Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 28 november 2008, 20:24   #1
BernardoTV
Junior Member
 
BernardoTV's schermafbeelding
Standaard Op 1 tvtoestel zowel digitaal als analoog signaal?

Ik lees soms verwarrende info, die suggereert dat je naast digitaal aansluiten ook nog analoog kunt blijven opnemen. Natuurlijk kan ik een tweede tv kopen en die analoog houden.
Maar kan dat ook op 1 en dezelfde tv?
Ik stel me voor dat ik op voorkeuzes 1 tm 60 de digitale zenders zie;
en daarboven de analoge zenders?
Kan dat door vanuit de signaalaansluiting één kabel via de decoder te laten lopen en één niet? Als ik mijn decoder uit zet neemt analoog het over? Of moet dat anders? Ik wil nl. de mogelijkheid houden om met mijn videorecorder en mediacenter andere zenders op te nemen dan ik kijk. Kan me niet schelen dat dat dan van analoge kwaliteit is...

Bedankt voor je advies!
BernardoTV is offline  
Oud 28 november 2008, 20:51   #2
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BernardoTV Bekijk bericht
Ik lees soms verwarrende info, die suggereert dat je naast digitaal aansluiten ook nog analoog kunt blijven opnemen. Natuurlijk kan ik een tweede tv kopen en die analoog houden.
Maar kan dat ook op 1 en dezelfde tv?
Ik stel me voor dat ik op voorkeuzes 1 tm 60 de digitale zenders zie;
en daarboven de analoge zenders?
Kan dat door vanuit de signaalaansluiting één kabel via de decoder te laten lopen en één niet? Als ik mijn decoder uit zet neemt analoog het over? Of moet dat anders? Ik wil nl. de mogelijkheid houden om met mijn videorecorder en mediacenter andere zenders op te nemen dan ik kijk. Kan me niet schelen dat dat dan van analoge kwaliteit is...

Bedankt voor je advies!
Ja dat kan, een digitale ontvanger komt (net als bijvoorbeeld een videorecorder) tussen de coax kabel. Er zit een coax-ingang op, en ook weer een coax-uitgang. Die coax-uitgang kan dus naar je TV waardoor je ook de analoge kanalen op je TV kunt zien, of naar je video-recorder.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 29 november 2008, 16:41   #3
BernardoTV
Junior Member
 
BernardoTV's schermafbeelding
Standaard

Bedankt zover,

Toch nog wat aanvullende vrage":
1. Betekent dit dat de digitale ontvanger het analoge signaal gewoon via de coax-uit doorgeeft naar vcr of media center? Dus als ik op de tv kijk naar een digitale zender, intussen een andere zender in de analoge variant kan opnemen?

2. Werkt dit ook met de apparatuur uit? Dwz een vcr timergestuurde opname, kan die gebruik maken van het doorgestuurde signaal terwijl verder niets aan staat?

Ben benieuwd! Want ik wil nog niet de smartcard activeren/digitaal gaan kijken als ik daarmee m'n verdere mogelijkheden afserveer...
BernardoTV is offline  
Oud 29 november 2008, 16:59   #4
Netbios
Senior Member
 
Netbios's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BernardoTV Bekijk bericht
Bedankt zover,

Toch nog wat aanvullende vrage":
1. Betekent dit dat de digitale ontvanger het analoge signaal gewoon via de coax-uit doorgeeft naar vcr of media center? Dus als ik op de tv kijk naar een digitale zender, intussen een andere zender in de analoge variant kan opnemen?

2. Werkt dit ook met de apparatuur uit? Dwz een vcr timergestuurde opname, kan die gebruik maken van het doorgestuurde signaal terwijl verder niets aan staat?

Ben benieuwd! Want ik wil nog niet de smartcard activeren/digitaal gaan kijken als ik daarmee m'n verdere mogelijkheden afserveer...
1. ja, decoder geeft het analoge signaal door via de loopuitgang. je kunt dus 1 zender digitaal bekijken en ondertussen een 2e analoge zender opnemen op je vcr of mc.
2.de decoder dient aan te staan wil hij het analoge signaal doorgeven lijkt mij. maar daar ben ik niet zeker van.

suc6
Netbios is offline  
Oud 29 november 2008, 17:26   #5
se40109
Member
 
se40109's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BernardoTV Bekijk bericht
Ik stel me voor dat ik op voorkeuzes 1 tm 60 de digitale zenders zie;
en daarboven de analoge zenders?
De digitale zenders zie je niet op de voorkeuzes maar op de scart-aansluiting (heet op je TV waarschijnlijk EXT1 of zoiets). Op de voorkeuzes zie je de analoge zenders.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Netbios Bekijk bericht
2.de decoder dient aan te staan wil hij het analoge signaal doorgeven lijkt mij. maar daar ben ik niet zeker van.

suc6
De decoder hoeft niet aan te staan om het analoge signaal door te geven. Ik denk dat hij wel minimaal op standbye moet staan. Met andere woorden: de stekker moet wel in het stopcontact zitten.
se40109 is offline  
Oud 29 november 2008, 18:54   #6
BernardoTV
Junior Member
 
BernardoTV's schermafbeelding
Standaard

Ha bedankt voor jullie reacties, het lijkt me nu veilig om te starten.

Wat ik nog kan doen is bij het coaxkabeltje van decoder naar vcr een t-stuk zetten en vandaar doorsluizen naar m'n pc zodat mediacenter daarmee aan de gang kan. D'r gaat een wereld voor me open..
BernardoTV is offline  
Oud 1 december 2008, 11:03   #7
Zwartij
Junior Member
 
Zwartij's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BernardoTV Bekijk bericht
Als ik mijn decoder uit zet neemt analoog het over?
Als ik mijn decoder aanzet komt het beeld verticaal rollend door mijn analoge zenders heen.
De decoder is met een scart verbonden naar mijn tv, analoog via de normale antenne-TV ingang.
Ik wilde beide (digitaal en analoog) eens kunnen vergelijken qua kwaliteit, dus de analoge stekker eruit is geen optie. Evenmin omdat ik niet mijn decoder permanent aan wil hebben staan.

Is het normaal dat het digitale signaal alle analoge kanalen dus verstoort?
Zwartij is offline  
Oud 1 december 2008, 12:58   #8
tbest
Member
 
tbest's schermafbeelding
Standaard

Gebruik je toevallig de Samsung DCB-B270R met bijgeleverde scartkabel? Deze kabel veroorzaakte ook bij mij strepen door het beeld. Andere scartkabel en probleem was opgelost. Bij een kennis precies hetzelfde dus bijgeleverde kabel kan de vuilnisbak in.
tbest is offline  
Oud 1 december 2008, 16:14   #9
Zwartij
Junior Member
 
Zwartij's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tbest Bekijk bericht
Gebruik je toevallig de Samsung DCB-B270R met bijgeleverde scartkabel? Deze kabel veroorzaakte ook bij mij strepen door het beeld. Andere scartkabel en probleem was opgelost. Bij een kennis precies hetzelfde dus bijgeleverde kabel kan de vuilnisbak in.
Ik heb de Humax, maar de scart kan natuurlijk even brak zijn.
Begrijp alleen niet waarom ie stoort. Als het een slechte scart-kabel is verwacht ik veel eerder dat het signaal via de scart ondermaats is. Zal het eens proberen als ik ergens een andere kabel vandaan heb.
Zwartij is offline  
Oud 1 december 2008, 17:33   #10
The_Doman
Senior Member
 
The_Doman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zwartij Bekijk bericht
Ik heb de Humax, maar de scart kan natuurlijk even brak zijn.
Begrijp alleen niet waarom ie stoort. Als het een slechte scart-kabel is verwacht ik veel eerder dat het signaal via de scart ondermaats is. Zal het eens proberen als ik ergens een andere kabel vandaan heb.
Wat voor TV toestel heb je precies?
Ik heb ditzelfde fenomeen ook wel eens bij iemand meegemaakt.
Het analoge TV signaal werd hierbij weggedrukt/verstoord zodra er een signaal op de SCART-RGB ingang kwam te staan. Normaal gesproken hoort de TV in zo'n geval automatisch om te schakelen naar de betreffende RGB-SCART ingang.

Misschien dat het gebruik van de 'source' knop bij de Humax nog verschil maakt?

Je kan natuurlijk ook nog testen met een andere SCART ingang en/of met een composite/S-Video signaal.

Een slechte of slecht zittende SCART kabel kan deze problemen inderdaad ook veroorzaken.
The_Doman is nu online  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl