Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie

Mededelingen

Ziggo Vaste Telefonie Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #51  
Oud 27 mei 2009, 21:55
jubbels's schermafbeelding
jubbels jubbels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus. Modem Arris
DTV: samsung SD (2x), Cisco8485DVB, Humax iHDR5200C
Berichten: 314
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bobus Bekijk bericht
Mij hebben ze ook verteld dat mijn oude Tele2 abonnement zou worden opgezegd en hier is het ook niet gebeurd. Ik heb gisteren maar een brief naar Tele2 gestuurd, want die kunnen anno 2009 nog geen email ontvangen.
Ik begin mij als klant niet serieus genomen te voelen door de diverse aanbieders, hooguit genomen.
Had een klacht ingediend bij Ziggo omdat ze Tele2 niet hadden opgezegd.

Dit was het antwoord:

Geachte heer/mevrouw

Ik kan begrijpen dat dit verwarrend voor u is geweest vandaar dat ik 2maal 9,95 voor u heb gecrediteerd. U zult dit in mindering zien op uw volgende factuur.



Met vriendelijke groet,

XXXX, XXXX
Afdeling Klantenservice
Ziggo
  #52  
Oud 5 augustus 2009, 21:56
droste's schermafbeelding
droste droste is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 augustus 2009
Locatie: zoetermeer, (casema)
Ziggo Internet: Z1, motorola
Berichten: 2
Standaard Kpn abbo en tele2 rekening en nummer meenemen

Ik heb een vraag voor als ik wil overstappen naar alles in 1.
Ik betaal nu iedere 2 maanden alleen abonnements geld telefoon aan KPN en de gesprekskosten lopen via TELE 2.
Zijn er als ik overstap problemen met het meenemen van mijn telefoonnummer of word dit gewoon door KPN en ziggo afgehandelt.?

En is bellen via ziggo al aan te raden.?

Ik heb nu totaal:
Z1 internet ziggo.
telefoon abonnement van KPN en belkosten via TELE2
en analoge en digitale TV van Ziggo.
  #53  
Oud 5 augustus 2009, 22:40
Poupou's schermafbeelding
Poupou Poupou is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 januari 2009
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis, Ubee EVM320B
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 1.595
Standaard

Het telefoonnummer is van KPN, dus dat zegt Ziggo op (je stapt dan over naar Ziggo met nummerbehoud); vooral niet zelf opzeggen, want dan ben je je nummer kwijt . Maar Tele2 moet je, voor zover ik weet, zelf opzeggen (Ik heb helaas geen flauw idee of je bij Tele2 ook een opzegtermijn o.i.d. hebt).
  #54  
Oud 8 oktober 2009, 17:13
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Nog een belangrijke tip:
Als je overstapt met nummerbehoud vanaf Pretium moet je WEL zelf je abonnement opzeggen.
Opta heeft bepaald dat elke provider bij de oude op kan zeggen als de klant dit aangeeft, maar Pretium *weigert* daaraan mee te werken.
__________________
Please Google your question before asking.
  #55  
Oud 11 oktober 2009, 23:14
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bobus Bekijk bericht
Mij hebben ze ook verteld dat mijn oude Tele2 abonnement zou worden opgezegd en hier is het ook niet gebeurd. Ik heb gisteren maar een brief naar Tele2 gestuurd, want die kunnen anno 2009 nog geen email ontvangen.
Ik begin mij als klant niet serieus genomen te voelen door de diverse aanbieders, hooguit genomen.
Helaas gaat de portering vanaf Tele2 nog wel eens mis. Waar dat aan ligt weet ik niet, want in principe werkt het gewoon, maar feit is dat het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet (ook al is voor zover Ziggo kan zien alles goed gegaan).
__________________
Please Google your question before asking.
  #56  
Oud 15 oktober 2009, 11:34
Ziggo Support Peter's schermafbeelding
Ziggo Support Peter Ziggo Support Peter is offline
Ziggo Medewerker
 
Geregistreerd: 24 februari 2009
Locatie: Groningen/@home
Berichten: 29
Standaard

het is geen feit dat het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet.. Porteringen vanaf Tele2 gaan gewoon prima, en er zjin geen problemen mee. Waar het echter nog wel eens fout wil gaan is hetvolgende;

Je hebt Tele2 als zijnde ADSL provider en je hebt Tele2 als Carrier Pre Select, een aanvullend abbonement (1602) bovenop het KPN abbonement.

De Carrier Pre Select dienst zal door de klant zelf opgezegd moeten worden.
  #57  
Oud 15 oktober 2009, 11:53
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggo Webteam Peter Bekijk bericht
het is geen feit dat het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet.. Porteringen vanaf Tele2 gaan gewoon prima, en er zjin geen problemen mee. Waar het echter nog wel eens fout wil gaan is hetvolgende;

Je hebt Tele2 als zijnde ADSL provider en je hebt Tele2 als Carrier Pre Select, een aanvullend abbonement (1602) bovenop het KPN abbonement.

De Carrier Pre Select dienst zal door de klant zelf opgezegd moeten worden.
Aha. Dat was mij niet duidelijk, vandaar mijn (ondoordachte?) opmerking. Excuus
__________________
Please Google your question before asking.
  #58  
Oud 29 oktober 2009, 15:53
Dokie's schermafbeelding
Dokie Dokie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2008
Locatie: Hoorn / Multikabel /Ziggo
Ziggo Internet: Connect and Play complete
DTV: Humax iRHD-5050c + Horizon
Berichten: 352
Standaard

Wij hebben nu alles in 1 plus en kpn isdn. Dat laatste overweeg ik op te zeggen als het volgende mogelijk is:
Mijn huidige nummer bij Ziggo vervangen door 1 van de isdn nummers, een tweede isdn nummer gebruiken voor 2e ziggo-lijn. Beide nummers zijn niet het hoofdnummer van isdn.
Op het eerste nummer wil ik dan Vollop bellen.
Nu ben ik erg bang dat dit misloopt omdat het niet alledaags is.
Volgens Consuwijzer moet het mogelijk zijn om 2 msn nummers van isdn mee te nemen als nieuwe situatie ook 2 nummers kan gebruiken.
Kan misschien iemand van Ziggo bevestigen of dit gaat lukken en dit eventueel dan ook regelen?
Bij voorbaat dank voor een reactie.
  #59  
Oud 29 oktober 2009, 17:58
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Volgens mij kan dat gewoon, maar ben hier niet helemaal zeker van.
__________________
Please Google your question before asking.
  #60  
Oud 29 oktober 2009, 22:45
Dokie's schermafbeelding
Dokie Dokie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2008
Locatie: Hoorn / Multikabel /Ziggo
Ziggo Internet: Connect and Play complete
DTV: Humax iRHD-5050c + Horizon
Berichten: 352
Standaard

Ik hoop dat een Ziggomedewerker dit leest en mij kan helpen dit in goede banen te leiden. Als met Kpn iets misloopt..... Ik kan er een flink boek over schrijven.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:10.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl