Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #411  
Oud 30 augustus 2009, 18:13
Joop558's schermafbeelding
Joop558 Joop558 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: Leusden Casema
Ziggo Internet: Internet Glasvezel 100/100 KPN all in one standaard
DTV: KPN IPTV HMB2260 glasvezel
Berichten: 1.541
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door F,1 Bekijk bericht
ik gebruik kabels van hirschman geen versterkers geen verdelers en toch storingen op ned 1 en 3 hd alle zenders zijn goed alleen die twee dan ligt het toch aan die 2 zenders en niet aan mijn bekabeling anders zou ik ook problemen moeten hebben bij andere kanalen ik denk toch dat het aan die frequentie ligt
Het kan ook aan de doos liggen en wat hierboven vermeld staat.
Er mag dus tussen de muurdoos en de pvr (decoder) niets zitten.

Wat is de BER?

Bij mij zijn alle zenders goed.
  #412  
Oud 30 augustus 2009, 18:24
F,1's schermafbeelding
F,1 F,1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 februari 2009
Locatie: Veenendaal
Ziggo Internet: z1
DTV: humax irhd 5000c
Berichten: 43
Standaard

de kabel gaat rechtstreeks vanuit de muur naar de tv
  #413  
Oud 31 augustus 2009, 17:08
snuggles123's schermafbeelding
snuggles123 snuggles123 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 mei 2009
Locatie: Groningen / @home
Ziggo Internet: Alles-In-1-Extra / Cisco EPC 3928 Modem .
DTV: Vu plus solo 4k /Amiko Alien 2 Triple tuner / Sony KD-49X8505B / Quantis Interactieve CI+ 1.3 module
Berichten: 193
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hdfanaat Bekijk bericht
Bij deze ook een verwijzing naar het onderwerp: "Geen dolby digital"
Waarbij Ned1 HD als enige van de HD zenders geen Dolby digital weergeeft.
In het begin was dit wel het geval.
Hier werkt het sinds vandaag weer .
  #414  
Oud 1 september 2009, 08:22
vulliw's schermafbeelding
vulliw vulliw is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Venlo
DTV: Humax HD 5100
Berichten: 92
Standaard

Hier werkt het ook weer sinds gisteren.

Venlo
  #415  
Oud 21 oktober 2009, 12:20
jaksmit's schermafbeelding
jaksmit jaksmit is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Nederhorst den Berg/ Casema
Ziggo Internet: geen
DTV: cisco8455DVB
Berichten: 6
Standaard Monteur

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jaksmit Bekijk bericht
Ik heb de zelfde problemen bij HD Ned 1, 2 en 3, elke paar minuten een stukje stilstaand beeld.
Heb alles al moet proberen, telefoons uit, alle randapparatuur uit, splitters uit, etc.
Geen enkel resultaat.
Volgens Ziggo een bekend probleem maar het zou in middels opgelost zijn.
Niet dus.
Er is vorige week een monteur geweest.
Bij mij is alles goed gekeurd.
Maar het signaal wat binnen komt is te zwak en dat is een algemeen probleem voor "eindstations" zoals Nederhorst den Berg.
Volgens de monteur heeft het ook te maken met de verkeerde keuze van de frequenties voor HD N1,2 en 3. Eurosport HD doet het namelijk wel goed.
Hij ging het ook als een algemeen probleem bij Ziggo neerleggen.
Ga over 2 weken nog eens bellen.
  #416  
Oud 31 oktober 2009, 15:16
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Het is nogal een groot topic en ik heb niet alles gelezen, dus misschien kom ik met iets wat al genoemd is:

Als ik het beeldbereik van mijn Sony Bravia W5500 bij 1,2 en 3 HD op "hoge resolutie" zet, dus zonder overscan, zie ik aan de zijkanten zwarte balkjes, vooral rechts. Bij de andere HD zenders (Discovery, Nat. Geo. enz) heb ik dit probleem niet.
  #417  
Oud 31 oktober 2009, 15:26
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.444
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoop1985 Bekijk bericht
Als ik het beeldbereik van mijn Sony Bravia W5500 bij 1,2 en 3 HD op "hoge resolutie" zet, dus zonder overscan, zie ik aan de zijkanten zwarte balkjes, vooral rechts. Bij de andere HD zenders (Discovery, Nat. Geo. enz) heb ik dit probleem niet.
Dat zit gewoon in de uitzending zelf.
Ook bij de SD versies van NL 1,2,3 zit meestal een stukje zwart aan de zijkanten van het beeld.
  #418  
Oud 31 oktober 2009, 18:49
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Dat zit gewoon in de uitzending zelf.
Ook bij de SD versies van NL 1,2,3 zit meestal een stukje zwart aan de zijkanten van het beeld.
Ik zie hier inderdaad ook vaak een smal zwart strookje aan de zijkanten van Nederland 1,2 en 3 HD (weergegeven zonder overscan), terwijl de andere HD zenders dit niet hebben. Maar bij Nederland 1,2 en 3 SD zie ik geen zwarte stookjes, ook niet op momenten dat die bij de HD variant wel duidelijk zichtbaar zijn.

Natuurlijk is het zo dat je bij een screencap van een SD signaal (resolutie 720x576) altijd een smal zwart strookje ziet links en rechts, maar dat is iets heel anders.

Het valt bij het kijken naar Nederland 1,2 en 3 HD ook op dat dit (bij live uitzendingen bijvoorbeeld) kan wisselen van moment tot moment als er van camera wordt gewisseld. Er is duidelijk iets niet in orde met de manier waarop er met HD wordt omgegaan bij de NPO, en je kunt dit dus niet afdoen met 'ach er is altijd wel een klein zwart strookje', want dat is niet zo, en het hoort ook niet zo bij HD.
  #419  
Oud 31 oktober 2009, 20:04
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.444
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Natuurlijk is het zo dat je bij een screencap van een SD signaal (resolutie 720x576) altijd een smal zwart strookje ziet links en rechts, maar dat is iets heel anders.
Niet altijd dus, dit hangt ook weer van de uitzending/camera feeds af blijkbaar.
Zie bijvoorbeeld deze (DVB) caps:

NL3 SD, 13-10-09, geen zwarte randen/borders.


NL3 SD, 13-10-09, zwarte randen/borders.


NL3 SD, 13-10-09, geen zwarte randen/borders.
  #420  
Oud 1 november 2009, 01:16
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Niet altijd dus, dit hangt ook weer van de uitzending/camera feeds af blijkbaar.
Zie bijvoorbeeld deze (DVB) caps:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Het probleem is dat ik dat hier thuis niet te zien krijg bij SD omdat de Sony SD in tegenstelling tot HD niet zonder overscan weer kan geven (en ik denk andere toestellen ook niet, vanwege de compatibiliteit met de beelduitsnede bij CRT TV's). Als ik iets opneem met mijn DVD recorder en de frames dan bijvoorbeeld in VirtualDubMod bekijk, dan zie ik voor zover ik weet altijd smalle verticale zwarte stroken. Maar dat zal dan te maken hebben met de omweg via analoog. Maar goed, afgaande op jouw screencaps is het dus een probleem dat al bij de productie ontstaat. Alleen is het in SD nooit opgevallen omdat bij de weergave van SD altijd sprake is van enige overscan.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl