Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 21 september 2008, 13:32   #1
w.stratingh
Junior Member
 
w.stratingh's schermafbeelding
Standaard Draadloos internet NETGEAR

Ik heb een draadloos internet verbinding d.m.v. NETGEAR WG111v3. Nu heb ik een probleem,nl. Op mijn laptop kan ik wel op internet komen, maar op mijn beide pc's niet. Ik krijg wel op mijn pc's een signaal van 72% ontvangst doch krijg geen verbinding met internet. Het vreemde is dat de beide pc's eerst wel een verbinding hadden met internet.
Wie kan mij helpen?
w.stratingh is offline  
Oud 21 september 2008, 13:35   #2
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

De WG-111 is een USB stick voor draadloos internet. Maar wat voor draadloze router gebruik je ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 21 september 2008, 13:44   #3
w.stratingh
Junior Member
 
w.stratingh's schermafbeelding
Standaard

De router is ook van NETGEAR,type WGR614v6

b.v.dank

Laatst gewijzigd door w.stratingh; 21 september 2008 om 17:51 Reden: Aanpassen typenr.
w.stratingh is offline  
Oud 21 september 2008, 14:19   #4
Wingspost
Junior Member
 
Wingspost's schermafbeelding
Standaard Netgear router

Iets soortgelijks had ik enkele weken geleden. Ik heb een netwerk met 4 PC's. Drie daarvan gingen oorspronkelijk draadloos. Plotseling deden 2 PC's niets meer draadloos. De derde werkt nog steeds goed. Ik maak gebruik van een netgear router van @Home en USB-stick Eminent EM4454.
Ik heb nog steeds niet kunnen achterhalen wat er aan de hand is en heb nog steeds twee kabels over de vloer lopen.
Als iemand mij wat tips kan geven... graag.
Wingspost is offline  
Oud 21 september 2008, 23:17   #5
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Probeer eens:

- je router te herstarten (even de stekker eruit)
- werkt het zonder beveiliging wel? Dan de beveiliging even opnieuw instellen
- Is er nieuwe firmware voor je router?
tja is offline  
Oud 22 september 2008, 10:25   #6
w.stratingh
Junior Member
 
w.stratingh's schermafbeelding
Standaard

Bedankt voor de tip. Nooit aan gedacht. Router herstarten(stekker eruit) en is weer toppie.

m.vr.gr.
W.Stratingh
w.stratingh is offline  
Oud 22 september 2008, 10:51   #7
Wingspost
Junior Member
 
Wingspost's schermafbeelding
Angry Netgear router

Fijn voor jou w.stratingh, maar bij mij werkt het dus niet.
Ik hoop dat er voor mij ook de "gouden" tip komt.
Wingspost is offline  
Oud 22 september 2008, 22:24   #8
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Staan de PC's die niet meer draadloos werken op een vaste plek, of zijn het laptops, en gebruik je ze door het hele huis?

Als ze op een vaste plek staan, kan het nog een (wifi) signaalprobleem zijn. In dat geval kun je kijken of het wijzigen van het wifi kanaal (channel) wat uitmaakt.
tja is offline  
Oud 23 september 2008, 09:35   #9
rowicom
Member
 
rowicom's schermafbeelding
Standaard

Wat ook vaak helpt is om de netwerknaam in de router, de SSID genaamd, te veranderen. Je pc's zien dit dan als een heel nieuw netwerk en daarmee omzeil je problemen als corrupte registervermeldingen en zo. Heeft mij heel vaak succes opgeleverd.
rowicom is offline  
Oud 23 september 2008, 11:04   #10
Wingspost
Junior Member
 
Wingspost's schermafbeelding
Standaard Netgear router

Tja...
Beide PC's staan vast opgesteld. Ik heb inmiddels alle kanalen (1-13) van de router geprobeerd en wat denk je? Niets werkt.
De pc's geven aan dat er een 100% signaal binnenkomt maar weigeren verbinding te maken. De afstand tussen de router en de pc's is pakweg een meter of drie zonder muren of wat dan ook er tussen, gewoon in dezelfde kamer dus.

Rowicom...
Eerlijk gezegd ben ik een beetje huiverig om de SSID te veranderen. Uiteindelijk heeft de router zijn eigen Ziggo-specifieke firmware en ik wil niet het risico lopen dat mijn enige, nog werkende PC het ook laat afweten.
Wingspost is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
draadloos, netgear



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl