Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 4 oktober 2009, 12:37   #411
RogerSch
Member
 
RogerSch's schermafbeelding
Standaard

Ik hoop wel dat als de Philips TV's met CI+ eindelijk goedgekeurd worden door Ziggo, Ziggo wel op tijd aangeeft wanneer de Alphacrypt kaart in de CI+ sloten geblokkeerd gaan worden. Zodat de mensen, die nu tijdelijk met een Alphacrypt werken, dan nog de tijd hebben om een Ziggo CI+ CAM te kopen (liefst zonder smartcard...)
RogerSch is offline  
Oud 4 oktober 2009, 14:01   #412
mapel
Member
 
mapel's schermafbeelding
Standaard

De reden dat ik tot nu toe nog geen authenticatie voorbij heb zien komen had ermee te maken dat de tv de module niet zag omdat er in het slot vd tv div. pinnetjes verbogen waren.Hiermee is de stelling ontkracht dat de module er maar op 1 manier in kan ontkracht.Kijk hier dus goed mee uit(paarse zijde naar muur).

Nu heb ik met veel engelen geduld de pinnetjes weer goed geplaatst en zie gelijk hierna meteen het authenticatie proces succesvol doorlopen.Zenders opnieuw laten installeren etc.Resultaat nog altijd zwart beeld.
Het common interface is nu ook zichtbaar en geeft Status: D00-4 Card In.

De Ziggo helpdesk nogmaals gebeld om mijn smartcard nogmaals opnieuw te activeren.

Tot nu toe nog geen resultaat.
mapel is offline  
Oud 4 oktober 2009, 14:57   #413
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mapel Bekijk bericht
De reden dat ik tot nu toe nog geen authenticatie voorbij heb zien komen had ermee te maken dat de tv de module niet zag omdat er in het slot vd tv div. pinnetjes verbogen waren.Hiermee is de stelling ontkracht dat de module er maar op 1 manier in kan ontkracht.Kijk hier dus goed mee uit(paarse zijde naar muur).

Nu heb ik met veel engelen geduld de pinnetjes weer goed geplaatst en zie gelijk hierna meteen het authenticatie proces succesvol doorlopen.Zenders opnieuw laten installeren etc.Resultaat nog altijd zwart beeld.
Het common interface is nu ook zichtbaar en geeft Status: D00-4 Card In.

De Ziggo helpdesk nogmaals gebeld om mijn smartcard nogmaals opnieuw te activeren.

Tot nu toe nog geen resultaat.
Kijk nog eens onder Status softcell services (via CAM menu), waarbij je ned 2 geselecteerd hebt.
Je moet dan een regel zien met EMM en een regel met Live View
Vervolgens met je Live View selecteren en de informatie even terugkoppelen. Mischien dat we dan een beter beeld krijgen bij de mogelijke oorzaak.
Als de kaart niet geactiveerd is zou er in ieder geval een E19 of E16 / E30 moeten verschijnen.
anoniem is offline  
Oud 4 oktober 2009, 18:57   #414
geesgerardus
Junior Member
 
geesgerardus's schermafbeelding
Standaard net

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Expert Bekijk bericht
8000 serie heeft geen wireless, dus kabeltje.
Alleen de 9000-serie is draadloos te gebruiken.
Bedankt !
geesgerardus is offline  
Oud 4 oktober 2009, 18:59   #415
geesgerardus
Junior Member
 
geesgerardus's schermafbeelding
Standaard net tv

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JoostBoZ Bekijk bericht
Je kunt een tv uit de 8000-serie ook aansluiten m.b.t. Powerline Ethernet. Werkt prima (netwerkkabel aansluiten op een adapter die is verbonden met het stroomnetwerk).

Ik heb dit ook gedaan (m.b.v. een Devolo AV200 StartersKit) en dit werkt perfect.
o.k. ga ik doen .
geesgerardus is offline  
Oud 4 oktober 2009, 20:22   #416
TNG
Member
 
TNG's schermafbeelding
Standaard

Even een vraag die waarschijnlijk niet in relatie staat met de CI+ cam, maar hebben meer mensen met een Philips toestel wel eens last van "crashes"?

Ik heb het 2 keer meegemaakt dat tijdens het TV kijken de TV (42pfl9664)ineens met een harde *pof* eruit vliegt en plots niks meer doet. De eerste keer dacht ik dat er een stop in de meterkast was uitgeslagen, maar dat bleek niet het geval.

Pas na 30 seconden start de TV weer automatisch op. Beide keren dat het gebeurde stond de TV al enkere uren aan. Kan het zijn dat de TV te heet wordt en er dan uitknalt? Hebben meer mensen dit wel eens gehad?
TNG is offline  
Oud 4 oktober 2009, 20:24   #417
mapel
Member
 
mapel's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Kijk nog eens onder Status softcell services (via CAM menu), waarbij je ned 2 geselecteerd hebt.
Je moet dan een regel zien met EMM en een regel met Live View
Vervolgens met je Live View selecteren en de informatie even terugkoppelen. Mischien dat we dan een beter beeld krijgen bij de mogelijke oorzaak.
Als de kaart niet geactiveerd is zou er in ieder geval een E19 of E16 / E30 moeten verschijnen.
@anoniem (alvast bedankt voor het meedenken)

D100-8 Descrambler service OK
Interne Status: D100-8
Smartcard: 0x0000 D00-4
ECM Source: 0x0000 D100-9
mapel is offline  
Oud 4 oktober 2009, 20:40   #418
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mapel Bekijk bericht
@anoniem (alvast bedankt voor het meedenken)

D100-8 Descrambler service OK
Interne Status: D100-8
Smartcard: 0x0000 D00-4
ECM Source: 0x0000 D100-9
wil je alle regels nog een keer nalopen, je kunt ook verder naar beneden scrollen.
anoniem is offline  
Oud 4 oktober 2009, 21:35   #419
mapel
Member
 
mapel's schermafbeelding
Standaard

@anoniem:

DVB descramble 0x0000 D100-9
Copy Control: D100-10
mapel is offline  
Oud 5 oktober 2009, 18:52   #420
marchelh
Member
 
marchelh's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TNG Bekijk bericht
Even een vraag die waarschijnlijk niet in relatie staat met de CI+ cam, maar hebben meer mensen met een Philips toestel wel eens last van "crashes"?

Ik heb het 2 keer meegemaakt dat tijdens het TV kijken de TV (42pfl9664)ineens met een harde *pof* eruit vliegt en plots niks meer doet. De eerste keer dacht ik dat er een stop in de meterkast was uitgeslagen, maar dat bleek niet het geval.

Pas na 30 seconden start de TV weer automatisch op. Beide keren dat het gebeurde stond de TV al enkere uren aan. Kan het zijn dat de TV te heet wordt en er dan uitknalt? Hebben meer mensen dit wel eens gehad?
offtopic
Even updaten naar de laaste firmware!
Met alle oude versie heb ik dit probleem ook veel gezien.
Zeker met zapen over gecodeerde digitale kanalen.
Maar sinds ik de laatste firmware er in heb zitten heb ik geen crash meer gehad. versie 058.005
/offtopic

Laatst gewijzigd door marchelh; 5 oktober 2009 om 20:29
marchelh is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl