Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Mobiel

Mededelingen

Ziggo Mobiel Ervaringen en vragen over Ziggo Mobiele Telefonie ? Plaats je vragen dan hier...

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 23 maart 2016, 17:08
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Helpdesk gebeld.

Mijn toestel heeft inderdaad geen verbinding met 4G. Ik moet naar de Ziggo winkel om mijn sim-kaart in een toestel te proberen dat gegarandeerd werkt met 4G. Of vragen aan een vriend of 'ie zijn sim-kaart uit een sim-lock vrije foon wil halen en de mijne er in wil doen. Dat laatste wordt moeilijk: ik heb geen vrienden en die paar die ik nog over heb gaan ECHT hun toestel niet slopen om Ziggo te helpen, ha ha.

Enfin, ik voel een kastje naar de muur ontstaan: als mijn sim-kaart het wel doet in de Ziggo winkel dan kan ik namens Ziggo de verkoper van mijn telefoon er van gaan beschuldigen dat 'ie niet niet goed is. Om de één of andere reden heb ik het idee dat die dan weer gaat zeggen dat het probleem bij Ziggo ligt.

P.S. Allemaal bedankt voor de tips en de info. Daardoor sta ik een stuk sterker in mijn schoenen: met kennis van zaken.

Laatst gewijzigd door ziggogebruiker01; 23 maart 2016 om 17:36
  #12  
Oud 23 maart 2016, 18:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Een beetje verkoper helpt je graag en test jouw simkaart in een andere telefoon, of stopt een werkende 4G simkaart van hemzelf in jouw telefoon. Zonder dat je dit test kom je niet verder.

En wat betreft je eigen modem wat je niet wilt vervangen, elk modem zal stabieler werken dan een oud docsis-1 modem met 1 kanaal. Ik zie het probleem niet zo. Wil je de wifi niet, dan zet je hem direct in bridgemode of je probeert het gewoon eerst even.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #13  
Oud 23 maart 2016, 18:25
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Een beetje verkoper helpt je graag en test jouw simkaart in een andere telefoon, of stopt een werkende 4G simkaart van hemzelf in jouw telefoon. Zonder dat je dit test kom je niet verder.

En wat betreft je eigen modem wat je niet wilt vervangen, elk modem zal stabieler werken dan een oud docsis-1 modem met 1 kanaal. Ik zie het probleem niet zo. Wil je de wifi niet, dan zet je hem direct in bridgemode of je probeert het gewoon eerst even.
Yep, testen moet het worden. [off topic] Mijn modem is zo oud dat er geen WiFi op zit! Vandaar dat 'ie niet kapot te krijgen is. Ik heb zelf een draadloos routertje aangesloten maar ik internet nog met een utp draad. Stabieler kan niet. En ja: ik loop achter maar dat kan me niet schelen, ha ha.

Laatst gewijzigd door ziggogebruiker01; 24 maart 2016 om 15:25
  #14  
Oud 24 maart 2016, 15:24
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Question

Toch ook maar even gemaild met de leverancier van mijn telefoon. Gedeelte v/d reactie:
Citaat:
De internet instellingen voor 4G kunnen worden nagelopen via de volgende instructie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/...#Android/ja-3G. Ook is het belangrijk om te controleren of gegevensroaming aan staat, aangezien Ziggo gebruik maakt van het netwerk van Vodafone.
Dat van dat roaming profile aanzetten lijkt mij lariekoek. En als het dat niet is dan is het nogal vervelend. Want Jan en Alleman raadt je altijd AF om roaming aan te zetten. Zeker als je bij de Nederlandse grens woont want voor je 't weet zit je op het netwerk v/e buurland en betaal je je blauw voor internet. Toch?

Wat vinden jullie?
  #15  
Oud 25 maart 2016, 09:44
LoveByte's schermafbeelding
LoveByte LoveByte is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2012
Locatie: West-Brabant @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 plus|Ubee EVW320B|Asus RT-AC68U
DTV: Panasonic Viera TX-L42DT60E
Berichten: 463
Standaard

Advies is om roaming altijd uit te hebben staan, en alleen als je bewust op internet gaat in het buitenland, deze aan te zetten.
__________________
In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk.
  #16  
Oud 3 april 2016, 17:26
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Langs geweest in de Ziggo-winkel. Half uur gewacht. Medewerker deed mijn SIM kaart in een ander toestel en dat toestel had ook geen 4G met mijn SIM kaart. Nieuwe simkaart aangevraagd. Die heb ik hier al lang liggen, maar ik heb geen "activatiecode" ontvangen. Mails naar Ziggo zijn nog niet beantwoord, weet niet eens of ze zijn aangekomen want geen ontvangstbevestiging.

Ik ben geporteerd (nummerbehoud) misschien dat het daar aan lag... Geen idee. Als ik die nieuwe simkaart uit de klei heb weten te trekken dan laat ik hier wel weten of het hielp.
  #17  
Oud 3 april 2016, 19:21
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Helpdesk gebeld. Zeer aardige man aan de telefoon gehad. Ik heb geen activatie code nodig voor mijn nieuwe simkaart. Is alleen nodig voor nieuwe abo's. Ik was waarschijnlijk in de war omdat bellen in het binnenland op het moment wordt geblokkeerd (= bug!) als je bellen naar het buitenland uit zet in 'Mijn Ziggo'. Dus telefoneren kon ik sowieso niet.

Nu 4G. Ik had ook geen nieuwe SIM kaart nodig. Ik was me er niet van bewust, maar 7 dagen voordat Ziggo over ging op 4G had ik mij kersverse abo genomen bij Ziggo (geporteerd van T-Mobile). Ik had dus nog een 3G abo dat eigenlijk automatisch over had moeten gaan op 4G. Is nu rechtgezet in het systeem. Over een dag of twee zou ik automatisch 4G moeten hebben.

Wordt vervolgd...
  #18  
Oud 4 april 2016, 20:44
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Yep. Ik heb 4G.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Mobiel




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:45.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl