Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #471  
Oud 23 april 2009, 10:36
Speky's schermafbeelding
Speky Speky is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 september 2008
Locatie: Borne @Home
Ziggo Internet: Z3
DTV: HUMAX iHRD-5050c
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door smart_golfie Bekijk bericht
Lang gewacht op deze update maar achteraf spijt dat ik deze heb geinstalleerd.
1: Opstarten zou veel sneller moeten gaan, maar ik merk daar weinig van.
2: Sinds de update heeft mij tv moeite om het hdmi signaal goed op te pakken. Duurt soms wel 10-15 seconden, terwijl ik daarvoor nergens last van had. Eén keer kreeg ik zelfs hele vreemde kleuren en kon dit alleen verhelpen door mijn tv uit en aan te schakelen.
3: Ook problemen met geluid via hdmi. Ik krijg soms alleen geluid op hd kanalen en moet dan overschakelen naar scart.
4: Tijdens schakelen (tussen hdmi en scart) krijg je nu ipv een mooi zwart beeld, een grijs beeld met een of andere ruis erdoorheen.

Zoals je merkt ben ik niet blij , zeker niet omdat ik al overgestapt ben van een Samsung hd ontvanger naar een Humax.

Kan deze update nog ongedaan gemaakt worden, of moet ik maar weer wachten op een volgende update die hoop ik beter getest wordt!!
Ik denk dat dit probleem bij jou eigen instellingen van de TV en de Hunax ligt, ik ben zeer tevreden met de update.
Opstarten kun je instellen in het menu van de Humax, je moet de energiespaarstand in standby uit zetten en je zult zien dat de Humax binnen enkele seconden opstart.
Problemen met het hdmi signaal zit in de instelling van jou TV. Ik heb een Panasonic TX37-LZD85, ook die wilde in het begin niet naar de HDMI ingang en moest hem steeds handmatig instellen. Met behulp van de technische dienst van Panasonic heb ik in een verborgen menu een instelling (hotel menu) veranderd en nu gaat mijn TV altijd naar de HDMI ingang. Ditzelfde geld ook voor het geluid. Dit forum goed lezen en instellingen veranderen en ze zult merken dat je erg veel plezier van je Humax hebt en nu met de update nog meer zelfs.
  #472  
Oud 23 april 2009, 13:44
giovanni's schermafbeelding
giovanni giovanni is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn
Ziggo Internet: Z1 HD
DTV: Humax 5000C (HD)
Berichten: 8
Thumbs down

wel jammer dat Anoniem nu ineens zo zwijgzaam is geworden . Enige informatie over de update had ik op zijn minst wel verwacht.
  #473  
Oud 23 april 2009, 14:14
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door giovanni Bekijk bericht
wel jammer dat Anoniem nu ineens zo zwijgzaam is geworden . Enige informatie over de update had ik op zijn minst wel verwacht.
Die staat al inmiddels al enige tijd in het subforum van dit forum. Op zijn eigen plekje dus.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #474  
Oud 23 april 2009, 15:41
Speky's schermafbeelding
Speky Speky is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 september 2008
Locatie: Borne @Home
Ziggo Internet: Z3
DTV: HUMAX iHRD-5050c
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door giovanni Bekijk bericht
wel jammer dat Anoniem nu ineens zo zwijgzaam is geworden . Enige informatie over de update had ik op zijn minst wel verwacht.
Niet zo snel negatief reageren Giovanni (valt ook nog wel mee trouwens) maar Anoniem heeft heel netjes de informatie over de update in het subforum beschreven.
  #475  
Oud 17 juni 2009, 16:30
wouter_almelo's schermafbeelding
wouter_almelo wouter_almelo is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: Almelo / (Cogas/@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus - Cisco modem - Linksys WRT54G router
DTV: Sony 40EX600 CI+ - Panasonic TU-DC40RD (SlingBoxed)
Berichten: 31
Standaard

Ik ben sinds 10 Juni in bezit van de Humax HD zapper. Meteen viel me op dat er lipsync issues zijn op alle HD kanalen. Dacht natuurlijk meteen dat het aan mij(n ontvanger) lag.. Maar blijkbaar is dit een bekend probleem.
Ik hoop dat het wel zeer snel wordt opgelost ivm met de komst van de nieuwe HD zenders op 4 Juli.
Ik heb de decoder via HDMI aangesloten op een 32" LG LCD TV (32LG5000)
Tevens heb ik de decoder (via Toslink) aangesloten op een Yamaha Home Cinema Receiver.
Lipsync problemen zowel op HDMI als Toslink.
__________________
Ziggo Alles-in-1. Eindelijk ook voor de Cogas abonnee...
  #476  
Oud 18 juni 2009, 20:15
_rayman_'s schermafbeelding
_rayman_ _rayman_ is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 juni 2009
Locatie: Capelle a/d IJssel
Berichten: 8
Standaard

Wat ik hoop dat in de volgende update is opgelost: geluid via toslink icm HD

Als ik wil zappen tussen een SD en HD kanaal, dan moet ik er aan denken om eerst het volume erg omlaag te zetten. Doe ik dat niet, dan kunnen mijn buren meegenieten
Nu heb ik PCM maar als primaire audio aangegeven in de decoder en niet dolby.
  #477  
Oud 22 juli 2009, 10:49
Rob G's schermafbeelding
Rob G Rob G is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Soest Casema
Berichten: 4
Standaard

Hier nog een teleurgestelde Humax5000 gebruiker. Ik heb het apparaat inmiddels 2 weken staan, maar ben niet te spreken over de SD-weergave over HDMI, deze is buitengewoon matig als je het mij vraagt. Even mijn setup:
TV - Panasonic 42PX80
HMDI - W&M Audio HD-01
Scart - Monster MV1SC

Hiervoor gebruikte ik een Samsung DCB-B270R, over dat beeld was ik eigenlijk altijd erg tevreden. De Humax weet dit niet te overtreffen via scart (gelijkwaardig), en is echt een stuk minder via HDMI. De original stand is nog minst slecht, maar ook dit is nog een behoorlijke achteruitgang t.o.v. scart.

Nu is het hier al een tijdje stil, is alles opgelost na die update? Heeft iedereen het maar geaccepteerd? Of heeft iedereen een ander gekocht?
  #478  
Oud 22 juli 2009, 12:11
bonapart's schermafbeelding
bonapart bonapart is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 december 2008
Locatie: @Home Venlo
DTV: Humax IRHD5000C en IRHD5200C, Philips 37PFL9604H/12,Ci+(Neotin)
Berichten: 67
Standaard beeldkwaliteit

Bij mij werkt alles naar behoren, behalve de teletekst bij de HD zenders, deze is te breed.
Via HDMI op mijn Philips LCD TV geweldige beeldkwaliteit, ook bij SD .
IRHD 5000 HD tuner via korte HDMI kabel op TV aangesloten. (75cm €69,-)
  #479  
Oud 22 juli 2009, 12:28
lanfear's schermafbeelding
lanfear lanfear is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 augustus 2008
Locatie: Hengelo
Berichten: 7
Standaard

Met name voormalig Samsung gebruikers zien wel verschil. Wat voor de een al goed is kan voor de ander middelmatig zijn.
  #480  
Oud 22 juli 2009, 12:54
Rob G's schermafbeelding
Rob G Rob G is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Soest Casema
Berichten: 4
Standaard

@ Bonapart
Sinds wanneer werkt alles naar behoren, sinds die update, of altijd al? Heb je hiervoor een andere ontvanger gehad? Zo ja welke? En heb je de HDMI-aansluiting ook eens met de scart-aansluiting vergeleken?

Dat sommige geen problemen zien neemt inderdaad niet weg dat het bij mij (en vele anderen) wel duidelijk zichtbaar is. Maar waar is iedereen gebleven, is daar al een oplossing gevonden?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl