Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Mededelingen

Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) Vragen en opmerkingen over het eerste model HDTV Interactieve TV ontvanger met ingebouwde Personal Video Recorder van Cisco

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #91  
Oud 16 augustus 2008, 11:23
WilkoK's schermafbeelding
WilkoK WilkoK is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juli 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn / Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MartijnP Bekijk bericht
Ik heb echt een probleem met de Cisco en aangezien niemand hetzelfde heeft begint het er steeds meer op te lijken dat mijn apparaat defect is.

Situatie:
Live TV kijken gaat prima. Opnemen is een groot drama. Bijna alles wat ik opneem geeft problemen. Vaak vanaf het begin van een opname heb ik geen/stilstaand beeld en digitaal gekraak. Maar meestal begint een opname goed en blijkt na een aantal minuten dat het beeld/geluid ineens vastloopt.

Eigenlijk zijn de problemen vergelijkbaar met de huidige kwaliteit van het Eurosport HD kanaal. Ik heb daar tijdens 'live' kijken continu problemen mee. Het beeld/geluid hapert... Zou Eurosport HD normaliter al prima moeten werken?

Moet ik de box terugsturen? Ik ben niet van plan weken zonder TV te zitten...

De ontvangst/kwaliteit zijn 100% op beide tuners en nogmaals, live tv bekijken (uitgezonder Eurosport HD) gaat prima!

Help!

De kwaliteit
Heb je al eens geprobeerd om de schijf te formatteren?
  #92  
Oud 18 augustus 2008, 10:33
MartijnP's schermafbeelding
MartijnP MartijnP is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Baarn
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050
Berichten: 64
Standaard

Yep, geen verschil... Ik denk dat de oorzaak van mijn probleem nu wel duidelijk is. Na de zoveelste herinstallatie lijkt het erop dat de 2e tuner niet constant is. De ene keer geven beide tuners 100% signaal/100% kwaliteit het andere moment geeft alleen de 1e tuner signaal en de 2e totaal niets... Ik bel even met Ziggo om de box om te ruilen...
  #93  
Oud 18 augustus 2008, 11:01
MartijnP's schermafbeelding
MartijnP MartijnP is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Baarn
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050
Berichten: 64
Standaard

Ik ben er voor vandaag weer helemaal klaar mee.. Probeer te bellen naar Ziggo, via het menu Interactieve TV wordt ik doorgestuurd naar een helpdesk in Alkmaar die, na minstens een half uur gewacht te hebben, blijkbaar niets van Interactieve TV afweten. Ze verzochten mij vriendelijk opnieuw te bellen en dan de optie Betalingen(!) te kiezen zodat ik zeker weten bij Casema zou uitkomen (logisch toch)... Vervolgens kan ik weer minstens een half uur wachten..

Ik hoop dat Kitaro of iemand anders een call voor me kan loggen.. Ik wil de box graag omruilen. De 2e tuner 'hapert' en zorgt ervoor dat mijn opnames vrijwel altijd corrupt zijn. Herinstallatie (minstens 10x uitgevoerd) levert geen verbetering op. Signaal op de 1e tuner is altijd 100%...

Graag advies!

Tnx

Martijn
  #94  
Oud 18 augustus 2008, 21:37
Royz's schermafbeelding
Royz Royz is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Zoetermeer/Ziggo(casema)
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 77
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MartijnP Bekijk bericht
Yep, geen verschil... Ik denk dat de oorzaak van mijn probleem nu wel duidelijk is. Na de zoveelste herinstallatie lijkt het erop dat de 2e tuner niet constant is. De ene keer geven beide tuners 100% signaal/100% kwaliteit het andere moment geeft alleen de 1e tuner signaal en de 2e totaal niets... Ik bel even met Ziggo om de box om te ruilen...
Ik heb dit ook hoor terwijl ik totaal geen problemen heb met opnemen/ Eurosport HD bekijken.

Het lijkt erop in mijn ogen dat de 2e tuner constant uitstaat en pas gaat werken als je iets gaat opnemen. Dat is wat mij mogelijk lijkt, want als ik de cisco aandoe en niks opneem dan staat er bij de 2e tuner ook niks.

Kitaro en anoniem kunnen vast uitsluitsel geven hierover
  #95  
Oud 18 augustus 2008, 21:50
WilkoK's schermafbeelding
WilkoK WilkoK is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juli 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn / Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Royz Bekijk bericht
Ik heb dit ook hoor terwijl ik totaal geen problemen heb met opnemen/ Eurosport HD bekijken.

Het lijkt erop in mijn ogen dat de 2e tuner constant uitstaat en pas gaat werken als je iets gaat opnemen. Dat is wat mij mogelijk lijkt, want als ik de cisco aandoe en niks opneem dan staat er bij de 2e tuner ook niks.

Kitaro en anoniem kunnen vast uitsluitsel geven hierover
Het lijkt mij dat beide tuners signaal moeten hebben (dat is bij mij in ieder geval wel zo). Kun jij iets opnemen en gelijkertijd een andere zender bekijken?
  #96  
Oud 18 augustus 2008, 21:52
Royz's schermafbeelding
Royz Royz is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Zoetermeer/Ziggo(casema)
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 77
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WilkoK Bekijk bericht
Het lijkt mij dat beide tuners signaal moeten hebben (dat is bij mij in ieder geval wel zo). Kun jij iets opnemen en gelijkertijd een andere zender bekijken?
Ja, maar als ik nog niets heb opgenomen en ik kijk naar de info dan zie ik bij tuner 2 niks staan.

Ga ik iets opnemen en kijk dan bij de tuner informatie dan pas zie ik bij tuner 2 ook 100%/100% staan.

Dus het werkt prima?
  #97  
Oud 18 augustus 2008, 21:59
MauriceW's schermafbeelding
MauriceW MauriceW is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: -/Casema
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 358
Standaard

Hier hetzelfde gedrag als Royz met de twee tuners. Dat hoort volgens mij zo en levert hier ook geen problemen op.
  #98  
Oud 19 augustus 2008, 07:45
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Het is inderdaad zo, dat als de 2e tuner niet wordt gebruikt deze op 0% staat.
  #99  
Oud 23 augustus 2008, 12:40
The_Hees's schermafbeelding
The_Hees The_Hees is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2008
Locatie: Huizen
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR-5050c
Berichten: 19
Standaard een wish

Zou het mogelijk zijn om de harddisk uit te schakelen als er geen opname gemaakt hoeft te worden en timeshift uit staat? Ik kan een dergelijke optie nergens vinden en de drive blijft actief als je timeshift uit zet.

Verder werkt de box prima.
  #100  
Oud 25 augustus 2008, 11:09
groennom's schermafbeelding
groennom groennom is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2008
Locatie: Zoetermeer / Ziggo
DTV: Cisco
Berichten: 172
Standaard

Ik heb nu 2 weken de box binnen. Los van het feit dat het ruim 2 maanden heeft geduurd...... ben ik erg tevreden met de ontvanger. Had hiervoor de Siemens PVR en dat was een groot drama. Ik hoop trouwens wel dat er voor de Cisco een betere ondersteuning komt dan voor de Siemens. Voor de Siemens is er één firmware update geweest in 2 jaar en dat aparaat was dramatisch slecht (zal jullie de details besparen).

Wat mij (vooralsnog) opvalt aan de Cisco zijn de volgende 3 punten:

1) Geluid bij opnemen loopt net niet synchroon met het beeld. Erg irritant, zeker als je er op gaat letten. Dit moet echt aangepast worden (Bug);

2) Als ik een programma opneem, bijvoorbeeld "Nu we er toch zijn op vakantie" dan kan ik selecteren dagelijk, wekelijks, ma-vr etcetera. Maar wat ik wil (en dat deed de Siemens wel goed) is dat hij het programma gewoon opneemt als het er is, als het eenmaal per week is eenmaal als het drie maal per week is drie maal en als het dagelijks is dagelijks. Nu werkt de opname als een tijdopname. Als ik aangeef dat ik een programma dagelijks wil opnemen en het programma wordt alleen van ma-vr uitgezonden dan neemt hij het ook vrolijk op, op zaterdag en zondag. Oftewel, de opname is gewoon een tijd opname. Dagelijks van ##:## tot ##:##. In mijn ogen een bug. Hij moet bij het opnemen alleen het geselecteerde programma opnemen;

3) Wat al eerder is aangegeven, het is vreemd dat je maar een programma tegelijkertijd kan opnemen. Waarom is dit? Lijkt mij ook een bug.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:21.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl