Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie

Mededelingen

Ziggo Vaste Telefonie Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 3 oktober 2016, 13:07   #1
Miss Koop
Junior Member
 
Miss Koop's schermafbeelding
Standaard TV, internet en bellen op 1e verdieping met COAX en UTP

In mijn huis is 1 smalle leidingbuis naar de 1e verdieping waar slechts 2 kabels doorheen kunnen, verder niets. Momenteel gaat er een COAX en telefoonkabel door deze leiding heen naar boven.

Deze telefoonkabel wil ik vervangen door een UTP kabel, de COAX blijft gewoon zitten. De UTP kabel is nodig omdat de wifi boven niet altijd stabiel is en omdat ik ook een bedrade telefoon wil gebruiken. Op wat voor manier kan ik op deze UTP kabel zowel een vaste PC als een bedrade telefoon aansluiten?
De Ziggo modem is Technicolor 7210.

PS:
Ik heb nog wel een oude Huawei H655D modem en kan ik die nog gebruiken als accesspoint o.i.d. en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk met instellen als ik daar de 2e telefoon in plug?

Alvast bedankt!
Miss Koop is offline  
Oud 3 oktober 2016, 13:52   #2
DirkLui
Senior Member
 
DirkLui's schermafbeelding
Standaard

Alhoewel er vast wel mensen zijn die het voor elkaar gekregen hebben om dit via 1 UTP kabel te doen zou ik dit zeker niet doen. De meest simpele oplossing is om een DECT telefoonset te kopen met bijvoorbeeld 3 handsets. Deze hoeven niet veel geld te kosten en hebben een goed bereik. En gebruik je UTP kabel alleen voor het verbinden van je modem met een switch of een draadloos acces point. Ik heb dit zelf thuis ook zo gedaan en dit werkt het beste.
__________________
Achter een Helpdesk zitten ook maar gewone mensen, net zoals jij en ik. Behandel ze dan ook zo en je zult zien, dat je meer bereikt!
DirkLui is offline  
Oud 3 oktober 2016, 23:36   #3
ber000000-6
Senior Member
 
ber000000-6's schermafbeelding
Lightbulb

de 8 aderige utp kabel kan je wel 2 keer gebruiken.

4 aders voor het internet. de RJ45 connector moet je ader 1,2,3 en 6 gebruiken.

2 aders voor je telefoon lijn. RJ11 connector (blijven er 2 aders vrij)

denk er wel aan dat het internet geen gigabit meer zal doen.
maximaal 100MBs vanaf je modem naar een switch of wifi-accesspoint in je bovenverdieping.

suc6 .

berrie
ber000000-6 is offline  
Oud 4 oktober 2016, 10:50   #4
Miss Koop
Junior Member
 
Miss Koop's schermafbeelding
Standaard

Dank aan beiden voor de snelle reacties!

Nog een aanvullende vraag:

Jullie hebben het over switch en draadloos accespoint.
Daar zou ik graag nog extra uitleg over willen hebben, hoe ik die instellingen dan in de Technicolor 7210 en de Huawei H655D moet aanpassen. Of anders
graag een verwijzing naar een goede uitleg op het Ziggo forum of website.

Alvast bedankt maar weer!
Miss Koop is offline  
Oud 6 oktober 2016, 08:12   #5
DirkLui
Senior Member
 
DirkLui's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Miss Koop Bekijk bericht
Dank aan beiden voor de snelle reacties!

Nog een aanvullende vraag:

Jullie hebben het over switch en draadloos accespoint.
Daar zou ik graag nog extra uitleg over willen hebben, hoe ik die instellingen dan in de Technicolor 7210 en de Huawei H655D moet aanpassen. Of anders
graag een verwijzing naar een goede uitleg op het Ziggo forum of website.

Alvast bedankt maar weer!
Een switch is niets meer dan een soort van intelligente verdeler. Er zitten meestal 5 netwerkaansluitingen op. Een van die is de ingang en dan zijn er 4 uitgangen. Je kunt 4 andere apparaten via de kabel verbinden. Een draadloos accespoint is gewoon een draadloze switch. Er zijn er met 1 netwerkaansluiting en die verzorgen alleen Wifi. Er zijn er ook met 5 netwerkaansluitingen en dan is het een switch die ook Wifi verzorgd.
En ter informatie. Een (consumenten) router is een combinatie van oa. een DHCP server (de router functie), een switch en een draadloos accespoint.
Een het modem van je provider is te vergelijken met een (consumenten) router die ook het signaal wat binnenkomt op de coax aansluiting weer vertaald naar iets wat de computer apparatuur kan begrijpen.
Voor dit alles hoef je in de Techinicolor niets aan te passen. En de Huawei zou ik vergeten. Dit is een ADSL modem. Maar misschien dat er in de handleiding iets over staat
__________________
Achter een Helpdesk zitten ook maar gewone mensen, net zoals jij en ik. Behandel ze dan ook zo en je zult zien, dat je meer bereikt!
DirkLui is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie


Labels
router modem lan, telefonie, utp



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl