Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #321  
Oud 18 november 2008, 22:27
Pazuzu's schermafbeelding
Pazuzu Pazuzu is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 juli 2008
Locatie: @home
DTV: Samsung 360 (HD), Humax HD
Berichten: 25
Standaard

Heb al vaker geschreven over de tegenvallende scherpte bij SD.

Ik kan hier aan toevoegen dat de scherpte dus overall minder is dan bij de Samsung HD (mijn decoder om mee te vergelijken) en ik zie vooral minder scherpte, of beter gezegd het beeld is nog minder scherp, bij shots iets verderaf gefilmd.
Bij close-up is het iets beter, maar als je een totaalshot ziet is het duidelijk minder.
Bij EredivisieLive is het goed te zien.
Een individuele aktie zie er IETS scherper uit dan een shot met het halve veld in beeld.

Net bij Opsporing Verzocht (en eigenlijk altijd) viel het ook op.
  #322  
Oud 18 november 2008, 22:28
Maslov's schermafbeelding
Maslov Maslov is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Soest, Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 +
DTV: Humax 5050c
Berichten: 115
Standaard

@Anoniem,

Ook op kieskeurig lees ik die klachten. Maar het is inderdaad zo dat niet iedereen daar last van heeft. Dat is ook zo in de UK met de Foxsat. Ook daar is het niet bij alle TV-schermen het geval, maar daar heeft men de klachten wel serieus genomen en via een firmware wijziging opgelost.

Als je nu weet dat ook in Nederland een aantal mensen datzelfde constateren bij een verder perfect apparaat, daar zijn we het over eens, waarom moet dat dan eerst uitgebreid worden onderzocht en moet het wiel weer worden uitgevonden. Het lijkt mij een kleine moeite om Humax te vragen of ze dat binnen hun eigen organisatie even willen kortsluiten en kijken of eenzelfde wijziging in de firmware het probleem ook bij onze HD-tuner oplost.
  #323  
Oud 19 november 2008, 07:27
Schrijver's schermafbeelding
Schrijver Schrijver is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2008
Locatie: Urk
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Smit 1.3 Interactieve Cam
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
ik zal een survey laten uitvoeren naar de mogelijke issues om te kijken of er op korte termijn een maintenance project opgestart moet worden.
Alvast bedankt!

Zoals al eerder aangegeven wordt het verschil tussen SD in scart en HDMI pas duidelijk als je weet waar je naar moet kijken.

Zie dit plaatje (klik).

De meeste mensen kijken naar een onjuist afgestelde TV met alle mogelijke digitale shit aan die het beeld compleet veranderen. Pixelplus etc. etc. Het lijkt me duidelijk dat die mensen hierover nooit zullen klagen.

Ik heb al eens hierover contact gehad met San Bergsman van Copaco. Die mij als antwoord:
Citaat:
Naar wat ik snel op internet heb kunnen vinden is je TV een HD Ready type. Dat wil zeggen dat deze niet meer dan 720 beeldlijnen kan weergeven. Het beste kun je de decoder dan ook instellen op 720p formaat. Het is een bekend verschijnsel dat als je de decoder op 1080i zet dat dan de beeldkwaliteit niet optimaal is. De decoder moet dan de SD programma’s upscalen naar 1080i, waarna de TV dit weer moet downscalen naar 720p. Hierdoor kunnen diverse bijverschijnselen optreden die de beeldkwaliteit niet ten goede zullen komen.
Kortom hij snapt totaal niet wat ik bedoel en denkt dat hij met een onwetende consument heeft te maken.

Via Mijn Tvix-6500 kan ik mijn Pioneer alle mogelijke formaten bedienen: 576i 576p 720p 1080i 1080p 50hz/60hz/24p In alle gevallen wordt er een superplaatje neergezet. Heeft dus totaal niet met up en downscalen te maken. Dit doet Pioneer als beste en waarschijnlijk is het bij zulke krachtige TV's alleen te constateren.

Ik hoop echt dat HUMAX de eerdergenoemde bugfixes heeft klaarliggen. De "Orig" stand via HDMI zou een hele verbeteriing zijn.
  #324  
Oud 19 november 2008, 11:07
Maslov's schermafbeelding
Maslov Maslov is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Soest, Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 +
DTV: Humax 5050c
Berichten: 115
Standaard

@Schrijver,

Bedankt voor deze aanvulling en de foto's die heel duidelijk laten zien wat het probleem is. Ik zag precies hetzelfde verschijnsel, bij vrienden, op een splinternieuwe Philips 37PFL9603D LCD. (Decoder aangesloten via HDMI). Ook na het uitschakelen van alle beeldverbeteraars en instellen van de decoder op een lagere resolutie, bleef het probleem zichtbaar.

Deze mensen keken voorheen analoog en hebben dus geen vergelijkingsmateriaal. Ze zien wel hoe mooi de HD-zenders zijn maar ze weten niet hoe mooi de SD-zenders kunnen zijn. Dus hebben ze geen reden om te klagen.
  #325  
Oud 19 november 2008, 20:53
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Schrijver Bekijk bericht
Alvast bedankt!

Zoals al eerder aangegeven wordt het verschil tussen SD in scart en HDMI pas duidelijk als je weet waar je naar moet kijken.

Zie dit plaatje (klik).

De meeste mensen kijken naar een onjuist afgestelde TV met alle mogelijke digitale shit aan die het beeld compleet veranderen. Pixelplus etc. etc. Het lijkt me duidelijk dat die mensen hierover nooit zullen klagen.

Ik heb al eens hierover contact gehad met San Bergsman van Copaco. Die mij als antwoord:

Kortom hij snapt totaal niet wat ik bedoel en denkt dat hij met een onwetende consument heeft te maken.

Via Mijn Tvix-6500 kan ik mijn Pioneer alle mogelijke formaten bedienen: 576i 576p 720p 1080i 1080p 50hz/60hz/24p In alle gevallen wordt er een superplaatje neergezet. Heeft dus totaal niet met up en downscalen te maken. Dit doet Pioneer als beste en waarschijnlijk is het bij zulke krachtige TV's alleen te constateren.

Ik hoop echt dat HUMAX de eerdergenoemde bugfixes heeft klaarliggen. De "Orig" stand via HDMI zou een hele verbeteriing zijn.
Op dit forum is een manier beschreven waarmee je de native mode kunt activeren. Even zoeken, de truc is via component. volgens mij het Cees hier iets over gepost. Met de eerst volgende release zullen we native/original en slave mode (TV = master)
  #326  
Oud 19 november 2008, 21:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Op dit forum is een manier beschreven waarmee je de native mode kunt activeren. Even zoeken, de truc is via component. volgens mij het Cees hier iets over gepost. Met de eerst volgende release zullen we native/original en slave mode (TV = master)
De truuk was om de HDMI poort op de TV tijdelijk niet te gebruiken zodat de 5000 denkt dat er geen hdmi aangesloten zit. Op sommige TV's (die van mij) hoef ik dan alleen even naar een SCART ipv de hdmi te schakelen op de TV, op andere TV's moet je dan de hdmi kabel er uit halen of de TV uitzetten....
Daarna kun je wel de ORGI mode instellen op de Humax en als je dan de TV weer op HDMI zet schakelt de hdmi mode mee met de resolutie.

Echter die instelling is niet blijvend, soms verliest hij de setting en gaat weer vast staan op 1 waarde.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #327  
Oud 19 november 2008, 23:17
NicoA's schermafbeelding
NicoA NicoA is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Zoetermeer/Ziggo
Ziggo Internet: Midi
DTV: Humax 5000 HD onvanger
Berichten: 11
Standaard Wazig beeld bij SD

Ik ben het van harte eens met de reacties van Schrijver en Maslov.
Heb zelf bijna 2 jaar de Samsung 360 HD decoder gebruikt (nu defect) en kan dus prima vergelijken met de Humax 5000.
Heb de Humax 5000 nu ca 2 maanden in gebruik en probeer bij SD regelmatig nieuwe instellingen omdat het alsmaar niet bevalt.....

De Samsung heb ik 1 keer ingesteld (in combinatie met mijn Pana plasma)en bijna 2 jaar lang tot volle tevredenheid gebruikt juist bij SD uitzendingen.
Bij live uitzendingen zoals de wereld draait door en Pauw en Witteman had je bij de Samsung zelfs de suggestie van het waarnemen van diepte!

De opstelling van de Ziggo official komt op mij onprofessioneel (om het diplomatiek uit te drukken.....) over.

Hij gebruikt de ouderwetse KIR taktiek... inderdaad Kluit In het Riet.

Het lijkt mij efficient als hij onze reacties gebundeld aanbiedt aan de Humax fabrikant/importeur.

En de hierboven aangegeven proef en aangekondigde Humax wijzigingen komen toch niet uit de lucht vallen.

Blijkbaar is onze Ziggo official ook nog slecht geinformeerd.
Ja ik ben boos
  #328  
Oud 20 november 2008, 09:22
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Schrijver Bekijk bericht
Op deze manier lukt het niet. De HDMI moet uit de decoder.

Toch zie ik hierdoor geen verschil. Om even te verduidelijken als ik zeg wazig is het niet dat het totaal niet om aan te zien is. Met mijn hoogwaardige QED Scart kabel wordt SD via scart bijna HD kwaliteit. Het lijkt net of er de SD zenders via HDMI nog een behandeling krijgen alsof er een waas over zit.

Het valt je pas op als je de uitzending via scart vergelijkt. Heb jij dat al geprobeerd? Of heb je alleen HDMI bekeken? Zoniet dan raad ik je aan om dat eens te doen. SD via Scart ziet er veel strakker uit. (Jammergenoeg)

Volgens mij scaled de decoder intern alles naar 720P en vervolgens naar de gekozen resolutie. Dit zou ook de verklaring zijn voor het ragscherpe menu op 720P en wazig op alle andere resoluties.


Op internet kom ik gelijkwaardige meldingen tegen over de SD kwaliteit.

Dezelfde decoder wordt in het buiteland o.a. "FOXSATHD" genoemd. (Wel een sat box maar grotendeels dezelfde hardware)
deze pagina geeft een interesante toelichting:
http://www.zimbio.com/Plasma+Televis...ICTURE+QUALITY

Het schijnt dat bij die decoder de component ingang softwarematig is uitgeschakeld en daarna de SD kwaliteit via HDMI is verbeterd.

Hier nog meer:
http://www.digitalspy.co.uk/forums/s...light=foxsathd

Hier een melding die zegt dat na een update de SD kwaliteit perfect is:
http://www.digitalspy.co.uk/forums/s...5&postcount=27

en nog een:
http://www.digitalspy.co.uk/forums/s...=810069&page=2

Hier een lijst met software updates voor die decoder:
http://www.humaxdigital.com/freesat/...t_software.asp

Een afbeelding van een ander forum ter verduidelijking:



@Anoniem: Zou je de test willen doen op een nieuwe decoder? (Niet degene die je al vanaf het begin hebt)

Ik heb Copaco verzocht mij een ontvanger te leveren uit de huidige levering om e.e.a. te kunnen vergelijken met onze development samples. Ik heb verder de vraag uitstaan bij Humax.
  #329  
Oud 20 november 2008, 16:42
NicoA's schermafbeelding
NicoA NicoA is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Zoetermeer/Ziggo
Ziggo Internet: Midi
DTV: Humax 5000 HD onvanger
Berichten: 11
Standaard

Ok Anoniem hartelijk dank. Goeie actie!
Denk dat het inderdaad meer zoden aan de dijk zet dat jullie (Ziggo) e.e.a. afstemmen met Humax i.p.v. alle gebruikers afzonderlijk.
Er zijn inmiddels heel veel signalen dat de SD weergave niet optimaal is met de Humax 5000 decoder. Echter de gebruikers die direct geswitched zijn van analoog kijken naar SD via de Humax zullen niet zo snel in de gaten hebben dat SD nog een stuk beter kan.
M.vr.gr.
NicoA
  #330  
Oud 20 november 2008, 20:46
rinus1249's schermafbeelding
rinus1249 rinus1249 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 februari 2008
Locatie: Den Helder
Ziggo Internet: Alles in 1 extra - Arris 702B
DTV: Humax IHDR-5200C / Humax IRHD-5000C / Sony Home Theatre HT-SF1300 / Sony Bravia Full HD 40W4500
Berichten: 101
Standaard SD/HD kwaliteit

Ik begrijp weinig van de discussie. Ik heb perfect beeld en geluid op mijn Sony 40W4500 samen met een av receiver. Ik heb alles aangesloten met hdmi kabels. Werkelijk fantastisch beeld!
Het enige wat jammer is: Als ik mijn tv aanschakel, dan schakelt automatisch de av receiver aan, maar jammer genoeg niet de Humax. En andersom ook niet. het zou fijn zijn dat als ik de humax aanschakel dat ook de tv en de av receiver aangaat. Kennelijk wordt dat niet door humax en de hdmi aansluiting ondersteunt.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:18.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl