Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #191  
Oud 12 augustus 2008, 10:33
nachtapotheker's schermafbeelding
nachtapotheker nachtapotheker is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: Casema (Nieuwegein)
DTV: Cisco DVB 8485 en Humax IRHD-5000C
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Humaxfan Bekijk bericht
Hoewel 720P beter zal zijn en geschikt voor HD ready toestellen, ben ik tot de conclusie gekomen dat 1080I op een goed HD ready scherm ook een mooi plaatje geeft, Soms heb ik het gevoel dat het plaatje rustiger is dan in 720P.
Nou kan mijn plasma ondanks dat hij HD ready is deze resoluties weer geven, het zij wel dat je niet de echte resolutie kan zien. Maar toch vindt ik het plaatje met 1080I er rustiger en beter uit zien.

Ben ook benieuwd naar andermans bevindingen.
Ik heb dezelfde ervaring maar dan met een HDready LCD, heb het idee dat het beeld scherper is.

Had gisteren echter ook met mijn nieuwe decoder last van beeld & geluid niet gelijk bij Koefnoen. Even getest met m'n oude decoder, die had er in mindere mate last van. Hopen dat het aan de uitzending ligt en dat het hierbij blijft.
  #192  
Oud 12 augustus 2008, 10:40
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Ik ben benieuwd naar bevindingen met de 'auto' stand voor HDMI weergave. Zijn er mensen die dit werkend hebben, en zo ja, wordt de setting altijd onthouden of springt het apparaat soms terug naar een vaste resolutie?

Mijn ervaringen tot nu toe zijn positief. Energieverbruik is lager dan de Samsung (12,9 Watt in gebruik en een zeer fraaie 1,8 Watt in Standby), maar daar staat wel tegenover dat de opstarttijd vrij lang is. Ook het zappen gaat (marginaal) langzamer dan met de DCB-H360R. Het OSD zit wel weer erg goed doordacht in elkaar en werkt prima.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info
  #193  
Oud 12 augustus 2008, 10:44
lanfear's schermafbeelding
lanfear lanfear is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 augustus 2008
Locatie: Hengelo
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mr-leo Bekijk bericht
200? 160! Je hebt waarschijnlijk geen full hd televisie dat je het verschil niet ziet?
200. Ik heb hem gekocht bij de MediaMarkt, en ik heb inderdaad een HD ready LCD
  #194  
Oud 12 augustus 2008, 13:24
mr-leo's schermafbeelding
mr-leo mr-leo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: @Home
DTV: Humax IRHD-5000C + Sony Bravia KDL40D3500
Berichten: 131
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric - HWI Bekijk bericht
Ik ben benieuwd naar bevindingen met de 'auto' stand voor HDMI weergave. Zijn er mensen die dit werkend hebben, en zo ja, wordt de setting altijd onthouden of springt het apparaat soms terug naar een vaste resolutie?
Ik heb tijdens de setup de resolutie vast gezet op 1080i. Hij zapt zo een stuk sneller omdat de tv niet hoeft over te schakelen naar een andere resolutie (wat bij de meeste tv's even een zwart beeld oplevert). Waarom zou je de uitgangs resolutie niet vast willen zetten?
  #195  
Oud 12 augustus 2008, 13:51
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mr-leo Bekijk bericht
Ik heb tijdens de setup de resolutie vast gezet op 1080i. Hij zapt zo een stuk sneller omdat de tv niet hoeft over te schakelen naar een andere resolutie (wat bij de meeste tv's even een zwart beeld oplevert). Waarom zou je de uitgangs resolutie niet vast willen zetten?
De box is (net als alle andere settopboxen die ik tot nu toe gezien heb) niet bijster sterk in het upscalen van 720p naar 1080i, waardoor beeldscherpte verloren gaat. Bovendien is het beter om SD content in 576i naar de TV te sturen (dat kan dit apparaat als één van de weinige!!) en de scaling en deinterlacing in de TV te laten doen. Dat geldt ook voor 720p, dat moet je gewoon als 720p naar de TV sturen in plaats van het eerst naar 1080i te laten omzetten (met kwaliteitsverlies) en het vervolgens weer te laten deinterlacen.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info
  #196  
Oud 12 augustus 2008, 17:15
mr-leo's schermafbeelding
mr-leo mr-leo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: @Home
DTV: Humax IRHD-5000C + Sony Bravia KDL40D3500
Berichten: 131
Standaard

aha oke, nou ik heb niet eens gekeken hoe het er dan uit ziet. Ik vind de kwaliteit van de SD en 720P/1080i beelden geweldig mooi (met uitgangsresolutie op 1080i). Vind het wel best zo

Het langzame zappen doordat je tv elke keer moet omschakelen lijkt me irritant.
  #197  
Oud 12 augustus 2008, 20:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric - HWI Bekijk bericht
Ik ben benieuwd naar bevindingen met de 'auto' stand voor HDMI weergave. Zijn er mensen die dit werkend hebben, en zo ja, wordt de setting altijd onthouden of springt het apparaat soms terug naar een vaste resolutie?

Mijn ervaringen tot nu toe zijn positief. Energieverbruik is lager dan de Samsung (12,9 Watt in gebruik en een zeer fraaie 1,8 Watt in Standby), maar daar staat wel tegenover dat de opstarttijd vrij lang is. Ook het zappen gaat (marginaal) langzamer dan met de DCB-H360R. Het OSD zit wel weer erg goed doordacht in elkaar en werkt prima.

Ja ik heb het werkend, maar je moet wel een truuk gebruiken want als je HDMI uitgang in gebruik is kun je geen auto-stand inschakelen:
  1. TV niet op HDMI zetten, Humax wel aanzetten op een HD kanaal
  2. Via afstandbediening de Humax op ORIGI zetten (zie je op display dan)
  3. Daarna kun je TV op HDMI zetten en blijft de instelling werken, ook als je naar de andere kanalen schakelt.
Vaak blijft de instelling bewaard en heb ik zelfs auto-stand als ik de humax weer aanzet, maar soms ook niet, dan is hij de setting kwijtgeraakt. Waarom hij de auto-setting kwijtraakt ben ik nog niet achter. Ik heb wel eens gedacht dat het bij zappen langs een bepaald kanaal gebeurd. Misschien schakelt hij dan terug naar de default waarde die de TV vraagt?? Geen idee hoe het protocol werkt (als er een vorm van handshake is tenminste).

Volledige opstarttijd is redelijk lang, ik moet nog eens testen met de timer die in het setup menu zit. Misschien kun je die zo intstellen dat hij overdag uit blijft en savonds aan gaat. Maar dat moet dus niet de 'hand' stand overrulen zodat hij niet midden in een film uitschakelt als die wat langer duurt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #198  
Oud 13 augustus 2008, 08:53
nachtapotheker's schermafbeelding
nachtapotheker nachtapotheker is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: Casema (Nieuwegein)
DTV: Cisco DVB 8485 en Humax IRHD-5000C
Berichten: 51
Standaard

Had vanmorgen iets super vaags met de decoder.
Toen ik de decoder aanzette kreeg ik meteen tijdens het opstartscherm al zware storing in beeld.. strepen etc. Dit bleef zo bij het aangaan, geluid was wel goed. Dit is opgelost door de stroom eraf te halen en opnieuw aan te zetten. Iemand anders dit al eens gehad?
  #199  
Oud 13 augustus 2008, 13:59
hvanbeek's schermafbeelding
hvanbeek hvanbeek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Cisco 8485 PVR
Berichten: 661
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
TV niet op HDMI zetten, Humax wel aanzetten op een HD kanaal
  1. Via afstandbediening de Humax op ORIGI zetten (zie je op display dan)
  2. Daarna kun je TV op HDMI zetten en blijft de instelling werken, ook
Cees..dank voor de tip. Ik heb eea geprobeerd na te bootsen hier..maar niet gelukt..kan alleen kiezen tussen 576p -> 720p -> 1080. Verschilt welllicht per tv ofzo?

Grtn

Herman
  #200  
Oud 13 augustus 2008, 14:04
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hvanbeek Bekijk bericht
Cees..dank voor de tip. Ik heb eea geprobeerd na te bootsen hier..maar niet gelukt..kan alleen kiezen tussen 576p -> 720p -> 1080. Verschilt welllicht per tv ofzo?

Grtn

Herman
Zo lang de HDMI verbinding werkt kun je inderdaad alleen kiezen tussen de resoluties die je noemt.

Ik moet echt de TV uitzetten, of zorgen dat de HDMI poort van de TV niet actief is door hem op de interne kanalenkiezer te zetten of op een scart ingang. Daarna even wachten en als je dan op de afstandbediening van de Humax-5000 wisselt krijg ik 576i (dacht ik) -> 576P -> 720P -> 1080 -> Orgi -> 576 etc.
Dus die "Orig" stand zie ik alleen als de HDMI niet in gebruik is. En misschien moet de humax op een HD kanaal staan, maar dat weet ik niet zeker, ik doe het altijd als hij op kan. 64 of 67 staat.

Dus ook als alleen de Humax aanstaat en de TV nog uit zo je het moeten kunnen doen denk ik.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:08.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl