Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 23 september 2009, 17:40   #271
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard Nieuwe firmware

Net de nieuwe firmware op mijn 32pfl9604 geinstalleerd. Firmware versie Q5492-0.26.58.5.

Het goede nieuws: Authenticatie geslaagd!
Het slechte nieuws: Op elk kanaal error E19-4: "Preview periode verlopen"

Dit is met de Neotion CI+ CAM. Wellicht dat het met de SMiT CAM wel werkt?! Hier is het beeld nog zwart.

Update: E19-4 is opgelost

Laatst gewijzigd door nlrb; 23 september 2009 om 20:40 Reden: E19-4 is opgelost
nlrb is offline  
Oud 23 september 2009, 17:53   #272
kasteleman
Junior Member
 
kasteleman's schermafbeelding
Standaard

Ooohhhh, kreeg je de firmware automatisch?
Op de site van Philips is niks terug te vinden voor de 9604 serie. Zijn ze nu aan het bijwerken?? Zou het dan??? Ik zit wel te wachten, want mijn 37 inch plaatst NED1 HD op nummer 71. Dus bestaat het vermoeden (correct me if i'm wrong) dat mijn LCD met de 22 firmware niet gaat werken met een CAM...
kasteleman is offline  
Oud 23 september 2009, 17:58   #273
ArChie
Senior Member
 
ArChie's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Het slechte nieuws: Op elk kanaal error E19-4: "Preview periode verlopen"
Of je smartcard is niet goed geregistreerd, of het activatie bericht als gevolg van de registratie is niet bij jouw smartcard terecht gekomen omdat de CI+ CAM afgelopen periode niet goed gewerkt heeft in jouw TV. Even bellen met Ziggo om de activatie van de smartcard nogmaals uit te laten voeren.
ArChie is offline  
Oud 23 september 2009, 18:06   #274
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Of je smartcard is niet goed geregistreerd, of het activatie bericht als gevolg van de registratie is niet bij jouw smartcard terecht gekomen omdat de CI+ CAM afgelopen periode niet goed gewerkt heeft in jouw TV. Even bellen met Ziggo om de activatie van de smartcard nogmaals uit te laten voeren.
Als ik op "mijn Ziggo" kijk staat de smartcard als geregistreerd. Maar ik zie op de klantenservice pagina dat ik tenminste 45 minuten geduld moet hebben. Even kijken of het al niet meer dan 2 maanden geleden is dat de smartcard is geregistreerd .

Laatst gewijzigd door nlrb; 23 september 2009 om 18:12 Reden: Toevoeging
nlrb is offline  
Oud 23 september 2009, 18:11   #275
ArChie
Senior Member
 
ArChie's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Als ik op "mijn Ziggo" kijk staat de smartcard als geregistreerd.
Ja, maar er moet als gevolg van die registratie ook nog een bericht naar de smartcard worden gestuurd voor de activatie en misschien heeft je smartcard die niet binnengekregen.
ArChie is offline  
Oud 23 september 2009, 19:47   #276
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard

Na het bellen naar Ziggo werkt het nu wel! Er is beeld op de digitale kanalen! Ik zit achter de TV ...
nlrb is offline  
Oud 23 september 2009, 20:24   #277
yoerivandersman
Junior Member
 
yoerivandersman's schermafbeelding
Standaard

kan iemand mij nu eens vertellen hoe de zapsnelheid is van met de CI+ module. zonder vind ik het namelijk al redelijk/ernstig traag. is het met CI+ nog trager, sneller, of gelijk aan??
yoerivandersman is offline  
Oud 23 september 2009, 20:39   #278
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yoerivandersman Bekijk bericht
kan iemand mij nu eens vertellen hoe de zapsnelheid is van met de CI+ module. zonder vind ik het namelijk al redelijk/ernstig traag. is het met CI+ nog trager, sneller, of gelijk aan??
Zapsnelheid lijkt me iets trager, maar niet veel en niet altijd hetzelfde. Het duurt tussen 1-2 seconden voordat er beeld is. Ik zal kijken of het beter te timen is.
nlrb is offline  
Oud 23 september 2009, 22:22   #279
Tommie33
Senior Member
 
Tommie33's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kasteleman Bekijk bericht
Ooohhhh, kreeg je de firmware automatisch?
Op de site van Philips is niks terug te vinden voor de 9604 serie. Zijn ze nu aan het bijwerken?? Zou het dan??? Ik zit wel te wachten, want mijn 37 inch plaatst NED1 HD op nummer 71. Dus bestaat het vermoeden (correct me if i'm wrong) dat mijn LCD met de 22 firmware niet gaat werken met een CAM...
Ik heb de firmware van de site gehaald, maar hij blijft nu op stap 4/5 hangen bij de authenticatie. Per saldo ben ik er niets mee op geschoten met mijn 32pfl9604.
Tommie33 is offline  
Oud 23 september 2009, 22:35   #280
TomF
Senior Member
 
TomF's schermafbeelding
Standaard

@Yoeri,

Ik had je eerder al eens toegezegd om de zapsnelheid te klokken met de CAM module. Alsnog de waarnemingen:
Gemiddeld is het ca. 2 seconden, maar soms duurt het nog iets langer.(Voornamelijk als ik zap naar Discovery HD. Ik krijg dan ook eerst nog ff 'geblokte beelden')

Het is, lijkt mij, gewoon een kwestie van wennen. We hebben in de slaapkamer een Philips 22PFL3403 (Zonder enige digitale poespas) en die zapt net zo snel (Of traag, zoals je wilt )

Laatst gewijzigd door TomF; 24 september 2009 om 07:10 Reden: Typfoutje
TomF is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl