Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #221  
Oud 14 augustus 2008, 22:52
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door John² Bekijk bericht
Ik heb de scart niet aangesloten en gebruik alleen de HDMI kabel.
Even de scart aangesloten om dit te testen en inderdaad het komt bij mij ook voor dat verschoven beeld op deze zender.
Niet zo mooi dan als je de decoder (ook) wil gaan gebruiken op analoge (SD) displays.
Bizar dat dit probleem nu weer niet eerder naar voren is gebracht door de beta-testers!

En dit probleem betreft dan natuurlijk niet alleen de Eurosport zender.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DT-Score Bekijk bericht
2) De analoge TV-scart aansluiting geeft bij mij geen mooi beeld op RGB. Bovendien gebeurt er iets raars met het beeldformaat. Het wordt ongeveer 10% naar alle kanten uitgerekt en verschuift ook nog eens. Dit gebeurt zowel op SD als op HD.
Ik dacht dat we met deze Humax juist de ideale decoder voor zowel SD als HD hadden, juist vooral ook wat betreft analoge aansluitingen, maar dat blijkt momenteel dus (nog?) niet zo te zijn... helaas.

Hopenlijk komt hier dan wel snel een goede fix voor van Humax.

Laatst gewijzigd door The_Doman; 15 augustus 2008 om 00:17
  #222  
Oud 14 augustus 2008, 23:25
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door John² Bekijk bericht
Even de scart aangesloten om dit te testen en inderdaad het komt bij mij ook voor dat verschoven beeld op deze zender.
Zijn de SD zenders ook verschoven ?
En op alle beeldstanden (576/720/1080) hetzelfde ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #223  
Oud 14 augustus 2008, 23:44
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Niet zo mooi dan als je de decoder (ook) wil gaan gebruiken op analoge (SD) displays.
Bizar dat dit probleem nu weer niet eerder naar voren is gebracht door de beta-testers!
Eigenlijk moet er eens even goed getest worden wat voor signaal er nu precies uit de analoge/SCART uitgangen komt?

Met behulp van een DVD-Recorder zou je dit kunnen doen door wat testopnames te maken via RGB, S-Video en composite en daarna te controleren, bij voorkeur op een PC, in hoeverre de gemaakte opnames afwijken van het orginele beeld.

Handiger is een (PAL) monitor met regelbare overscan instellingen maar deze heeft vrijwel niemand bij de hand natuurlijk.
  #224  
Oud 15 augustus 2008, 00:59
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Is het voor een analoog scherm niet heel normaal dat er een overscan is? En daarin kan variatie zitten, dus zijn er richtlijnen voor wat zgn "Graphics safe " en "action safe" areas zijn. Action is wat ruimer, bij graphics stoort het meer als ze gedeeltelijk niet zichtbaar zijn (zoals al blijkt uit deze discussie). Mijn indruk is dat het eursport logo wel heel erg aan de rand zit.

De EBU en BBC hebben voor graphics als richtlijn dat je 10% afstand houdt van de beeldrand. Voor SD gaan ze uit van 702 pixels beeldinfo, en daar blijf je dan 70 pixels uit de kant.



Nu heb ik van de Humax en de Samsung een paar screenshots gemaakt, vanaf de SCART-uitgang. Plaatjes zijn 720 pixels breed, en je zal zien dat het actieve deel van het beeld aardig in de richting komt van 702 pixels.

Humax:



Samsung:




Volgens mij staat op beide plaatjes het logo vrijwel op dezelfde plaats. En als ik me goed herinner vielen bij beide decoders vrijwel evenveel van het beeld weg op een gewoon scherm (een deel van de H, en de D van het logo) Verschijnsel had ik ook als ik het HD-signaal via component op een HD-ready scherm bekeek. Zal best variëren per scherm.

Eurosport blijft zo'n 20 pixels vanaf de zwarte rand, dat is ongeveer 3%. Dat valt zelfs buiten de action-safe area.
  #225  
Oud 15 augustus 2008, 07:47
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Thumbs up

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Is het voor een analoog scherm niet heel normaal dat er een overscan is? En daarin kan variatie zitten, dus zijn er richtlijnen voor wat zgn "Graphics safe " en "action safe" areas zijn. Action is wat ruimer, bij graphics stoort het meer als ze gedeeltelijk niet zichtbaar zijn (zoals al blijkt uit deze discussie). Mijn indruk is dat het eursport logo wel heel erg aan de rand zit.
Analoge schermen hebben inderdaad altijd een overscan gebied en dit kan nogal eens (behoorlijk) variëren per scherm.
Bij de moderne platte schermen zou je eigenlijk wel verwachten dat het overscangebied voor analoge inputs minimaal is.
Bij veel TV's is dit ook wel apart in te stellen.

En inderdaad zit het Eurosport HD logo meer naar rechts in vergelijking met de SD versie van Eurosport en zal dus bij veel schermen in het overscan gebied terecht komen.
Uit de postings was echter niet geheel duidelijk of het probleem ook bij andere zenders aanwezig was.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Nu heb ik van de Humax en de Samsung een paar screenshots gemaakt, vanaf de SCART-uitgang. Plaatjes zijn 720 pixels breed, en je zal zien dat het actieve deel van het beeld aardig in de richting komt van 702 pixels.
.
Volgens mij staat op beide plaatjes het logo vrijwel op dezelfde plaats. En als ik me goed herinner vielen bij beide decoders vrijwel evenveel van het beeld weg op een gewoon scherm (een deel van de H, en de D van het logo) Verschijnsel had ik ook als ik het HD-signaal via component op een HD-ready scherm bekeek. Zal best variëren per scherm.
Ik heb ter vergelijking een DVB EurosportHD opname op dezelfde wijze geconverteerd naar PAL 16:9 anamorph.
Het resultaat komt aardig overeen, niets vreemds aan de hand dus met de analoge uitgangen van de decoder(s).

Case closed.

EurosportHD, (1920x1080,resized to 720x576)


EurosportHD, (1920x1080,resized to 704x576, expand with black to 720x576)

Laatst gewijzigd door The_Doman; 15 augustus 2008 om 08:37
  #226  
Oud 15 augustus 2008, 10:10
Mr.Q's schermafbeelding
Mr.Q Mr.Q is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 augustus 2008
Locatie: Schagerbrug Multikabel
Ziggo Internet: Z1
DTV: Humax IR-FOX-C
Berichten: 2
Standaard Screenshots

Even een vraagje tussendoor:
Hoe maken jullie de screenshots?

Greetz, Q
  #227  
Oud 15 augustus 2008, 10:21
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mr.Q Bekijk bericht
Even een vraagje tussendoor:
Hoe maken jullie de screenshots?
Voor analoge (decoder) captures gebruik ik zelf een TV/Capture kaart.
Ook kun je een DVD-recorder gebruiken en daarna de opnames importeren met de PC.
Met vrijwel elk video/edit programma kun je dan het gewenste screenshot selecteren en opslaan.
Probeer in ieder geval het gebruik van composiet video te vermijden, dit geeft namelijk het slechtste resultaat (zie de Samsung capture)

DVB screenshots maken gaat natuurlijk wat makkelijker.
  #228  
Oud 15 augustus 2008, 12:47
Rob61's schermafbeelding
Rob61 Rob61 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2008
Locatie: Den Haag, Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Humax IR-FOX C,
Berichten: 18
Standaard

Vraag.
Ik ben een leek op dit gebied, sinds dinsdag deze Humax is huis. Wat ik merk is dat als ik de hem op 1080i zet de HD kwaliteit perfect is. Echter de SD kwaliteit beduidend minder. (logisch zou je zeggen, HD <-> SD). Zet ik de decoder op 720p dan is HD wat minder maar de SD weer wat beter.
Net Copaco aan de telefoon gehad en die zeggen dat als je een Full HD tv hebt (en die is er, Samsung LE40A656) je de decoder op 1080i moet zetten en niet op 720p want dan hoeft er niet meer geupscaled te worden.
Maar wat nu met de SD uitzendingen die op 576i staan, dan wordt er toch gedownscaled? (2 keer, bij 1080i) En waar is de instelling in de decoder voor 576i (kan alleen maar kiezen uit 576p, 720p en 1080i).
  #229  
Oud 15 augustus 2008, 23:18
bukkie's schermafbeelding
bukkie bukkie is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2008
Locatie: Huizen Casema
Berichten: 75
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Niet zo mooi dan als je de decoder (ook) wil gaan gebruiken op analoge (SD) displays.
Bizar dat dit probleem nu weer niet eerder naar voren is gebracht door de beta-testers!

En dit probleem betreft dan natuurlijk niet alleen de Eurosport zender.


Ik dacht dat we met deze Humax juist de ideale decoder voor zowel SD als HD hadden, juist vooral ook wat betreft analoge aansluitingen, maar dat blijkt momenteel dus (nog?) niet zo te zijn... helaas.

Hopenlijk komt hier dan wel snel een goede fix voor van Humax.
Ik begrijp niet dat mensen de decoder via scart aansluiten. HDMI is ontworpen om het HD signaal door te geven. In mijn ogen moet je die dus waar mogelijk gebruiken.
Zelf heb ik de decoder via HDMI aan mijn Sony Bravia 107 cm aangesloten en mijn Panasonic DVDR via een Scart kabel aan de decoder. Programmeren van de DVDR doe ik gewoon via de DVDR en werkt prima.
Persoonlijk vindt ik het SD signaal veel beter dan mijn oudere Samsung decoder.
  #230  
Oud 15 augustus 2008, 23:32
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bukkie Bekijk bericht
Ik begrijp niet dat mensen de decoder via scart aansluiten. HDMI is ontworpen om het HD signaal door te geven. In mijn ogen moet je die dus waar mogelijk gebruiken.
Zelf heb ik de decoder via HDMI aan mijn Sony Bravia 107 cm aangesloten en mijn Panasonic DVDR via een Scart kabel aan de decoder. Programmeren van de DVDR doe ik gewoon via de DVDR en werkt prima.
Persoonlijk vindt ik het SD signaal veel beter dan mijn oudere Samsung decoder.
Je begrijpt niet dat mensen de decoder via SCART aansluiten maar je gebruikt zelf de SCART aansluiting wel?
Ook geef je al aan dat het SD signaal veel beter is dan je oudere Samsung decoder.
Er zijn diverse redenen te bedenken om de decoder naast HDMI ook via analoog/SCART op een (SD) display of recorder aan te sluiten.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:30.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl