Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale TV - Algemeen

Mededelingen

Digitale TV - Algemeen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV van Ziggo welke niet in de overige forums thuis horen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 augustus 2009, 17:13   #411
Joop558
Senior Member
 
Joop558's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door F,1 Bekijk bericht
ik gebruik kabels van hirschman geen versterkers geen verdelers en toch storingen op ned 1 en 3 hd alle zenders zijn goed alleen die twee dan ligt het toch aan die 2 zenders en niet aan mijn bekabeling anders zou ik ook problemen moeten hebben bij andere kanalen ik denk toch dat het aan die frequentie ligt
Het kan ook aan de doos liggen en wat hierboven vermeld staat.
Er mag dus tussen de muurdoos en de pvr (decoder) niets zitten.

Wat is de BER?

Bij mij zijn alle zenders goed.
Joop558 is offline  
Oud 30 augustus 2009, 17:24   #412
F,1
Member
 
F,1's schermafbeelding
Standaard

de kabel gaat rechtstreeks vanuit de muur naar de tv
F,1 is offline  
Oud 31 augustus 2009, 16:08   #413
snuggles123
Senior Member
 
snuggles123's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hdfanaat Bekijk bericht
Bij deze ook een verwijzing naar het onderwerp: "Geen dolby digital"
Waarbij Ned1 HD als enige van de HD zenders geen Dolby digital weergeeft.
In het begin was dit wel het geval.
Hier werkt het sinds vandaag weer .
snuggles123 is offline  
Oud 1 september 2009, 07:22   #414
vulliw
Member
 
vulliw's schermafbeelding
Standaard

Hier werkt het ook weer sinds gisteren.

Venlo
vulliw is offline  
Oud 21 oktober 2009, 11:20   #415
jaksmit
Junior Member
 
jaksmit's schermafbeelding
Standaard Monteur

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jaksmit Bekijk bericht
Ik heb de zelfde problemen bij HD Ned 1, 2 en 3, elke paar minuten een stukje stilstaand beeld.
Heb alles al moet proberen, telefoons uit, alle randapparatuur uit, splitters uit, etc.
Geen enkel resultaat.
Volgens Ziggo een bekend probleem maar het zou in middels opgelost zijn.
Niet dus.
Er is vorige week een monteur geweest.
Bij mij is alles goed gekeurd.
Maar het signaal wat binnen komt is te zwak en dat is een algemeen probleem voor "eindstations" zoals Nederhorst den Berg.
Volgens de monteur heeft het ook te maken met de verkeerde keuze van de frequenties voor HD N1,2 en 3. Eurosport HD doet het namelijk wel goed.
Hij ging het ook als een algemeen probleem bij Ziggo neerleggen.
Ga over 2 weken nog eens bellen.
jaksmit is offline  
Oud 31 oktober 2009, 14:16   #416
Sjoop1985
Senior Member
 
Sjoop1985's schermafbeelding
Standaard

Het is nogal een groot topic en ik heb niet alles gelezen, dus misschien kom ik met iets wat al genoemd is:

Als ik het beeldbereik van mijn Sony Bravia W5500 bij 1,2 en 3 HD op "hoge resolutie" zet, dus zonder overscan, zie ik aan de zijkanten zwarte balkjes, vooral rechts. Bij de andere HD zenders (Discovery, Nat. Geo. enz) heb ik dit probleem niet.
Sjoop1985 is offline  
Oud 31 oktober 2009, 14:26   #417
The_Doman
Senior Member
 
The_Doman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoop1985 Bekijk bericht
Als ik het beeldbereik van mijn Sony Bravia W5500 bij 1,2 en 3 HD op "hoge resolutie" zet, dus zonder overscan, zie ik aan de zijkanten zwarte balkjes, vooral rechts. Bij de andere HD zenders (Discovery, Nat. Geo. enz) heb ik dit probleem niet.
Dat zit gewoon in de uitzending zelf.
Ook bij de SD versies van NL 1,2,3 zit meestal een stukje zwart aan de zijkanten van het beeld.
The_Doman is offline  
Oud 31 oktober 2009, 17:49   #418
Riparius
Senior Member
 
Riparius's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Dat zit gewoon in de uitzending zelf.
Ook bij de SD versies van NL 1,2,3 zit meestal een stukje zwart aan de zijkanten van het beeld.
Ik zie hier inderdaad ook vaak een smal zwart strookje aan de zijkanten van Nederland 1,2 en 3 HD (weergegeven zonder overscan), terwijl de andere HD zenders dit niet hebben. Maar bij Nederland 1,2 en 3 SD zie ik geen zwarte stookjes, ook niet op momenten dat die bij de HD variant wel duidelijk zichtbaar zijn.

Natuurlijk is het zo dat je bij een screencap van een SD signaal (resolutie 720x576) altijd een smal zwart strookje ziet links en rechts, maar dat is iets heel anders.

Het valt bij het kijken naar Nederland 1,2 en 3 HD ook op dat dit (bij live uitzendingen bijvoorbeeld) kan wisselen van moment tot moment als er van camera wordt gewisseld. Er is duidelijk iets niet in orde met de manier waarop er met HD wordt omgegaan bij de NPO, en je kunt dit dus niet afdoen met 'ach er is altijd wel een klein zwart strookje', want dat is niet zo, en het hoort ook niet zo bij HD.
Riparius is offline  
Oud 31 oktober 2009, 19:04   #419
The_Doman
Senior Member
 
The_Doman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Natuurlijk is het zo dat je bij een screencap van een SD signaal (resolutie 720x576) altijd een smal zwart strookje ziet links en rechts, maar dat is iets heel anders.
Niet altijd dus, dit hangt ook weer van de uitzending/camera feeds af blijkbaar.
Zie bijvoorbeeld deze (DVB) caps:

NL3 SD, 13-10-09, geen zwarte randen/borders.


NL3 SD, 13-10-09, zwarte randen/borders.


NL3 SD, 13-10-09, geen zwarte randen/borders.
The_Doman is offline  
Oud 1 november 2009, 00:16   #420
Riparius
Senior Member
 
Riparius's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Niet altijd dus, dit hangt ook weer van de uitzending/camera feeds af blijkbaar.
Zie bijvoorbeeld deze (DVB) caps:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Het probleem is dat ik dat hier thuis niet te zien krijg bij SD omdat de Sony SD in tegenstelling tot HD niet zonder overscan weer kan geven (en ik denk andere toestellen ook niet, vanwege de compatibiliteit met de beelduitsnede bij CRT TV's). Als ik iets opneem met mijn DVD recorder en de frames dan bijvoorbeeld in VirtualDubMod bekijk, dan zie ik voor zover ik weet altijd smalle verticale zwarte stroken. Maar dat zal dan te maken hebben met de omweg via analoog. Maar goed, afgaande op jouw screencaps is het dus een probleem dat al bij de productie ontstaat. Alleen is het in SD nooit opgevallen omdat bij de weergave van SD altijd sprake is van enige overscan.
Riparius is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale TV - Algemeen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl