Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Analoge Radio en TV Nieuws, Storingen, Vragen

Mededelingen

Analoge Radio en TV Nieuws, Storingen, Vragen Nieuwtjes, vragen, ervaringen en opmerkingen over Ziggo Analoge Radio en TV of heb je last van een storing ? Plaats dit dan hier...

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 25 januari 2009, 17:46   #1
tievie
Junior Member
 
tievie's schermafbeelding
Unhappy Aansluiting tv kapot?

Ik ben pas verhuisd en zou mijn tv wel weer eens aan willen sluiten. Alleen ziet de kabelaansluiting er heel anders uit dan ik gewend ben.

In mijn vorige huis had ik gewoon een soort stopcontactje met een radio en een tv gaatje. Hier heb ik een plastic doosje waar een snoer uit komt met een draaiaansluiting, die zit aan een plastic apparaatje waar casema op staat, met een adapter eraan. Dit apparaatje heeft wel de bekende gaatjes voor tv en radio, ook komt er weer een snoer uit met een draaiaansluiting...

Verder ligt alles nogal uit elkaar, alsof de vorige bewoner hard geprobeert heeft het allemaal uit de muur te trekken... zo ligt het eerste kastje met het inkomende snoer van de muur af en kan ik daar door de muur een koperkleurige draad met een groen omhulsel naar binnen zien komen...

Hoe krijg ik ooit weer tv? en kan ik dit zelf weer monteren?
tievie is offline  
Oud 25 januari 2009, 18:09   #2
Ectholian
Member
 
Ectholian's schermafbeelding
Standaard

Dat draaiding is waarschijnlijk de aansluiting voor een kabelmodem. Je kunt je TV als het goed is gewoon in dat gaatje prikken van TV op dat kastje.

Heb je anders een foto? Dat praat makkelijker
Ectholian is offline  
Oud 25 januari 2009, 18:38   #3
tievie
Junior Member
 
tievie's schermafbeelding
Standaard

even geen camera bij de hand

ik heb wel al geprobeerd om het stekkertje in het tv gaatje te stoppen maar krijg alleen sneeuw te zien.

verder heb ik nog nooit gehoord van een kabelaansluiting met een adapter...

het kastje wat van de muur afhing heb ik net uit elkaar gehaald en wat blijkt: in het kastje huist een vrouwelijk kabel gaatje...
tievie is offline  
Oud 25 januari 2009, 19:25   #4
tievie
Junior Member
 
tievie's schermafbeelding
Standaard

Ik heb me nog wat meer in het onderwerp verdiept zodat het hopelijk allemaal duidelijker wordt:

Het kastje wat ik inmiddels weer aan de muur geschroefd heb is de hoofd kabelaansluiting, een vrouwtje.

Die kan ik via een kabel aansluiten op wat ik denk dat een 'signaalverdeler' is, die signaalverdeler heeft een stekker, netspanning nodig dus. Signalverdelers met stekkers kan ik overigens op internet niet echt vinden, misschien heel ouderwets o.i.d?

op die signaalverdeler kan ik de kabel van mijn tv aansluiten.

Helaas ontvang ik nog steeds alleen maar sneeuw als ik alle stekkers inplug...
tievie is offline  
Oud 25 januari 2009, 20:49   #5
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tievie Bekijk bericht
Verder ligt alles nogal uit elkaar, alsof de vorige bewoner hard geprobeert heeft het allemaal uit de muur te trekken... zo ligt het eerste kastje met het inkomende snoer van de muur af en kan ik daar door de muur een koperkleurige draad met een groen omhulsel naar binnen zien komen...
Dat klinkt alsof je AOP (abonnee overname punt) niet meer goed is aangesloten op de groene (hoofd-)kabel. Je kunt hier zelf aan gaan knutselen (de koperen kern mag normaalgesproken niet zichtbaar zijn), of een monteur bestellen. Geef dan wel duidelijk aan dat deze moet komen om de 'rotzooi' van de oude bewoner op te ruimen, zodat je zeker weet dat er geen kosten berekend gaan worden.
tja is offline  
Oud 25 januari 2009, 22:17   #6
Ectholian
Member
 
Ectholian's schermafbeelding
Standaard

Dat ding met netsnoer klinkt meer als een signaal versterker.

Die groene kabel (AOP) moet in een inbouwkastje geschroeft worden en op dat kastje zit een male en female aansluiting voor radio en tv.
Ectholian is offline  
Oud 25 januari 2009, 22:32   #7
ber000000-6
Senior Member
 
ber000000-6's schermafbeelding
Talking

hallo tievie, je vragen komen op mij af, alsof je helemaal geen cai abbonement hebt bij ziggo, en je ff wilt proberen of er ontvangst is.
als je geen aansluiting hebt aangevraagd in je nieuwe woning,zal er vast geen signaal op staan. dus....je weet wat te doen.


suc6.

berrie
ber000000-6 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Analoge Radio en TV Nieuws, Storingen, Vragen


Labels
aansluiting, kabel, televisie



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl