347 **
** De treshhold veranderen we als er via wlan teveel timeouts komen naar de router , hou er rekening mee dat ze in stappen van 32 naar beneden gaan en dat dit op elke computer apart moet worden ingesteld bij het netwerk.

Firewall

SPI Firewall Protection: Enabled Disabled

als deze optie aan staat dan filtert de linksys alle data , dit kost je aanzienlijk in je verbinding aangezien de linksys ermee zendkracht verliest qua wlan en doorvoersnelheid met lan.

Mijn aanraden , zet een DMZ met een goede firewall (Comodo firewall bv, 1 van de beste) en dan gewoon niet deze functie gebruiken

ook het filteren van de andere poorten kun je dan gerust uitzetten.

Hierna zou je verbinding helemaal stabiel weer moeten werken.

zo niet hoor ik het wel

Ciau

Aion , Ex-Ziggo Guru =] (nu lekker bij de concurrent ;p)
__________________
Former 2e Lijn ITV agent Ziggo
Supervisor @ LCIM te den Haag
  #37  
Oud 17 augustus 2009, 20:09
gem1e's schermafbeelding
gem1e gem1e is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 februari 2008
Locatie: Blokker Multikabel
Berichten: 214
Standaard

Ben zelf heel blij de tussenweg te hoebben genomen, de 8 versie,
http://audipages.com/router/
nu helemaal geen last meer van de narigheid van de afgelopen 2 weken van pagina`s niet vinden of server niet gevonden.
  #38  
Oud 18 augustus 2009, 14:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aion Bekijk bericht
  • DNS entry 1 : 208.67.220.220
  • DNS entry 2 : 208.67.222.222
  • Dit zijn de Opendns Servers , dus lekker buiten ISP om en geen timeouts of langzame resolves.

hmm... adviseren dat iedereen dit als dns server moet instellen omdat je dan geen timeouts zou hebben is denk ik niet altijd handig.
De snelheden van de nieuwe ziggo dns servers bij een dns-stresstest altijd beter en sneller dan die van opendns.
(plus de extra's van opendns die niet iedereen wil hebben)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #39  
Oud 18 augustus 2009, 17:49
Aion's schermafbeelding
Aion Aion is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: ITV Guru / KPN
Ziggo Internet: Z2
DTV: -
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
hmm... adviseren dat iedereen dit als dns server moet instellen omdat je dan geen timeouts zou hebben is denk ik niet altijd handig.
De snelheden van de nieuwe ziggo dns servers bij een dns-stresstest altijd beter en sneller dan die van opendns.
(plus de extra's van opendns die niet iedereen wil hebben)

helaas kan er nog steeds simpel bij de ziggo dns gepoisond worden en heeft deze linksys versie een bekende dns issue dat poisonen heel gemakkelijk maakt (google maar op arp poisoning wrt 160n v2)

de opendns servers werken veel fijner dan de ziggo servers , soms krijg ik echt rare timeouts of dns resolves als je die servers gebruikt , overgestapt naar opendns en dan met win7 of ubuntu , je drukt op enter , page staat er gewoon te snel , met normale dns 212.54.x gebeuren is het vaak nog 5-8 sec wachten.
__________________
Former 2e Lijn ITV agent Ziggo
Supervisor @ LCIM te den Haag
  #40  
Oud 19 augustus 2009, 10:32
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

wat mij is opgevallen met mijn oud cfg is ik moet PC mac cloning nu aan zetten anders kom ik niet online, alleen local network.
Bij de motorola hoeft dit niet. En om te helpen met die 3-5 drops per dag heb ik de MTU op 1400 gezet, nu heb ik maar 2-3 drops per dag.

AP's bij mij in de buurt is 5 dus niet zoveel dus heb ik ook CTS protection mode ook uit.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:20.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl