Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #191  
Oud 22 juni 2008, 14:26
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.439
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snowmaster Bekijk bericht
Wat is incidenteel op de andere zenders?
Een paar keer per week? Ook op Ned. 1,2,3, en RTL ?
Kijken jullie LCD /plasma en hoe groot is het scherm?

Als dat het geval is dan verzwakken jullie waarschijnlijk de kwaliteit van het signaal te veel in je huis. Of er is sprake van storende invloeden. Maar daar komen wij wel achter.
Ik krijg de indruk dat je je opwerpt als Ziggo vertegenwoordiger. Echter zie ik aan een aantal van je posts geen wezenlijke bijdrage aan de discussies. Als je wilt bijdragen dan graag wat meer concrete hulp, want dat is wat mensen hier oa op het forum verwachten.
__________________
BenJ
  #192  
Oud 22 juni 2008, 15:19
martwout's schermafbeelding
martwout martwout is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Culemborg (Casema)
DTV: Humax IRDHD5100C
Berichten: 1.286
Standaard Re:

Gisteravond tijdens Ned-RUS waren er artefacts met o.a. 2x een geschiedenisartefact. Het was duidelijk veel meer dan eerder. Het was niet nonstop, maar wel met regelmaat een periode met artefacts achter elkaar. In ieder geval heb ik tijdens de tweede helft de normale Ned 1 gekeken via de digitale tv.

Op andere zenders, op History hd na (een kleine vanochtend, maar normaal op die zender niet) geen artefacts. Software is 130 en ik heb de H360R.
  #193  
Oud 22 juni 2008, 15:43
Jackb's schermafbeelding
Jackb Jackb is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2008
Locatie: Assen, @Home
Ziggo Internet: TV Digitaal Totaal
DTV: Samsumg SMT-C7140A
Berichten: 46
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snowmaster Bekijk bericht
Wat is incidenteel op de andere zenders?
Een paar keer per week? Ook op Ned. 1,2,3, en RTL ?
Kijken jullie LCD /plasma en hoe groot is het scherm?

Als dat het geval is dan verzwakken jullie waarschijnlijk de kwaliteit van het signaal te veel in je huis. Of er is sprake van storende invloeden. Maar daar komen wij wel achter.
Nee hoor dat is het niet. Mijn kabelaansluiting zit achter de TV en tussen de decoder en de kabelaansluiting zit maar 0,5 meter coax. Die heb ik voor de zekerheid ook al eens vervangen en dat maakt niks uit.

En ook de grootte van het scherm en of het LCD of Plasma is heeft er echts niks mee te maken hoor! Dus volgens mij gis jij ook maar wat.
  #194  
Oud 22 juni 2008, 17:30
kamphajm's schermafbeelding
kamphajm kamphajm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Sittard, @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Max (Technicolor TC7210 modem)
DTV: Neotion CI+; Samsung SMT-C7140B
Berichten: 332
Standaard

Mag ik vragen waar die vraag over de grootte van het LCD-scherm over gaat?? Lijkt mij ook een tamelijk onzinnige vraag....
Als er sprake was van een te zwak signaal, dan zouden de storingen op meerdere zenders moeten voorkomen. Dat is echt niet het geval.
De signaalsterkte is hier prima in orde (is al een paar keer gemeten door een monteur) met 80% op de Samsung decoder. Ik heb kwalitatief goede kabels en afgeschermde, metalen Hirschmann stekkers.
Het incidenteel uitvallen van het geluid nadat het scherm even op zwart springt, moet ergens anders aan liggen. Helaas heeft anoniem het over diffuse storingen, die niet overal voorkomen. We maken dus geen progressie....

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snowmaster Bekijk bericht
Wat is incidenteel op de andere zenders?
Een paar keer per week? Ook op Ned. 1,2,3, en RTL ?
Kijken jullie LCD /plasma en hoe groot is het scherm?

Als dat het geval is dan verzwakken jullie waarschijnlijk de kwaliteit van het signaal te veel in je huis. Of er is sprake van storende invloeden. Maar daar komen wij wel achter.
  #195  
Oud 22 juni 2008, 18:54
Snowmaster's schermafbeelding
Snowmaster Snowmaster is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2008
Locatie: Hengelo Ov @Home
Berichten: 61
Standaard

Kijk, dat is makkelijk, nu weet ik ineens veel meer. Helaas ken ik jullie installatie niet en er zijn nog steeds bosjes mensen met matige kabels en "plastic kapjes".
Eergisteravond zag ik nog een prachtige Panasonic op analoog bij een trotse eigenaar die geen enkel technisch gevoel heeft. Maar ik respecteer dan zijn gevoelens en ik doe daar niets mee. Leven en laten leven .
Daarom ben ik altijd wat voorzichtig .
De vraag over de schermgrootte is alleen omdat je meer problemen ziet op schermen van 42" of meer.
Als anoniem weet waar het probleem zit en dat het plaatselijk is dan moeten zij het oplossen.
Maar als jij tegen de "kritische grens" aan zit, kun je ook proberen te kijken of je door minder signaalverlies het probleem kunt oplossen.
B.v. alle overige apparaten afkoppelen en het signaal rechtstreeks van de hoofdkabel te halen op de plaats waar deze het huis binnenkomt. Jij hebt blijkbaar een Koko799 en als deze niet langer is dan 10 mtr. zou ik eens proberen of dit helpt. Jouw HDMI is ook kort en een betere merkkabel? Blijven de problemen precies hetzelfde als je een component of een andere HDMI gebruikt?
  #196  
Oud 22 juni 2008, 19:04
Snowmaster's schermafbeelding
Snowmaster Snowmaster is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2008
Locatie: Hengelo Ov @Home
Berichten: 61
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Ik krijg de indruk dat je je opwerpt als Ziggo vertegenwoordiger. Echter zie ik aan een aantal van je posts geen wezenlijke bijdrage aan de discussies. Als je wilt bijdragen dan graag wat meer concrete hulp, want dat is wat mensen hier oa op het forum verwachten.
Ziggo vertegenwoordiger ? Dat is anoniem toch al, kreeg ik de indruk?

@Jackb : Natuurlijk gis ik maar wat want ik ken jullie keten niet . Maar hoeveel meter kabel loopt er door de muur vanaf het punt dat Ziggo je huis binnenkomt?
Als dit meer dan 10 mtr. verzwakt je signaal behoorlijk.
Hoeft geen oorzaak te zijn, maar kan wel.

Als jullie met de HDMI stekker in de decoder wiebelen, krijg je dan artefacts of is aansluiting stabiel?
  #197  
Oud 22 juni 2008, 19:11
Jackb's schermafbeelding
Jackb Jackb is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2008
Locatie: Assen, @Home
Ziggo Internet: TV Digitaal Totaal
DTV: Samsumg SMT-C7140A
Berichten: 46
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snowmaster Bekijk bericht
@Jackb : Natuurlijk gis ik maar wat want ik ken jullie keten niet . Maar hoeveel meter kabel loopt er door de muur vanaf het punt dat Ziggo je huis binnenkomt?
Als dit meer dan 10 mtr. verzwakt je signaal behoorlijk.
Hoeft geen oorzaak te zijn, maar kan wel.
Zoals ik al zei, het punt waar mijn kabelaansluiting van Ziggo het huis bnnenkomt zit vlak bij de TV en de kabel vanaf die aansluiting naar de decoder is maar 50cm. Dus dat gezeur over een zwak signaal is echt flauwekul. Dat is NIET de oorzaak van die artefacts die ik heb.
Dat kan alleen maar ergens bij Ziggo zitten.
En ook de HDMI kabel heeft er niks mee te maken. Als je een slechte HDMI kabel gebruikt kun je best een matig beeld krijgen, maar dat is dan altijd zo en niet af en toe en het veroorzaakt echt geen artefacts.
  #198  
Oud 22 juni 2008, 19:46
Snowmaster's schermafbeelding
Snowmaster Snowmaster is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2008
Locatie: Hengelo Ov @Home
Berichten: 61
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jackb Bekijk bericht
Zoals ik al zei, het punt waar mijn kabelaansluiting van Ziggo het huis bnnenkomt zit vlak bij de TV.
Sorry hoor, maar dat schreef je niet.
Veel mensen weten niet dat er verschil zit tussen de stekkerdoos in de muur en hun aansluitpunt in bv. de meterkast. Soms scheelt dat 15 meter kabel .

Maar goed, blijkbaar wordt het meedenken van een nieuwkomer als prikkelbaar ervaren en worden er maar direct termen gebruikt als :
"Gezeur, flauwekul, onzinnig, geen wezenlijke bijdrage, niets mee te maken, Ziggo vertegenwoordiger".

Zoals ik al eerder schreef : ik ken jullie keten niet. Daarnaast ken ik jullie ervaring en de pogingen die je hebt ondernomen om het op te lossen ook niet.
Daarom stel ik eerst wat "onzinnige" vragen. Maar blijkbaar wordt dat niet op prijs gesteld en dus zal ik jullie "niet langer lastig vallen".
Maar ondanks dit "warme welkom" wil jullie toch succes wensen met het oplossen van dit probleem.
  #199  
Oud 27 juni 2008, 09:53
kamphajm's schermafbeelding
kamphajm kamphajm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Sittard, @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Max (Technicolor TC7210 modem)
DTV: Neotion CI+; Samsung SMT-C7140B
Berichten: 332
Standaard

Nog steeds last van die storingen: beeld valt op NL1-HD steeds kort weg, daarna komt het beeld weer snel terug maar dan is het geluid weg (en blijft weg tot ik heen en weer zap). Ik heb alleen last van deze storing op NL1-HD, dus niet op andere SD- of HD-zenders.
Enig idee waar dit aan kan liggen? Ik heb verder een prima, stabiel signaal; de BER-waarde staat netjes op 0. Ik heb de Samsung decoder ingesteld op het PCM geluidssignaal; HDMI type A/B/C en D geprobeerd; Dolby Digital staat uit; ik heb een herinstallatie uitgevoerd; een power cycle geprobeerd (diverse keren); de aansluitingen gecontroleerd......
Niets lijkt te helpen.
  #200  
Oud 27 juni 2008, 10:50
Jackb's schermafbeelding
Jackb Jackb is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2008
Locatie: Assen, @Home
Ziggo Internet: TV Digitaal Totaal
DTV: Samsumg SMT-C7140A
Berichten: 46
Standaard

Afgelopen woensdag en donderdag tijdens de halve finales was het bij mij dramatisch.
Vooral woensdag, na een tijdje begon het beeld te hikken en dat bleef zo.
Als ik de decoder uit en aan zette ging het weer 5 minuten goed en dan begon het weer. En vrijwel continue artefacts.
Donderdag leek het iets beter, maar na 15 minuten weer mis. Zelfde probleem als woensdag.

Overigens heb ik nog nooit problemen met het geluid gehad, dat is altijd goed...
Is er iemand anders uit mijn regio die dergelijke problemen heeft?
Zou ik Ziggo moeten bellen, of heeft dat geen zin. De overige zenders zijn namelijk wel goed.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:52.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl