Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Mededelingen

Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) Vragen en opmerkingen over het eerste model HDTV Interactieve TV ontvanger met ingebouwde Personal Video Recorder van Cisco

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #61  
Oud 28 juli 2008, 23:03
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johan41 Bekijk bericht
- Verslechtert die splitter het tv-signaal?
In je huidige twee-gats doos zit ook een soort van splitter. De demping hiervan valt weg bij het gebruik van een eengatsdoos. De nieuwe splitter zal waarschijnlijk maximaal evenveel dempen, dus lijkt me dat geen probleem.
  #62  
Oud 29 juli 2008, 04:57
oudkampen's schermafbeelding
oudkampen oudkampen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2008
Locatie: nieuwegein casema
Ziggo Internet: Midi
DTV: cisco
Berichten: 1
Standaard Voor reparatie opsturen

Iemand al ervaring met het voor reparatie opsturen van de Cisco?
  #63  
Oud 4 augustus 2008, 14:37
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Heb inmiddels een weekendje met de 8455DVB mogen spelen. Over het algemeen werkt hij prima, alleen kwam zelf een paar storende bugs tegen bij het Instellingen menu:
- eerste keer alles instellen ging prima;
- tweede keer wilde ik de setting voor 4:3 content veranderen om te kijken wat het beste resultaat gaf, nadat ik de setting aangepast had, had ik geen beeld meer over HDMI, moest stekker uit decoder halen om verder iets te kunnen;
- na stekker er weer in weer beeld, setting weer teruggezet, opeens alle kleuren dianegatief. Wederom alleen te verhelpen door stekker er uit;
- na stekker er weer in weer beeld, setting ondertitels aangepast om NL DVB ondertitels te krijgen: weer slaat de decoder op geen beeld. Te verhelpen met wederom de stekker er uit.

Kortom: kennelijk gaat er bij wisselingen in de beeldinstellingen vaak iets fout in het HDMI signaal. En kennelijk is dat niet te herstellen door standby zetten maar alleen door stekker er uit/stekker er weer in.

Hebben meer mensen daar last van of is het wellicht specifiek voor mijn configuratie?

Heb de Cisco 8455DVB voor zowel beeld als geluid via HDMI aangesloten op een Sony STR-DA5200ES HDMI switching AV reciever die weer via HDMI is aangesloten op mijn Philips 32PF9531/10 LCD TV.

Zolang ik niet aan de settings kom werkt de Cisco overigens vooralsnog uitstekend. Heb ook nog geen geluidsynch issues kunnen ontdekken vooralsnog, maar heb nog weinig opnames geprobeerd in die korte tijd.
  #64  
Oud 4 augustus 2008, 18:43
WilkoK's schermafbeelding
WilkoK WilkoK is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juli 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn / Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Heb inmiddels een weekendje met de 8455DVB mogen spelen. Over het algemeen werkt hij prima, alleen kwam zelf een paar storende bugs tegen bij het Instellingen menu:
- eerste keer alles instellen ging prima;
- tweede keer wilde ik de setting voor 4:3 content veranderen om te kijken wat het beste resultaat gaf, nadat ik de setting aangepast had, had ik geen beeld meer over HDMI, moest stekker uit decoder halen om verder iets te kunnen;
- na stekker er weer in weer beeld, setting weer teruggezet, opeens alle kleuren dianegatief. Wederom alleen te verhelpen door stekker er uit;
- na stekker er weer in weer beeld, setting ondertitels aangepast om NL DVB ondertitels te krijgen: weer slaat de decoder op geen beeld. Te verhelpen met wederom de stekker er uit.

Kortom: kennelijk gaat er bij wisselingen in de beeldinstellingen vaak iets fout in het HDMI signaal. En kennelijk is dat niet te herstellen door standby zetten maar alleen door stekker er uit/stekker er weer in.

Hebben meer mensen daar last van of is het wellicht specifiek voor mijn configuratie?

Heb de Cisco 8455DVB voor zowel beeld als geluid via HDMI aangesloten op een Sony STR-DA5200ES HDMI switching AV reciever die weer via HDMI is aangesloten op mijn Philips 32PF9531/10 LCD TV.

Zolang ik niet aan de settings kom werkt de Cisco overigens vooralsnog uitstekend. Heb ook nog geen geluidsynch issues kunnen ontdekken vooralsnog, maar heb nog weinig opnames geprobeerd in die korte tijd.
Ik ervaar hetzelfde probleem. Bij het wijzigen van de HDMI resolutie valt het beeld weg. Ik reset echter niet de decoder maar zet de TV uit en weer aan. Hierna wordt het signaal weer opgepakt.
Ook ik heb een A/V versterker ertussen. Er gaat dus wel iets mis met het HDMI signaal maar weet niet zeker of dit probleem is toe te wijzen aan de Cisco.
Versterker is overigens een Yamaha RX-V1800.
Eigenlijk moet de versterker er even tussen uit om te controleren of deze het probleem veroorzaakt.
  #65  
Oud 4 augustus 2008, 19:31
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Had overigens net exact hetzelfde issue toen de decoder uit standby kwam (gek, hele weekend kwam dat ding prima uit standby): eerst alleen een groen scherm, stekker van decoder er uit/in, toen beeld in diapositief, weer stekker er in/uit toen weer goed beeld.

Lijkt wel of idd de HDMI handshakes niet helemaal soepel gaan.

Heb nu geen zin om te testen zonder AV versterker er tussen, wellicht dit weekend.

Overigens: aan en uit zetten van receiver en TV helpt bij mij niet, enige wat helpt is stekker Cisco er uit/erin.

Oh, en of het aan de Cisco decoder ligt: laat ik het zo zeggen, geen van mijn andere apparaten hebben enig issue. Ik heb op mijn versterker nog een DVD speler en PS3 via HDMI aangesloten, direct nog op mijn TV nog een Windows Mediacenter PC via DVI naar HDMI.

Dus op zijn minst is de Cisco decoder mede schuldig aan onjuiste handshakes. En nu ik zie dat ook in een ander topic iemand helemaal geen beeld had via een Denon AV receiver, begin ik een beetje het idee te krijgen dat de Cisco HDMI handshake issues heeft met AV receivers tussen de decoder en de TV, ongeacht het type/merk AV receiver.

Laatst gewijzigd door xahmol; 4 augustus 2008 om 19:46
  #66  
Oud 4 augustus 2008, 20:02
keesv1's schermafbeelding
keesv1 keesv1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Casema:Alphen aan den Rijn
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: CISCO 8455DVB HD-PVR
Berichten: 92
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Had overigens net exact hetzelfde issue toen de decoder uit standby kwam (gek, hele weekend kwam dat ding prima uit standby): eerst alleen een groen scherm, stekker van decoder er uit/in, toen beeld in diapositief, weer stekker er in/uit toen weer goed beeld.

Lijkt wel of idd de HDMI handshakes niet helemaal soepel gaan...........
Dat het niet helemaal lekker is met de handshake is wel duidelijk.

Het volgende: Als je de sisco stroomloos maakt en weer aan zet en je hebt geen HDMI aangesloten geeft HDMI ook niks uit.
In het menu staat dan bij resolutie's instellen "niet toepasbaar".
Als de sisco dus opstart (dus niet vanaf standby) moet hij een HDMI connectie hebben. Een bug!!!?
Mijn blu-ray speler heeft het in ieder geval niet.

Nog wat: Let even goed op als je weer signaal hebt op de HDMI uitgang. De resolutie staat dan waarschijnlijk op 576p in het menu, terwijl er 720p uitkomt.

De anologe uitgang heeft ook wat raars. Als je voor RGB scart kiest heb je geen uitgang aan component. Alleen in S-video en composite geeft de component uitgang spanning (geeft trouwens uitsluitend 720p uit).

Kees
  #67  
Oud 6 augustus 2008, 10:48
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Hmm... heb toch wel erg veel handshake issues bij het uit stanby komen van de Cisco. Gisteren telkens weer als ik de decoder aanzette. Inmiddels achter dat idd de versterker aan/uit zetten ook werkt, alleen met wat geduld (beeld na een halve minuut of zo).

Ook lezende de ervaringen uit een andere thread over Denon versterkers is kennelijk de aanzet volgorde nogal van belang. De handshake gaat goed als eerst de Cisco aanstaat en dan pas de versterker. Anders bijna altijd fout.

Ander teken dat de handshake niet helemaal deugt is dat de decoder zich vaak in eerste instantie met 576p meldt, terwijl hij toch echt op 720p staat. Heb dan ook geen beeld. Pas als de decoder eindelijk zich meldt en/of herkend wordt als 720p heb ik beeld.

Gisteren ook de PVR functies gebruikt: die werken prima met magnifiek beeld vergeleken met mijn Windows Mediacenter. Alleen jammer dat de controls zo primitief zijn vergeleken met Windows Mediacenter. Mis nog het meeste de skip forward/backward 30 seconden knop. Dat werkt stukken sneller en beter dan de fast forward/rewind knoppen.

Ergo: nog erg veel handshake issues, hopeliijk door een firmware update te verhelpen. Vooralsnog is het een apparaat wat ik zeker niet aan het brede publiek zou verkopen, tenzij ze graag erg veel retourneringen en helpdesk overbelasting willen.
  #68  
Oud 8 augustus 2008, 13:24
MartijnP's schermafbeelding
MartijnP MartijnP is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Baarn
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050
Berichten: 64
Standaard

- Initieel geen beeld/geluid met de Cisco aangesloten op een Denon 3808. Upgraden naar de laatste Denon firmware heeft dit probleem verholpen.
- Bij de initiele setup had ik 100% ontvangst en 100% kwaliteit bij de 1e tuner. De 2e tuner had blijkbaar geen signaal.. Reset naar fabrieksinstellingen en setup voor de 2e keer uitvoeren gaf beide tuners 100% ontvangst/kwaliteit
- Opnames gaan te vaak fout. Het komt bij mij geregeld voor dat een opname 'scrambled' is. Ik zie geen beeld/geluid, geen beeld/wel geluid.. De opname is aanwezig en wordt herkend (naam) maar het lijkt alsof het gecodeerd is. Voornamelijk getest met Film1 (HD)
- Beeldkwaliteit/geluid bij correcte opnames is 100% (geen kwaliteitsverlies, Film1 HD opnemen is geweldig (als het werkt)
- Pauze knop moet echt een paar seconden ingedrukt worden om -live- tv 'stil' te zetten.
- Interface oogt niet professioneel genoeg en werkt zeer traag. De interface komt op mij over als een onsamenhangend geheel. Geen idee of Ziggo de mogelijkheid heeft om de gehele GUI te herzien maar dit is zeker een belangrijk punt! De menustructuur is wel duidelijk! Vergelijk deze interface met Mediacenter/AppleTV en het verschil in kwaliteit is direct duidelijk! Ik ben van mening dat de kracht van het apparaat niet in balans is met de kwaliteit van de interface. Gebruik als het even kan een interface die overeenkomt met de stijl van de Ziggo website!
- Apparaat is 1x vastgelopen in standby! Klok stond stil en HD was actief (geen opname)
- Handshake tussen AV Receiver (Denon 3808) en Cisco bij switchen van resolutie gaat niet goed. AV Receiver moet uit- en ingeschakeld worden
- Afstandsbediening ligt prettig in de hand en werkt zeer fijn
- 1080i komt onrustiger over dan 720p terwijl ik een 1080i paneel heb (Hitachi ALIS)
- EPG zeer traag.. Het duurt veel te lang om de EPG data binnen te halen. Dit moet al gecached kunnen worden nog voordat het wordt aangesproken (nu reactief ipv pro-actief)
- Niet geheel geruisloos (de HD produceert aardig wat geluid, moet beter kunnen), verder geen probleem
- Apparaat wordt zeer warm
- Uitzending gemist werkt alleen bij Publieke Omroep
- Geen lipsync issues

Al met al ben ik redelijk tevreden met de initiele kwaliteit van dit produkt. Er zal nog behoorlijk wat aan gesleuteld moeten worden om het apparaat geschikt te maken voor de gewone huis-tuin-keuken-gebruiker. Het apparaat biedt veel mogelijkheden maar de betrouwbaarheid en de algehele kwaliteit (interface/gebruik) van het apparaat is nog niet consistent genoeg.

Ziggo zal ongetwijfeld aan de hand van logs het gebruik van deze machine kunnen monitoren maar hier voor de zekerheid mijn gegevens:

3742 XV, 15

Ik ben evt bereid om uitvoeriger te testen
  #69  
Oud 8 augustus 2008, 15:42
johan41's schermafbeelding
johan41 johan41 is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: zeist/casema
DTV: Cisco
Berichten: 39
Standaard

Ik heb ook 1 keer bij film1 gehad dat de film niet opgenomen is, maar dat kan ook andere oorzaken hebben. Kun je trouwens de opgenomen film1- films nog wel bekijken als je preview periode voorbij is?

Ik ben zeer tevreden met het apparaat, maar ik sleutel niet aan de instellingen.

Wat ik alleen jammer vind is de verplichte koppelverkoop met interactieve tv.
  #70  
Oud 8 augustus 2008, 15:46
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johan41 Bekijk bericht
Ik heb ook 1 keer bij film1 gehad dat de film niet opgenomen is, maar dat kan ook andere oorzaken hebben. Kun je trouwens de opgenomen film1- films nog wel bekijken als je preview periode voorbij is?

Ik ben zeer tevreden met het apparaat, maar ik sleutel niet aan de instellingen.

Wat ik alleen jammer vind is de verplichte koppelverkoop met interactieve tv.
Wat hebt opgenomen kun je altijd afkijken, ook als de previewperiode verlopen is. Overigens is er geen verplichting om een abonnement op interactief af te nemen als je de ontvanger uitsluitend als HD PVR wilt gebruiken.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:31.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl