Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Mededelingen

Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) Vragen en opmerkingen over het eerste model HDTV Interactieve TV ontvanger met ingebouwde Personal Video Recorder van Cisco

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #211  
Oud 30 oktober 2008, 12:26
DJ To's schermafbeelding
DJ To DJ To is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2008
Locatie: Rijswijk / Casema
Ziggo Internet: Kabel Online (Orange/Wanadoo)
DTV: Cisco 8455DVB IN GEBRUIK
Berichten: 10
Standaard Re: Uitsluiten

Alles had ik losgekoppeld met alleen connectie van de versterker naar de Cisco en dan HDMI naar TV. Het beeld was perfect en geen artifacten.

Toen alles 1 voor 1 aangesloten en telkens bij elke stap alles uitgezet en weer getest. Wat blijkt nu: Alles werkt weer gewoon. Op dit moment alles aangesloten en nog steeds goed beeld, maar zal nog wat testen op latere momenten en dan edit ik hierwel bij.

In ieder geval nog bedankt voor de reply's
  #212  
Oud 30 oktober 2008, 13:12
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DJ To Bekijk bericht
Alles had ik losgekoppeld met alleen connectie van de versterker naar de Cisco en dan HDMI naar TV. Het beeld was perfect en geen artifacten.

Toen alles 1 voor 1 aangesloten en telkens bij elke stap alles uitgezet en weer getest. Wat blijkt nu: Alles werkt weer gewoon. Op dit moment alles aangesloten en nog steeds goed beeld, maar zal nog wat testen op latere momenten en dan edit ik hierwel bij.
Kinkt als dat er ergens een kabel niet helemaal goed aangedrukt was of zo. Blij iig dat het nu werkt.
  #213  
Oud 30 oktober 2008, 13:56
DJ To's schermafbeelding
DJ To DJ To is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2008
Locatie: Rijswijk / Casema
Ziggo Internet: Kabel Online (Orange/Wanadoo)
DTV: Cisco 8455DVB IN GEBRUIK
Berichten: 10
Standaard

Zojuist weer geprobeerd, maar weer artifacten in het beeld. Dus heb ik nu 1 voor 1 onderdelen afgesloten en weer getest. Wat blijkt: Als de coax van de RF bypass in de Cisco zit dan krijg ik atrifacten. Ik denk dus dat 1 of beide coax kabels die in de Cisco zitten niet goed is afgeschermd. Als ik de RFbypass niet aansluit heb ik helder beeld

Ik ga die eens vervangen om te zien of het verholpen is.
  #214  
Oud 8 november 2008, 23:43
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.324
Smile Dolby 5.1 geluid

Ik zat vandaag even te spelen met de taalkeuzes en daarbij kwam ik erachter dat Eurosport HD en Film1 HD op de 2e taal dd 5.1 geluid geven.
Die keuze is uiteraard bij het afspelen van een opname ook nog te maken.

Dat is op zich geen bug , maar bij Film1 HD is helemaal niet te zien dat er nog een taal te kiezen is (geen rode knop in de infobalk). Bij eurosport is die keuze er wel, maar ik verwachte niet dat taal 2 (engels) in dd 5.1 zou zijn.

Ik zou graag op de wishlist willen toevoegen dat deze 5.1 talen als voorkeur vastgelegd kunnen worden.

Update:
Ook NGC HD heeft dd 5.1 geluid op taal 2
Nog even goed gekeken op de infobalk, maar ik zie geen hint dat er dd 5.1 geluid beschikbaar is.
Van mij mogen de dd 5.1 geluidsporen net als bij Discovery HD wel de default zijn.

Update 2:
In epg is wel te zien of er dd geluid bij een uitzending is via het bekende DD symbool, maar om nou steeds daar te gaan kijken .

Ik ga mijn philips pronto wel programmeren om bij europsport hd, ngc hd en film1 hd automatisch het 2e geluidsspoor te kiezen

Laatst gewijzigd door TheGrouch; 9 november 2008 om 16:00
  #215  
Oud 9 november 2008, 01:39
GoldenMan's schermafbeelding
GoldenMan GoldenMan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Joure@Home
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lintweaker Bekijk bericht
Hmm, net de eerste serieuze crash....Nadat ik de Cisco enkele dagen niet gebruikt had reageerde hij niet meer op de afstandsbediening. De tijd stond nog wel netjes in het display.
Enkele seconden de stekker eruit en voila, even initialiseren en de tijd stond er weer en hij reageerde ook weer op de AB. Echter na het aanschakelen verdween de tijd en "Loading please wait" verscheen in beeld en bleef staan. Na nog een keer uit-en-aan lijkt hij het nu weer goed te doen...ik hoop niet dat dit veel vaker voorkomt
Ik heb de cisco nu een week en heb ditzelfde probleem al 4x gehad, erg irritant! Heb je hem toevallig op de HDMI uitgang aangesloten? Heb nl. ergens gelezen dat het daaraan ligt, hij kan dan na een tijdje standby te hebben gestaan geen handshake oid meer doen, via scart zou je dit probleem niet hebben maar ja...
  #216  
Oud 9 november 2008, 09:41
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GoldenMan Bekijk bericht
Heb je hem toevallig op de HDMI uitgang aangesloten?
Wie koopt er nu een HDTV decoder om hem via SCART aan te sluiten en alleen SD beeld te hebben? Denk dus dat iedereen hem via SCART aangesloten heeft.

En het lijkt idd een handshake issue, maar om een of andere vage reden heb ik dit probleem een stuk minder dan eerst. Het komt alleen nog steeds soms voor.
  #217  
Oud 9 november 2008, 11:10
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Wie koopt er nu een HDTV decoder om hem via SCART aan te sluiten en alleen SD beeld te hebben? Denk dus dat iedereen hem via SCART aangesloten heeft.
Je bedoeld hier waarschijnlijk: Denk dus dat iedereen hem via HDMI aangesloten heeft.
  #218  
Oud 9 november 2008, 15:42
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
Je bedoeld hier waarschijnlijk: Denk dus dat iedereen hem via HDMI aangesloten heeft.
Oeps. Uiteraard
  #219  
Oud 9 november 2008, 23:40
rpvrpv's schermafbeelding
rpvrpv rpvrpv is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: CISCO PVR
Berichten: 12
Standaard Pvr & epg

Even terug naar het topic; bugs.

Ik heb het vandaag even helemaal gehad met dit apparaat. Ik wordt gek van het pvr gedeelte.

EPG werkt dus nu niet zoals bekend (no name) en een tijdsopname is ook een crime. Wanneer krijgen we weer een firmware update Ziggo????

Ik heb dus handmatig tijdsopnames ingepland, blijkt dat van 1 opname er maar 4 minuten is opgenomen en hij verder helemaal niet meer voorkomt in de lijst met geplande opnames.

Ook is verwijderen van epg opnames en/of tijdopnames is zeer onduidelijk.

Als je iets hebt ingepland op dagelijks of wekelijks en je wilt hem deleten, dan krijg je de keuze of je "deze" of "alles" wilt verwijderen??? Ik heb inmiddels denk ik het verschil begrepen, maar waarom deze keus?
Als ik een opname wil deleten dan wil ik ook alles deleten.

Nu blijk ik daamee dus een paar keer de verkeerde keus gemaakt te hebben (door alleen "deze" gekozen te hebben) en nu ploppen dagelijks eerder gemaakte tijdsopnames 2, 3 keer op in de lijst met geplande opnames die dus nu weer mijn nieuwe lijst met opnames flink in de war sturen. Grrrrrrrrr.

Ik heb het echt geprobeerd dit apparaat een kans te geven, maar op dit moment is het allemaal ontzettend K en bijna onbruikbaar wat betreft de pvr. Kan ik een refund krijgen?

Laat ik afsluiten met iets positief; beeld kwalitiet is zeer goed tot uitstekend van het apparaat, maar dat is op dit moment dan ook alles.
  #220  
Oud 9 november 2008, 23:49
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rpvrpv Bekijk bericht
Als je iets hebt ingepland op dagelijks of wekelijks en je wilt hem deleten, dan krijg je de keuze of je "deze" of "alles" wilt verwijderen??? Ik heb inmiddels denk ik het verschil begrepen, maar waarom deze keus?
Als ik een opname wil deleten dan wil ik ook alles deleten.
Ik vind deze keuze wel prettig, want als ik eenmalig een keer een serieopname wil overslaan ivm andere opname, dan vind ik het wel fijn dat ik de week erna niet opnieuw die serie hoef te programmeren.
Als je trouwens kiest voor 'deze', dan is de opname tot na de eerstvolgende geplande opname niet zichtbaar in de lijst. Dus de epg is idd niet altijd even prettig.

Citaat:
Kan ik een refund krijgen?
Heb jij al voor het apparaat betaald dan?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:32.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl