Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Mobiel

Mededelingen

Ziggo Mobiel Ervaringen en vragen over Ziggo Mobiele Telefonie ? Plaats je vragen dan hier...

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 20 maart 2016, 16:29
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard Moto G (3 gen)

Ik heb een Motorola Moto G (3e generatie) (zie Zigggo toestel hulp pagina). Gisteren naast een vriend van me gezeten op een verjaardag. Wij hebben beide sinds kort Ziggo Mobiel (internet). Hij toonde mij dat op zijn toestel het 4G icoontje stond, terwijl deze bij mij steeds van 3G naar H versprong ("H" schijnt te betekeken "3G plus" oftewel "3G volledig optimaal"). Hoe ik mijn toestel ook instel, nooit zie ik 4G staan.

Hoe kan dat? Motorola beweert bij hoog en bij laag dat het toestel 4G ondersteunt (zie deze pagina).

Laatst gewijzigd door ziggogebruiker01; 20 maart 2016 om 19:29
  #2  
Oud 20 maart 2016, 16:45
Zapp Brannigan's schermafbeelding
Zapp Brannigan Zapp Brannigan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Locatie: Hoofddorp
Ziggo Internet: nee
DTV: nee
Berichten: 3.676
Standaard

Staat de netwerkmodus soms op Alleen WCDMA of WCDMA (voorkeur)/GSM? Je kunt dit vinden onder Instellingen→Draadloos en Netwerken→Meer ...→Mobiele netwerken→Netwerkmodus. Wil je 4G kunnen ontvangen dan moet deze op LTE (voorkeur)/WCDMA/GSM staan.
  #3  
Oud 20 maart 2016, 19:09
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zapp Brannigan Bekijk bericht
Staat de netwerkmodus soms op Alleen WCDMA of WCDMA (voorkeur)/GSM? Je kunt dit vinden onder Instellingen→Draadloos en Netwerken→Meer ...→Mobiele netwerken→Netwerkmodus. Wil je 4G kunnen ontvangen dan moet deze op LTE (voorkeur)/WCDMA/GSM staan.
Ik heb onder "Instellingen→Draadloos en Netwerken→Meer ...→Mobiele netwerken" geen optie "Netwerkmodus" staan helaas. Alleen:
  • Gegevensroaming (zet ik altijd uit)
  • Voorkeurs netwerk type (heb ik op 4G gezet, ik kan kiezen uit: 4G, 3G en 2G)
  • Namen toeganspunten (dit heb ik ingesteld volgens de toestel hulp pagina van Ziggo (link))
  • Mobiele providers
Het OS van mijn Moto G is Android 6.

P.S. Ik begrijp uit Wikipedia dat WCDMA betekent: 3G en dat LTE betekent: 4G. Ik denk dat bij recente Andoid versies deze termen zijn vervangen voor 3G en 4G in het dialoog schermje genaamd "Voorkeurs netwerk type". Hetgeeen bij mij keurig op 4G staat overigens.

Laatst gewijzigd door ziggogebruiker01; 20 maart 2016 om 19:30
  #4  
Oud 20 maart 2016, 19:51
Zapp Brannigan's schermafbeelding
Zapp Brannigan Zapp Brannigan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Locatie: Hoofddorp
Ziggo Internet: nee
DTV: nee
Berichten: 3.676
Standaard

Dan lijkt het erop dat het daar goed staat, helaas weet ik dan ook niet waarom je telefoon niet overschakelt naar 4G.

(De instellingen waar ik naar verwees zijn die voor standaard Android. Helaas vinden veel fabrikanten het nodig daar wijzigingen in aan te brengen zodat simpele instructies tot een ware zoektocht kunnen leiden.)
  #5  
Oud 23 maart 2016, 12:26
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Resultaten speedtest.nl (geeft dat uitsluitsel over 3G of 4G?) gemiddeld:
  • Down: 14500 kByte/s (116221 kbps) (speedtest.net app: 9,7 Mb/s)
  • Up: 105 kByte/s (840 kbps) (speedtest.net app: 4 Mb/s)

Resultaten van mijn desktop PC (goedkoopste Ziggo abo):
  • Down: 9778 KByte/sec (=78226 kbps) (speedtest.net: 30 Mb/p)
  • Up: 155 KByte/sec (=1240 kbps) (speedtest.net: 1,8 Mb/s

Zolang mijn mobieltje sneller internet heeft dan mijn desktop hoor je mij niet klagen: maar zou het niet zo zijn dat die telefoon van mij onterecht aangeeft dat ik "geen" 4G heb?

Website Ziggo qua desktop internet: We verhogen vanaf 1 april 2016 de internetsnelheid van dit pakket bovendien van 120/12 naar 150/15 Mbit/s.

Laatst gewijzigd door ziggogebruiker01; 23 maart 2016 om 12:40
  #6  
Oud 23 maart 2016, 14:44
Zapp Brannigan's schermafbeelding
Zapp Brannigan Zapp Brannigan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Locatie: Hoofddorp
Ziggo Internet: nee
DTV: nee
Berichten: 3.676
Standaard

Als ik die resultaten zie dan denk ik dat je gewoon op 3G zit.

speedtest.nl is erg onbetrouwbaar, de tests zijn veel te klein voor de huidige snelheden. De test van Ookla (speedtest.net) is meestal redelijk betrouwbaar. 10Mbps is een mooie snelheid voor 3G. Met 4G (Tele2) haal ik zo'n 35-75Mbps down, 20-25Mbps up. (Mijn telefoon ondersteunt geen LTE-A, dus het zou misschien nog wat sneller kunnen).

Overigens is 30Mbps voor je Ziggo-abonnement ook niet helemaal lekker, dat zou 40Mbps moeten zijn. Heb je soms nog een Motorola (of andere DOCSIS-2) modem? Dan misschien eens vragen of die omgeruild kan worden.
  #7  
Oud 23 maart 2016, 15:41
ACoster's schermafbeelding
ACoster ACoster is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 mei 2008
Locatie: Beverwijk
Ziggo Internet: Alles-in-één-Complete
DTV: Samsung LE32B650(CI+) / Horizon / Samsung LE32D550 (CI+)
Berichten: 294
Standaard

Enige wat ik me kan voorstellen is dat het toestel de band die Ziggo gebruikt niet ondersteund.
De Moto G ondersteund: LTE (1, 3, 7, 8, 20)
Weet niet welke band(en) Ziggo gebruikt.
  #8  
Oud 23 maart 2016, 15:53
Zapp Brannigan's schermafbeelding
Zapp Brannigan Zapp Brannigan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Locatie: Hoofddorp
Ziggo Internet: nee
DTV: nee
Berichten: 3.676
Standaard

Vodafone, waar Ziggo op roamt, gebruikt banden 3 (1800MHz), 7 (2600MHz) en 20 (800MHz). Dat zou dus geen probleem moeten zijn.
  #9  
Oud 23 maart 2016, 15:54
ACoster's schermafbeelding
ACoster ACoster is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 mei 2008
Locatie: Beverwijk
Ziggo Internet: Alles-in-één-Complete
DTV: Samsung LE32B650(CI+) / Horizon / Samsung LE32D550 (CI+)
Berichten: 294
Standaard

Ja, ik zag het. Kan dan toch aan de SIM of je abonnement liggen. Even Ziggo bellen...
  #10  
Oud 23 maart 2016, 16:40
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zapp Brannigan Bekijk bericht
[knip] Overigens is 30Mbps voor je Ziggo-abonnement ook niet helemaal lekker, dat zou 40Mbps moeten zijn. Heb je soms nog een Motorola (of andere DOCSIS-2) modem? Dan misschien eens vragen of die omgeruild kan worden.
[off topic] Even tussendoor. Zeer scherp opgemerkt! Ik heb inderdaad een antiek modem die net zo betrouwbaar en robuust is als een oma-fiets of een tank. Daarom doe ik 'm niet graag weg en de max. download snelheid heb ik toch niet nodig. Maar met de komende i'net snelheidsverhoging zou ik eigenlijk wel eens een keertje moeten. Als ik mijn oude vertrouwde uitgefaseerde modem houden mag van Ziggo wil ik er misschien nog wel eens tijd in steken.

Ik zal Ziggo maar eens gaan bellen over dat 4G....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Mobiel




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:28.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl