Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #221  
Oud 2 september 2009, 18:11
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Magic mark Bekijk bericht
Lees nu op d-link webpagina dat de nieuwste DIR-825 zelfs een Wireless N Quadband technologie heeft voor een gelijktijdige draadloze verbinding via de 2,4 Ghz en de 5 Ghz frequentie. Dus dat maakt idd niet uit!
Hadden alle 825s en 855s al. Alleen is Quadband gewoon D-Link marketingpraat voor wat gewoon dual band 2,4/5Ghz is. Heb ooit ergens een uitleg gezien waarom D-Link dit quad band noemt, maar het is exact hetzelfde als wat Linksys (en voor de rest iedereen) dual-band noemt.

Jouw Linksys is ook een prima router als ik de reviews lees, dus niets mis mee. Reden waarom ik de D-Link heb gekozen is met name vanwege erg slechte ervaringen met Linksys in het verleden (oudere Linksyssen hebben veel issues met het oud-Casema netwerk) en het feit dat bedraad de throughput van de D-Link weer veel hoger is (wat voor mij relevant is aangezien ik usenet downloads toch alleen via een bedraad aangesloten PC ga doen, de D-Link lijkt hier toekomstvaster in dan Linksys. Maar dat merk je pas als Ziggo boven de 130 megabit gaat komen, dus voorlopig geen issue).

Laatst gewijzigd door xahmol; 2 september 2009 om 21:49
  #222  
Oud 2 september 2009, 19:51
Magic mark's schermafbeelding
Magic mark Magic mark is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: woerden
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Reden waarom ik de D-Link heb gekozen is met name vanwege erg slechte ervaringen met D-Link in het verleden.....
Snap je punt: ff een foutje je bedoeld Linksys natuurlijk (voor de duidelijkheid

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
het feit dat bedraad de throughput van de D-Link weer veel hoger is ...... Maar dat merk je pas als Ziggo boven de 130 megabit gaat komen, dus voorlopig geen issue).
Inderdaad daar heb je helemaal gelijk in! WAN/LAN is veel hoger van de D-link! (305.1 en voor WRT610= 135.6 volgens SmallNetBuilder) Heb ik in de gaten gehouden en bedacht dat als deze snelheid ook echt gemeten wordt door Ziggo gebruikers ik vast wel een aantal jaren verder ben en de N(draft) alweer achterhaald is!
  #223  
Oud 2 september 2009, 21:51
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Magic mark Bekijk bericht
Snap je punt: ff een foutje je bedoeld Linksys natuurlijk (voor de duidelijkheid
Oeps. Uiteraard Aangepast.
  #224  
Oud 3 september 2009, 21:51
luckyguus's schermafbeelding
luckyguus luckyguus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 juli 2009
Locatie: Bornerbroek
Berichten: 1
Standaard Bereik?

Ik zoek een router die een sterke zender heeft dus het grootste bereik. Ik begrijp dat ik da tin ieder geval een 802.11N router moet hebben. Wie kan mij vertellen welke router ik dan het beste kan kopen. Heb namelijk een kantoortje die een stuk verderop(geen vrij zicht, hemelsbreed 100 m) staat tov mijn woning.

iemand suggesties?
  #225  
Oud 4 september 2009, 10:01
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

saneo of zyxel die staan bekend om hun sterkere zend mogen. Meeste standaard routers zitten zo een 3db lager. Max 20 toegestaan in nederland.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #226  
Oud 4 september 2009, 18:33
Maradona10's schermafbeelding
Maradona10 Maradona10 is offline
Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Maastricht / @home
DTV: Humax 5050c | Humax 9200c
Berichten: 76
Standaard

Ik heb de Linksys wrt610n nu al een tijdje, maar ik kom amper boven een snelheid van 13MB/s als ik ftp van mijn PC (intel gigabit) naar mijn NAS Synology 209+. Alles is verbonden met nieuwe cat6 kabels. Snap er niks van. Eerst op XP, toen Vista en nu Windows7.

Al verschillende ftp clients geprobeerd, maar niks lukt.

Mijn PC en NAS zitten rechtstreeks op de Linksys.

Kan ik dit op een andere manier testen hoe hoog de snelheid kan?
  #227  
Oud 4 september 2009, 20:25
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

dat werkt toch via samba zeg maar,
of echt via ftp probeer je het ?
staat het wel op full duplex ?
__________________


  #228  
Oud 4 september 2009, 21:07
Maradona10's schermafbeelding
Maradona10 Maradona10 is offline
Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Maastricht / @home
DTV: Humax 5050c | Humax 9200c
Berichten: 76
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
dat werkt toch via samba zeg maar,
of echt via ftp probeer je het ?
staat het wel op full duplex ?
FTP via Filezilla bijvoorbeeld ja. Is toch geen samba.

De Synology geeft
Netwerkstatus: 100, Full duplex, mtu 1500 (zou 1000 i.p.v. 100 moeten zijn)

De wrt610n, waar kan ik daar 1000, full duplex instellen dan? Ik kan het nergens vinden.
  #229  
Oud 5 september 2009, 20:05
Maradona10's schermafbeelding
Maradona10 Maradona10 is offline
Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Maastricht / @home
DTV: Humax 5050c | Humax 9200c
Berichten: 76
Standaard

Ben er misschien achter waar het aan kan liggen. Dit was de originele setup:

ROUTER (Linksys WRT610N)
LAN1 -> Orange Livebox Modem (internet)
LAN2 -> PC1
LAN3 -> EMPTY
LAN4 -> SWITCH

SWITCH (Linksys SD2008)
LAN1 -> ROUTER
LAN2 -> PC2
LAN3 -> XBOX 360
LAN4 -> Synology 209+ NAS
LAN5 -> HUMAX PVR
LAN6 -> DUNE BD Prime (HD Player)

Dus toen heb ik eens getest zonder de switch:

ROUTER (Linksys WRT610N)
LAN1 -> Orange Livebox Modem (internet)
LAN2 -> PC1
LAN3 -> EMPTY
LAN4 -> Synology 209+ NAS

Resultaat 1000, Full duplex, mtu 1500. En kreeg 40MB/s (320Mbit) met FTP.Duidelijk een groot verschil.

Dus om te testen heb ik de PC en NAS nu samen op dezelfde switch gezet (zonder overige apparaten). Opstelling:

ROUTER (Linksys WRT610N)
LAN1 -> Orange Livebox Modem (internet)
LAN2 -> SWITCH

SWITCH (Linksys SD2008)
LAN1 -> ROUTER
LAN2 -> PC1
LAN3 -> Synology 209+ NAS

Resultaat 100, Full duplex, mtu 1500 (100Mbit).

Ligt het dan aan de switch of iets anders? De switch is een Gigabit switch.
  #230  
Oud 7 september 2009, 21:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door luckyguus Bekijk bericht
Heb namelijk een kantoortje die een stuk verderop(geen vrij zicht, hemelsbreed 100 m) staat tov mijn woning.
Dat gaat je zowiezo niet lukken, 100 meter overbruggen zonder vrij zicht met misschien bomen en huizen daartussen kun je vermoedelijk wel vergeten. Het zou eventueel kunnen lukken met 2 grote richtantennes op het dak met vrij zich tussen de antennes, maar dan moet je dus 2 routers direct onder die antenne gaan zetten, want kabelverliezen zijn ook enorm groot. Aangezien je geen vrij zicht hebt zal dit een hele tour worden. Veel vermogen helpt je daar niet bij. Verder zijn die oplossingen niet legaal zodat je er ook nog problemen mee kunt krijgen als er gecontroleerd wordt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:57.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl