Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #111  
Oud 26 juli 2008, 14:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HRJ Bekijk bericht
Door het langzame opstarten laat ik de tuner nu gewoon aanstaan en wordt
het tegenovergestelde bereikt. Waarom niet gewoon een aan/uit knop op het
apparaat ?
Bij de oudere toestellen die je 'uit' zet blijft het energieverbruik ongeveer gelijk aan het verbruik wanneer het 'aan' staat. Een 'oude' ontvanger die je laat opstarten door de stekker in het stopcontact te doen heeft ook wel even tijd nodig om op te starten. De meeste mensen denken echter dat de ontvanger 'uit' is in standby-mode wat dus niet zo is bij een 'oude' en dus een verborgen verbruiker.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #112  
Oud 26 juli 2008, 14:41
HRJ's schermafbeelding
HRJ HRJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2008
Locatie: Groningen @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Complete
DTV: Humax 5050/5200/CI+/HB
Berichten: 476
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Bij de oudere toestellen die je 'uit' zet blijft het energieverbruik ongeveer gelijk aan het verbruik wanneer het 'aan' staat. Een 'oude' ontvanger die je laat opstarten door de stekker in het stopcontact te doen heeft ook wel even tijd nodig om op te starten. De meeste mensen denken echter dat de ontvanger 'uit' is in standby-mode wat dus niet zo is bij een 'oude' en dus een verborgen verbruiker.
Ik bedoel dus een ´echte´ aan/uit knop, zoals op de HD ontv. van Samsung. Opstarten is een fractie van de Humax. Bij de technische specificatie in de gebruiksaanwijzing staat niet wat de Humax in de standby verbruikt. Hoeveel scheelt dit met de ´oude´ standby ?
  #113  
Oud 26 juli 2008, 23:23
Harold de 1e's schermafbeelding
Harold de 1e Harold de 1e is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juli 2008
Locatie: Groningen @home
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Plus Ubee EVW3200 Fritzbox 7270
DTV: Humax IHDR-5050C Humax IRHD-5000C Humax IR Fox C en Cam CI+ module
Berichten: 113
Standaard

Vandaag ook een Humax IRHD-5000C gekocht.
Beeld is echt perfect te noemen.
Alleen heb ik een vraag over Teletekst,deze is bij mij niet beeldvullend.
Ik zie een stukje tv boven en onder het teletekstbeeld uitsteken.
Hebben meer mensen hier last van?
  #114  
Oud 27 juli 2008, 00:42
daantje3's schermafbeelding
daantje3 daantje3 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: @home
Ziggo Internet: regelmatig
DTV: humax IRHD 5000C
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harold de 1e Bekijk bericht
Vandaag ook een Humax IRHD-5000C gekocht.
Beeld is echt perfect te noemen.
Alleen heb ik een vraag over Teletekst,deze is bij mij niet beeldvullend.
Ik zie een stukje tv boven en onder het teletekstbeeld uitsteken.
Hebben meer mensen hier last van?
deze decoder heeft nogal problemen met het goede formaat weergeven ook van zenders. deze week neemt de inporteur contact hier over op met mij. de uitslag volgt.
  #115  
Oud 27 juli 2008, 13:39
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door daantje3 Bekijk bericht
deze decoder heeft nogal problemen met het goede formaat weergeven ook van zenders. deze week neemt de inporteur contact hier over op met mij. de uitslag volgt.
wil je nog eens uitleggen wat je met het weergeven in het goede formaat bedoeld
  #116  
Oud 27 juli 2008, 14:45
daantje3's schermafbeelding
daantje3 daantje3 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: @home
Ziggo Internet: regelmatig
DTV: humax IRHD 5000C
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
wil je nog eens uitleggen wat je met het weergeven in het goede formaat bedoeld
ik heb een panasonic px80 plasma , die heb ik in de stand juist staan dat wil zeggen dat die altijd het signaal in het 16/9 weergeeft ,dus beeldvullend ook als het een 4/3 signaal is. in combinatie met mijn vorige decoder de humax prv 9200 leverde dit geen problemen op, het beeld werd gewoon in het juist signaal weergegeven. nu met deze decoder is dat niet het geval , als er 16/9 uitgezonden wordt dan is het goed maar als ik naar een 4/3 zender overzap krijg ik vaak een uitgerekt beeld ook als ik de tv gewoon op 16/9 zet. ik heb op de decoder de stand 16/9 ingesteld en dan beeldvullend. ook in de stand auto werkt het niet goed. dus kortom gezegd schakeld nu mijn beeld niet goed om met het gevolg dat de ene zender mooi beeldvullend is en de andere weer uitgerekt of met boven en onder een balk, ook zijn er op een paar zenders bv eurosport hd en jetix links en rechts een balk, dus een echt 4/3 beeld. ik weet dus niet wat ik aan de instellingen kan doen om dit te verbeteren. het scherm is aangesloten met een hdmi verbinding.
  #117  
Oud 27 juli 2008, 15:03
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door daantje3 Bekijk bericht
ook zijn er op een paar zenders bv eurosport hd en jetix links en rechts een balk, dus een echt 4/3 beeld.
Bij Eurosport HD zijn die balken bij 4:3 uitzendingen normaal.
Eurosport HD kiest er (gelukkig!) nu eenmaal voor om 4:3 materiaal in het orginele formaat, met balken links en rechts, uit te zenden.

Laatst gewijzigd door The_Doman; 27 juli 2008 om 16:22
  #118  
Oud 27 juli 2008, 17:56
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door daantje3 Bekijk bericht
ik heb een panasonic px80 plasma , die heb ik in de stand juist staan dat wil zeggen dat die altijd het signaal in het 16/9 weergeeft ,dus beeldvullend ook als het een 4/3 signaal is. in combinatie met mijn vorige decoder de humax prv 9200 leverde dit geen problemen op, het beeld werd gewoon in het juist signaal weergegeven. nu met deze decoder is dat niet het geval , als er 16/9 uitgezonden wordt dan is het goed maar als ik naar een 4/3 zender overzap krijg ik vaak een uitgerekt beeld ook als ik de tv gewoon op 16/9 zet. ik heb op de decoder de stand 16/9 ingesteld en dan beeldvullend. ook in de stand auto werkt het niet goed. dus kortom gezegd schakeld nu mijn beeld niet goed om met het gevolg dat de ene zender mooi beeldvullend is en de andere weer uitgerekt of met boven en onder een balk, ook zijn er op een paar zenders bv eurosport hd en jetix links en rechts een balk, dus een echt 4/3 beeld. ik weet dus niet wat ik aan de instellingen kan doen om dit te verbeteren. het scherm is aangesloten met een hdmi verbinding.
automatisch lukt niet, je kunt het beeld alleen oprekken met de zoom functie op de AB
  #119  
Oud 30 juli 2008, 16:33
Humaxfan's schermafbeelding
Humaxfan Humaxfan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Winschoten/Online
Ziggo Internet: online 20MB
DTV: Humax IRHD-5050
Berichten: 257
Standaard

Via een collega gehoord dat hij leverbaar was bij een webshop zie link onder aan. gisteren besteld en vandaag in huis. Samen met een oehlbach XXL HDMI kabel, en wat een beeld wauw.... super gewoon. Heb hem aangesloten op de Panasonic TH-42PX80. HDMI gaf direct beeld. Kijk alles in 720p stand omdat ik geen full HD heb. maar nogmals het ziet er erg gelikt uit.

https://www.satshop.nl/catalog/produ...roducts_id=339
  #120  
Oud 30 juli 2008, 17:00
Theunissen's schermafbeelding
Theunissen Theunissen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwstadt / Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung UE40B6000 met CI+, Philips 26PFL5604H met CI+, Humax ihdr-5400c en Humax HD5000
Berichten: 388
Standaard

Misschien een gekke vraag maar als je de Humax IRHD-5000 aangeschaft en je stopt je bestaande @Home kaartje (ik heb nu de beschikking over een Humax IR-FOX C) in deze decoder krijg je dan automatisch de HD-zenders te zien of moet je dan toch een apart abonnement afsluiten ?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:02.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl