Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #201  
Oud 13 augustus 2008, 14:15
hvanbeek's schermafbeelding
hvanbeek hvanbeek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Cisco 8485 PVR
Berichten: 661
Standaard

Cees.

ff verder gerommeld...tv uit werkt hier ook niet..wel de HDMI kabel er even uittrekken..dan kan ik idd de ORIG-stand kiezen. Daarna kabel er weer in en tv aan..bij het zappen zie je idd de tv schakelen tussen 576/720/1080..dit gaat een paar zapbeurten goed en dan is ie de "ORIG"-stand weer kwijt...we zijn iets verder

Herman
  #202  
Oud 13 augustus 2008, 14:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hvanbeek Bekijk bericht
Cees.

ff verder gerommeld...tv uit werkt hier ook niet..wel de HDMI kabel er even uittrekken..dan kan ik idd de ORIG-stand kiezen. Daarna kabel er weer in en tv aan..bij het zappen zie je idd de tv schakelen tussen 576/720/1080..dit gaat een paar zapbeurten goed en dan is ie de "ORIG"-stand weer kwijt...we zijn iets verder

Herman
Blijkbaar is dit TV-afhankelijk, misschien blijft er nog 'iets' van je TV werken in standby op de HDMI plug ? Ik kan de TV dus gewoon aanlaten, alleen niet met de hdmi ingang geselecteerd.

Als hij 'orig' kwijtgeraakt is, waar komt hij dan uiteindelijk op terecht? En is die mode soms de 'beste' mode van jouw TV ? (720P of zo?) Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de TV meldt dat hij liefst 720P ziet en dat de humax dan doet wat hem gevraagd wordt.
Of het is een bug van de Humax, dat is me niet duidelijk, maar aangezien de optie wel aanwezig is als je de hdmi niet gebruikt lijkt het door de handshake uitgezet te worden op een gegeven moment (?)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #203  
Oud 13 augustus 2008, 14:27
cooknl's schermafbeelding
cooknl cooknl is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2008
Locatie: Alphen a/d Rijn ziggo
Ziggo Internet: hd bundel ubee
DTV: humax irhd 5100c
Berichten: 49
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Zo lang de HDMI verbinding werkt kun je inderdaad alleen kiezen tussen de resoluties die je noemt.

Ik moet echt de TV uitzetten, of zorgen dat de HDMI poort van de TV niet actief is door hem op de interne kanalenkiezer te zetten of op een scart ingang. Daarna even wachten en als je dan op de afstandbediening van de Humax-5000 wisselt krijg ik 576i (dacht ik) -> 576P -> 720P -> 1080 -> Orgi -> 576 etc.
Dus die "Orig" stand zie ik alleen als de HDMI niet in gebruik is. En misschien moet de humax op een HD kanaal staan, maar dat weet ik niet zeker, ik doe het altijd als hij op kan. 64 of 67 staat.

Dus ook als alleen de Humax aanstaat en de TV nog uit zo je het moeten kunnen doen denk ik.
Klopt!!

Zo werkt het bij mij NU ook.

EEN ding vraag ik me af blijft ie nu ALTIJD op ORIG staan zolang als ik hem niet verander?? want ik heb mijnes op timer staan gaat vanzelf aan iedere morgen om 9 uur.

Rob
  #204  
Oud 13 augustus 2008, 14:31
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cooknl Bekijk bericht
blijft ie nu ALTIJD op ORIG staan zolang als ik hem niet verander??
Bij mij gaat het dagen goed en dan soms raakt hij die instelling weer kwijt, maar waarom ben ik nog niet achter. Of het met zappen over bepaalde kanalen te maken heeft weet ik niet, want ook na uitzetten en weer aanzetten blijft hij het vaak gewoon in auto-stand doen, maar soms niet.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #205  
Oud 13 augustus 2008, 14:33
cooknl's schermafbeelding
cooknl cooknl is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2008
Locatie: Alphen a/d Rijn ziggo
Ziggo Internet: hd bundel ubee
DTV: humax irhd 5100c
Berichten: 49
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Bij mij gaat het dagen goed en dan soms raakt hij die instelling weer kwijt, maar waarom ben ik nog niet achter. Of het met zappen over bepaalde kanalen te maken heeft weet ik niet, want ook na uitzetten en weer aanzetten blijft hij het vaak gewoon in auto-stand doen, maar soms niet.

OK Cees bedankt ik ook wel effe stoeien en kijken WAT er nu gebeurt als ik ga zappen etc
Je hoort nog.

Rob
  #206  
Oud 13 augustus 2008, 14:42
hvanbeek's schermafbeelding
hvanbeek hvanbeek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Cisco 8485 PVR
Berichten: 661
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht

Als hij 'orig' kwijtgeraakt is, waar komt hij dan uiteindelijk op terecht? En is die mode soms de 'beste' mode van jouw TV ? (720P of zo?) Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de TV meldt dat hij liefst 720P ziet en dat de humax dan doet wat hem gevraagd wordt.
Was idd 720...maar dat kwam wellicht door mn laatste zap die wel goed ging naar Film 1 HD (vanaf Eurosport HD). 1080->720..daarna was het afgelopen met de ORiG-stand Daarvoor ook een aantal goede zaps gehad tussen 576->720->1080 en vice versa...kortom..lastig
  #207  
Oud 13 augustus 2008, 15:55
borry52's schermafbeelding
borry52 borry52 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2008
Locatie: Enschede / Castel, @Home, Ziggo
Ziggo Internet: Connect en Play Max + volop bellen..
DTV: Quantis CI+1.3,Horizon 7401, Humax iHDR5050, Humax iRHD5000
Berichten: 106
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nachtapotheker Bekijk bericht
Had vanmorgen iets super vaags met de decoder.
Toen ik de decoder aanzette kreeg ik meteen tijdens het opstartscherm al zware storing in beeld.. strepen etc. Dit bleef zo bij het aangaan, geluid was wel goed. Dit is opgelost door de stroom eraf te halen en opnieuw aan te zetten. Iemand anders dit al eens gehad?
Ik zet de decoder helemaal niet meer uit, opstarten duurt me veel te lang dus ik laat hem gewoon aanstaan.
Maarrrr ik heb dit ook al eens gehad, zonder dat ik hem uit had gezet, ik kom 's avonds thuis van mijn werk, doe de TV aan en heb allemaal strepen.
Geluid was inderdaad wel goed. Na de decoder een keer uit en aan te doen was alles weer goed. Ik heb ook al een paar keer twee halve beelden gehad die erg zaten te trillen.
  #208  
Oud 13 augustus 2008, 16:48
cooknl's schermafbeelding
cooknl cooknl is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2008
Locatie: Alphen a/d Rijn ziggo
Ziggo Internet: hd bundel ubee
DTV: humax irhd 5100c
Berichten: 49
Talking

Ik heb wat gezapped maar zover blijft ie gewoon op ORGI staan.

Wat betreft de Benaming ORIGINAL of origineel, ER staat echt op mijn tuner ORGI. Hmm misschien is het een SEX machine .

Maar ik zou denken dat dit NIET expres gedaan is hopelijk in de komende Firmware Update wordt het korrekt gespeld. (ORIG)


Rob
  #209  
Oud 13 augustus 2008, 19:52
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.073
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door borry52 Bekijk bericht
Ik zet de decoder helemaal niet meer uit, opstarten duurt me veel te lang dus ik laat hem gewoon aanstaan.
Maarrrr ik heb dit ook al eens gehad, zonder dat ik hem uit had gezet, ik kom 's avonds thuis van mijn werk, doe de TV aan en heb allemaal strepen.
Geluid was inderdaad wel goed. Na de decoder een keer uit en aan te doen was alles weer goed. Ik heb ook al een paar keer twee halve beelden gehad die erg zaten te trillen.
probeer de resolutie eens te veranderen ipv de decoder uit en aan te zetten..
  #210  
Oud 13 augustus 2008, 20:09
borry52's schermafbeelding
borry52 borry52 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2008
Locatie: Enschede / Castel, @Home, Ziggo
Ziggo Internet: Connect en Play Max + volop bellen..
DTV: Quantis CI+1.3,Horizon 7401, Humax iHDR5050, Humax iRHD5000
Berichten: 106
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
probeer de resolutie eens te veranderen ipv de decoder uit en aan te zetten..
O.K. ik zal het de volgende keer, als het weer voorkomt, eens proberen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:41.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl