Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #61  
Oud 10 mei 2009, 17:56
marijn18's schermafbeelding
marijn18 marijn18 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2009
Locatie: Casema
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
maar op 15 meter kan je niet bedraad ? onthoud wel dat veel pc draadloze kaarten slecht presteren omdat de antenne achter de pc zit en de pc ingebouwd in een kastje.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Ik heb zojuist mijn vader overgehaald om mijn pc toch maar bedraad aan te gaan sluiten! Deels onder vloer door en de rest achter de plint.

Nou heb ik nog een aantal vragen. Mijn computer gaat dus bedraad aangesloten worden. Maakt het hier nog uit of ik Cat5 of Cat6 kies (volgens mij moet cat5 voldoende zijn over 15 meter toch)? Apparaatbeheer geeft mijn netwerkkaart aan als 'Intel(R) PRO/1000 MT Netwerk Connection', dat lijkt mij een Gbit-kaart, dus die zou moeten voldoen.
Dan gaat mijn internet dus binnenkomen op de modem van Ziggo. Maar als ik het goed begrijp heeft deze standaard geen mogelijkheden om meerdere apparaten aan te sluiten, laat staan draadloos. Hier zal dus een router tussen moeten komen waar ik mijn pc bedraad op aan kan sluiten en mijn laptop/Wii/telefoon draadloos. De snelheid voor het draadloze netwerk is niet zo heel belangrijk, maar mijn bedraade pc moet het maximale uit de Ziggoverbinding kunnen halen, nu en na de geplande snelheidsverhogingen. Ik zoek dus eigenlijk een router met goede WAN > LAN doorvoer als ik het goed zeg en WLAN. Is de standaardrouter die Ziggo aanbied voldoende? Of wat raden jullie aan?
  #62  
Oud 10 mei 2009, 19:31
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marijn18 Bekijk bericht
Ik heb zojuist mijn vader overgehaald om mijn pc toch maar bedraad aan te gaan sluiten! Deels onder vloer door en de rest achter de plint.

Nou heb ik nog een aantal vragen. Mijn computer gaat dus bedraad aangesloten worden. Maakt het hier nog uit of ik Cat5 of Cat6 kies (volgens mij moet cat5 voldoende zijn over 15 meter toch)? Apparaatbeheer geeft mijn netwerkkaart aan als 'Intel(R) PRO/1000 MT Netwerk Connection', dat lijkt mij een Gbit-kaart, dus die zou moeten voldoen.
Dan gaat mijn internet dus binnenkomen op de modem van Ziggo. Maar als ik het goed begrijp heeft deze standaard geen mogelijkheden om meerdere apparaten aan te sluiten, laat staan draadloos. Hier zal dus een router tussen moeten komen waar ik mijn pc bedraad op aan kan sluiten en mijn laptop/Wii/telefoon draadloos. De snelheid voor het draadloze netwerk is niet zo heel belangrijk, maar mijn bedraade pc moet het maximale uit de Ziggoverbinding kunnen halen, nu en na de geplande snelheidsverhogingen. Ik zoek dus eigenlijk een router met goede WAN > LAN doorvoer als ik het goed zeg en WLAN. Is de standaardrouter die Ziggo aanbied voldoende? Of wat raden jullie aan?
Even vlug... CAT5e kun je het beste nemen. Meerwaarde CAT6 is op dit moment nihil in thuisnetwerken. CAT5e is ook Gigabitgereed.

Voor goede routers moet je echt even het topic doorlezen, er is genoeg informatie gegeven, evenals goede tabellen waar je de snelheidsdoorgifte WAN <> LAN goed kunt lezen.
  #63  
Oud 11 mei 2009, 17:41
stohr's schermafbeelding
stohr stohr is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: Berg en Terblijt - @Home
Ziggo Internet: A.I.1. Extra
DTV: Samsung DCB-9401R
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
er is nu wel een actie deze maand bij linksys als je je oude router inlevert dan krijg je bij de 610 40 euro korting en de 160 20 euro
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Ik was vandaag bij de Mediamarkt. Zij doen ook mee met de actie. Zij hadden de 610 niet in de schappen liggen. Toen ik aan de verkoper vroeg of ze nog binnen kwamen, vertelde hij mij een ander verhaal dan dat Linksys doet.

De reden dat Linksys de actie heeft is niet om het milieu te sparen maar omdat aan het einde van de maand een nieuwe serie routers uitkomt. Ze willen dus de voorraad van de huidige routers afbouwen.
De verkoper kon me ook zeggen dat de adviesprijs van de nieuwe routers €50,- tot €60,- voor de duurdere modellen onder die van de huidige modellen liggen. In totaal zouden er vijf of zes nieuwe routers op de markt komen.

Ik kreeg dan ook het advies om de aanschaf uit te stellen tot begin juni. Dan zouden de nieuwe routers op de markt komen en kun je alsnog ervoor kiezen om met de huidige actie mee te doen of een nieuw model te kopen.
  #64  
Oud 11 mei 2009, 18:12
i-dj's schermafbeelding
i-dj i-dj is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 april 2009
Locatie: @Home
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stohr Bekijk bericht
De reden dat Linksys de actie heeft is niet om het milieu te sparen maar omdat aan het einde van de maand een nieuwe serie routers uitkomt. Ze willen dus de voorraad van de huidige routers afbouwen.
De verkoper kon me ook zeggen dat de adviesprijs van de nieuwe routers €50,- tot €60,- voor de duurdere modellen onder die van de huidige modellen liggen.
Waarschijnlijk doelde de verkoper van Mediamarkt op de WRT320N. Ook een dualband router maar niet simultaneous. Ook mist deze een storage link (voor diegene die hier in geintereseerd zijn). €50 A €60 onder de prijs is bij Mediamarkt niet zo moeilijk. Ik heb vernomen dat ze bij Mediamarkt € 189 vragen voor de WRT610N. Dan betaal je dus nog steeds netto €150 voor deze router.

Ik heb mijn WRT610N via internet voor €159 besteld en mijn oude router retour gezonden. Kost dan wel € 6,75 voor verzenden maar dan ben je nog €20 goedkoper uit dan bij Mediamarkt. (voordeel voor mij is dat ik niet de deur uit hoef, aangezien dit voor mij op dit moment wat lastig is ivm herstel van een operatie).

Nog een reden om dan nu tot aanschaf over te gaan als ik jouw zo begrijp is dat aan het eind van de maand de voorraad nihil is. Stel nou dat de specificaties van de nieuwe routers tegenvallen?

p.s. Ik heb touwens geen keuze om te wachten aangezien donderdag (fingers crossed) de monteur langskomt om AI1 komt installeren. En ik had dus geen geschikte router.
  #65  
Oud 11 mei 2009, 19:02
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door i-dj Bekijk bericht
p.s. Ik heb touwens geen keuze om te wachten aangezien donderdag (fingers crossed) de monteur langskomt om AI1 komt installeren. En ik had dus geen geschikte router.
Ik ben een beetje van gedachten veranderd de afgelopen dagen.

Voorlopig lijkt onze WRT160N nog ruim voldoende qua prestaties. De N functie gebruiken we toch niet, dus heb de router ingesteld op G-band. Inderdaad, beter bereik voor de iPhone en ook stabieler en de PC en 2 laptops houden we toch sowieso bedraad. En hoe vaak zet ik nou bestanden over van de PC naar de laptop? Eigenlijk te weinig om daar toch weer een verantwoorde uitgave voor te doen. Streamen doe ik niet, ik brand toch alles voor in de DJ-koffer. De upgrade naar 50Mbit/s wachten we rustig af en tegen de tijd dat het echt 80Mbit/s gaat worden, zit de router echt op de grens van zijn kunnen. Doorvoersnelheid WAN > LAN is 83Mbit/s en dan kunnen we altijd nog kijken. Ik heb gekozen om nu 2 Logitech Harmony's te kopen en ook daadwerkelijk gedaan. Beneden de Harmony 885 en bij ons op de slaapkamer de 525. Vond ik toch wat aantrekkelijker hehe en wat een genot.

Maar goed, als ik Gigabit echt nodig hebt, denk toch dat ik voor de WRT320N zou gaan. De USB poort van de 610 kan ik missen als kiespijn, mocht ik nog een externe schijf willen kopen, wordt het toch de LaCie 1TB met RJ45 aansluiting maar voorlopig heb ik nog genoeg opslag voor netwerk in mijn PC, namelijk speciefiek voor het netwerk 1TB en voor downloads ook 1TB.

Laatst gewijzigd door Ed; 11 mei 2009 om 19:18
  #66  
Oud 11 mei 2009, 19:18
marijn18's schermafbeelding
marijn18 marijn18 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2009
Locatie: Casema
Berichten: 11
Standaard

Ik heb het forum nog eens door gelezen en google nog even doorzocht en mijn keuze is zo goed als zeker op de D-Link Dir-655 gevallen. Andere routers waar ik naar heb gekeken waren toch iets boven mijn budget (Linksys WRT610) of kon ik niet zo heel veel informatie over vinden (Sitecom wl-306, netgear wnr3500). Ik zit alleen nog te twijfelen of ik zal wachten tot de Linksys WRT-320N op de markt is.

Heeft iemand hier nog voor- of nadelen van 1 van deze routers. De dualband-mode van de Linksys ga ik in eerste instantie nog niet gebruiken, omdat ik ook nog 'oudere' apparatuur heb die hier niet mee werkt. De mogelijkheid om een hardeschijf of printer aan te sluiten op de D-Link ga ik ook nog niet gebruiken, maar is natuurlijk altijd meegenomen mocht ik wel zoiets willen.

Wat is sowieso de levertijd van Ziggo? Ik heb op de website gelezen dat je 5 dagen na aanvragen je pakket binnen hebt, maar is je aansluiting dan ook al gereed voor gebruik of gaat daar nog een langere periode overheen? En raden jullie aan om zelf de boel aan te sluiten of om het door een monteur te laten doen?
Mocht de levertijd niet zo lang zijn ga ik denk ik voor de D-Link, mocht er nog een aantal weken overheen gaan voordat je aansluiting opgeleverd is en je spullen binnen zijn, dan wordt het misschien toch de linksys als die al op voorraad is op dat moment.

Ben benieuwd naar jullie mening!

Laatst gewijzigd door marijn18; 12 mei 2009 om 19:14
  #67  
Oud 11 mei 2009, 19:35
i-dj's schermafbeelding
i-dj i-dj is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 april 2009
Locatie: @Home
Berichten: 18
Standaard Ik heb hier voor gekozen

Zoals gezegd moest ik wel een router aanschaffen (ik heb nu nog Tele2, en heb dus een bruikleen router). Omdat je het maar 1 keer goed kunt doen heb ik het volgende aangeschaft:

In de meterkast aan de Ziggo MODEM: LInksys WRT610N DUALBAND
Op zolder aan mijn Switch: NETGEAR WNHDE111 Rangemax Wireless

De NETGEAR AP en mijn LAPTOP met intel 4965AGN wifi gaan gebruik maken van de de 5 ghz band. Mijn Xbox en andere niet geschikte N apparaten gaan dan communiceren met de 2,4 ghz band.

Zo hou je je Netwerk op snelheid en kunnen de "langzame" wifi apparaten niet storen en de snelheid omlaag halen.

Ik denk wel dat ik mijn Synology NAS ook in de meterkast plaats. Dit omdat ik dan op de Laptop anders niet kan "genieten" van de volle snelheid van WIFI N. De Netgear heeft namelijk een 10/100 MBPS poort op een gelijksoortige 10/100 switch. De Synology heeft een gigabit uplink. Dus die zou dan boven de 100 MBps kunnen komen op de gigabit poorten van de linksys.

Voor mijn HUMAX PVR hou ik mijn Homeplugs om van de woonkamer naar mijn meterkast geen gaten hoef te boren (of lelijke kabels door de kamer).

Het kost wat, maar dan heb je ook wat
  #68  
Oud 11 mei 2009, 19:45
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door i-dj Bekijk bericht
Zoals gezegd moest ik wel een router aanschaffen (ik heb nu nog Tele2, en heb dus een bruikleen router). Omdat je het maar 1 keer goed kunt doen heb ik het volgende aangeschaft:

In de meterkast aan de Ziggo MODEM: LInksys WRT610N DUALBAND
Op zolder aan mijn Switch: NETGEAR WNHDE111 Rangemax Wireless

De NETGEAR AP en mijn LAPTOP met intel 4965AGN wifi gaan gebruik maken van de de 5 ghz band. Mijn Xbox en andere niet geschikte N apparaten gaan dan communiceren met de 2,4 ghz band.

Zo hou je je Netwerk op snelheid en kunnen de "langzame" wifi apparaten niet storen en de snelheid omlaag halen.

Ik denk wel dat ik mijn Synology NAS ook in de meterkast plaats. Dit omdat ik dan op de Laptop anders niet kan "genieten" van de volle snelheid van WIFI N. De Netgear heeft namelijk een 10/100 MBPS poort op een gelijksoortige 10/100 switch. De Synology heeft een gigabit uplink. Dus die zou dan boven de 100 MBps kunnen komen op de gigabit poorten van de linksys.

Voor mijn HUMAX PVR hou ik mijn Homeplugs om van de woonkamer naar mijn meterkast geen gaten hoef te boren (of lelijke kabels door de kamer).

Het kost wat, maar dan heb je ook wat
Ja ik weet het nog, jij moet wel een nieuwe router. Maar ik doe het voorlopig even niet. Vind het wel goed zo. Paar weken geleden de router van de PC kamer naar de meterkast verplaatst. Alle kabels konden mooi vanuit de meterkast door de bestaande PVC buizen in het plafond naar de kamer van mijn dochter en de PC kamer. Dacht er zelfs nog even over na om RJ45 contactdozen in de muur te plaatsen, maar dat was achteraf wel erg overdone hehe. Nu nog even een wireless printer en het is klaar.
  #69  
Oud 11 mei 2009, 19:54
i-dj's schermafbeelding
i-dj i-dj is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 april 2009
Locatie: @Home
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brammetje Bekijk bericht
Ja ik weet het nog, jij moet wel een nieuwe router. Maar ik doe het voorlopig even niet. Vind het wel goed zo. Paar weken geleden de router van de PC kamer naar de meterkast verplaatst. Alle kabels konden mooi vanuit de meterkast door de bestaande PVC buizen in het plafond naar de kamer van mijn dochter en de PC kamer. Dacht er zelfs nog even over na om RJ45 contactdozen in de muur te plaatsen, maar dat was achteraf wel erg overdone hehe. Nu nog even een wireless printer en het is klaar.
Ik denk ook dat als je al een goede router hebt en deze is nog niet afgeschreven is dat de aanschaf van een nieuwe router niet noodzakelijk is. De WRT160N kan de huidige snelheid verhogimg van Ziggo nog prima aan. Het is dan alleen de Gigabit uplink die je mist.

Offtopic: @brammetje. ik heb een HP Officejet 6410 all in one. Ook een wifi printer, maar op zolder had ik veel te wisselend bereik. MAW waarom een wifi printer. Een printer met een ethernet aansluiting is zeker net zo stabiel (want mijn HP heeft gelukkig ook een ethernet aansluiting).
  #70  
Oud 11 mei 2009, 20:03
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door i-dj Bekijk bericht
Offtopic: @brammetje. ik heb een HP Officejet 6410 all in one. Ook een wifi printer, maar op zolder had ik veel te wisselend bereik. MAW waarom een wifi printer. Een printer met een ethernet aansluiting is zeker net zo stabiel (want mijn HP heeft gelukkig ook een ethernet aansluiting).
PC kamer is hier op de 1e etage, bereik is hier goed en ik ga geen 3e UTP kabel naar boven aanleggen (voor de printer dan) en in de meterkast wil ik de printer weer niet wired plaatsen hehe. Dilemma's...
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:50.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl