Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Samsung > Samsung DCB-B270R

Mededelingen

Samsung DCB-B270R Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze Samsung digitale kabel ontvanger

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 7 februari 2009, 17:18   #51
clafleur
Member
 
clafleur's schermafbeelding
Standaard

Ik hoop dat ze het overschakel probleem ook getest hebben,

Dit probleem is direct te zien, daar is geen test voor nodig,

Vreemd dat het op zwart springen van het apparaat niet getraceerd kon worden, zo nu en dan heeft het apparaat deze streken,

Evenals de stoorstrepen op bepaalde analoge kanalen op de televisie,

Ik hoop dat Samsung hiervoor nog een update wil genereren, dan heb je plotseling een hele leuke decoder in handen,

Vriendelijke groeten,

C. la Fleur.
clafleur is offline  
Oud 7 februari 2009, 17:28   #52
Havanna
Senior Member
 
Havanna's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door clafleur Bekijk bericht
Ik hoop dat ze het overschakel probleem ook getest hebben,
Ja, regelmatig een zwart scherm bij overschakelen van digitaal naar analoog.
Havanna is offline  
Oud 7 februari 2009, 18:31   #53
clafleur
Member
 
clafleur's schermafbeelding
Standaard

Daar hebben we het probleem al,

De televisie wordt niet naar het analoge signaal gezet, deze blijft op de betreffende videokanaal staan,

Wanneer je echter naar een 4:3 uitzending kijkt en je schakelt de decoder uit, schakelt de decoder de televisie wél naar de analoge kanalen!,

Test het maar eens uit!,

Vriendelijke groeten,

C. la Fleur.
clafleur is offline  
Oud 7 februari 2009, 18:43   #54
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Havanna Bekijk bericht
O, maar dat klopt niet, hij ging wel op zwart.
Hij stond zelfs op zwart toen we begonnen. Heb ik nog laten zien dat je door een paar keer op epg te drukken het beeld weer terug kreeg.
dat heb ik ook niet geschreven:

__________
hebben een uur lang vanalles geprobeerd ..maar het beeld ging niet op zwart.
_________

Ja hij stond op zwart, maar dat is daarna niet meer voorgekomen, zelfs na een uur is mij verteld.
anoniem is offline  
Oud 7 februari 2009, 18:50   #55
clafleur
Member
 
clafleur's schermafbeelding
Standaard

Ik heb het een paar keer gehad dat de decoder op zwart ging,

Dit gebeurde na veelvuldig zappen, totdat deze op zwart ging, de infobalk onder in beeld met de programma informatie blijft gewoon zichtbaar op het scherm en het geluid blijft ook prima,

Hopende dat jullie het omschakel probleem van deze decoder ook aanpakken, want dit is echt lastig, dit probleem is zo te herkennen bij het uitschakelen van de decoder, de tv blijft dan op blauw of zwart staan, bij een 4:3 uitzending echter, werkt dit omschakelen naar de analoge zenders van de televisie perfect,

Test het maar eens uit, met een andere decoder van een ander merk speelt dit hinderlijke probleem niet,

Als dit probleem door een update uit de wereld kon was ik al tevreden,

Vriendelijke groeten,

C. la Fleur.
clafleur is offline  
Oud 7 februari 2009, 18:57   #56
Havanna
Senior Member
 
Havanna's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
dat heb ik ook niet geschreven:

__________
hebben een uur lang vanalles geprobeerd ..maar het beeld ging niet op zwart.
_________

Ja hij stond op zwart, maar dat is daarna niet meer voorgekomen, zelfs na een uur is mij verteld.
Volgens mij ging hij tussendoor ook nog een keer op zwart. Toen hebben we hem uitgezet en weer aangezet. Hij bleef toen op zwart.
Toen hebben we op een andere tv getest maar daar kregen we hem niet op zwart. We hebben meerdere malen van tv gewisseld.
Maar ik wil het nog wel een keer demonstreren hoor.
Havanna is offline  
Oud 7 februari 2009, 19:02   #57
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door clafleur Bekijk bericht
Ik heb het een paar keer gehad dat de decoder op zwart ging,

Dit gebeurde na veelvuldig zappen, totdat deze op zwart ging, de infobalk onder in beeld met de programma informatie blijft gewoon zichtbaar op het scherm en het geluid blijft ook prima,

Hopende dat jullie het omschakel probleem van deze decoder ook aanpakken, want dit is echt lastig, dit probleem is zo te herkennen bij het uitschakelen van de decoder, de tv blijft dan op blauw of zwart staan, bij een 4:3 uitzending echter, werkt dit omschakelen naar de analoge zenders van de televisie perfect,

Test het maar eens uit, met een andere decoder van een ander merk speelt dit hinderlijke probleem niet,

Als dit probleem door een update uit de wereld kon was ik al tevreden,

Vriendelijke groeten,

C. la Fleur.
Ik begreep dat zich ook voordeed bij Havanna. Bij onze test decoder deed zich dit probleem echter niet voor (werd mij verteld). We zullen de ontvanger van Havanna volgende week bekijken en vergelijken met een andere 270 ontvanger(s) (productie & development sample) en controleren of Pin 8 op de scart ook daadwerkelijk naar 0V schakelt als de ontvanger in standby gaat.
anoniem is offline  
Oud 7 februari 2009, 20:01   #58
clafleur
Member
 
clafleur's schermafbeelding
Standaard

Beste Anoniem,

Het schakelprobleem van deze decoder doet zich niet voor wanneer er naar een 4:3 uitzending gekeken wordt,

Ook wanneer de decoder op op 4:3LB ingesteld staat zijn er geen problemen,

Staat de decoder op 16:9 ingesteld, en er wordt naar een 16:9 uitzending gekeken, zal de decoder niet terugschakelen naar de analoge zenders wanneer deze decoder uitgeschakeld wordt,

Wanneer er echter naar een 4:3 uitzending wordt gekeken zal de decoder keurig de televisie naar de analoge zenders schakelen,

Het is een softwarefoutje in het apparaat,

Ik hoop dat u succes heeft met het opsporen van deze problemen,

Vriendelijke groeten,

C. la Fleur.
clafleur is offline  
Oud 8 februari 2009, 07:57   #59
Havanna
Senior Member
 
Havanna's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door clafleur Bekijk bericht
Ik heb het een paar keer gehad dat de decoder op zwart ging,

Dit gebeurde na veelvuldig zappen, totdat deze op zwart ging, de infobalk onder in beeld met de programma informatie blijft gewoon zichtbaar op het scherm en het geluid blijft ook prima,

C. la Fleur.
Het probleem is dat je geen full-proof methode hebt om hem op zwart te krijgen, en als je hem al op zwart krijgt dan valt er niet veel anders van te zeggen dat hij inderdaad op zwart gaat.
Volgens mij zou je de box aan een meetapparaat moeten hangen om te zien wat voor signalen er op de scart bus staan.
Om hem aan een tv te hangen en op zwart zien te krijgen is iets wat lastig reproduceerbaar is, geen data oplevert en geen idee geeft van de oorzaak.
Dat hij bij sommigen op zwart gaat is wel duidelijk, hoe dat te objectiveren is het probleem.
Havanna is offline  
Oud 8 februari 2009, 10:38   #60
clafleur
Member
 
clafleur's schermafbeelding
Standaard

Dat is inderdaad het probleem van deze decoder,

Elders op internet zijn er meer fora te vinden waar meer mensen over de problemen schrijven van deze decoder,

Ziggo zou eigenlijk de mensen die problemen hebben met deze decoder een andere decoder moeten geven van een ander goed merk zoals Humax,

Dan was Ziggo van dit probleem af, en de klanten die de klachten hadden tevreden gesteld,

Vriendelijke groeten,

C. la Fleur
clafleur is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Samsung > Samsung DCB-B270R




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl