Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Horizon TV

Mededelingen

Horizon TV Informatie, vragen opmerkingen en discussies over Ziggo Horizon TV en de Samsung Horizon Mediabox.

Bekijk resultaten enquête: Heb je wel of geen last van hikjes in beeld van je Horizon ? (lees eerst bericht #1)
Ik heb geen last van hikjes in beeld 23 14,20%
Ik heb wel last van hikjes, bij terugkijken opname daarvan zie ik ze op hetzelfde moment 40 24,69%
Ik heb wel last van hikjes, bij terugkijken opname daarvan zie ik ze niet meer 18 11,11%
Ik zie de hikjes tijdens Live kijken 85 52,47%
Ik heb eerder gepauzeerd of teruggespoeld als ik de hikjes zie 16 9,88%
Ik zie de hikjes tijdens kijken via Replay TV 57 35,19%
Geluid heeft (soms) ook hikjes / blijft soms hangen 70 43,21%
Opnames blijven 3,5,10,20 seconden hangen zowel beeld als geluid 43 26,54%
Ik heb een Horizon 7400 (met SCART connector) 39 24,07%
Ik heb een Horizon 7401 (zonder SCART connector) 68 41,98%
Meerdere antwoorden per stemmer mogelijk. Aantal stemmers: 162. Je mag niet stemmen in deze enquête

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #101  
Oud 20 december 2016, 22:16
woutvanos's schermafbeelding
woutvanos woutvanos is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: Enschede Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: humax 5000,5050 en 5200
Berichten: 34
Standaard Hikjes in beeld/geluid bij de Horizon

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rmb24 Bekijk bericht
Heel af en toe komt er wel eens een (vrijwel) storingsvrije avond voorbij maar gisteren tijdens de "rijdende rechter" was het weer niet om aan te zien.

Een stuk van ruim 1 minuut stilstaand beeld en geluid, waardoor de "eis" van de tegenpartij in dit programma geheel aan mij voorbij gegaan is. Dan is zo'n programma in feite niet goed te volgen.

De rest van het programma ging dan wel weer goed, althans zonder hinderlijke onderbrekingen. Wel toevallig dat dit nou net gebeurd nadat ik op bovenstaande adviezen de netwerk kabel eruit had getrokken. Die heb ik er nu dus maar weer aan vast gekoppeld, want blijkt naar mijn idee dus niet de boosdoener te zijn.


De hikken zijn bij mij wel degelijk verdwenen; wel heb ik de horizon na verwijderen van de netwerkkabel geherstart
Met citaat reageren
  #102  
Oud 21 december 2016, 19:33
Stevie-v's schermafbeelding
Stevie-v Stevie-v is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2015
Locatie: Het zuiden
Ziggo Internet: Cisco
DTV: Horizonbox
Berichten: 33
Standaard Hikjes in beeld en geluid

Ik heb nergens last meer van nadat ik de netwerkkabel eruit heb getrokken.
Geen hikjes meer in beeld en geluid.
__________________
Horizonbox
Met citaat reageren
  #103  
Oud 27 december 2016, 18:54
hans1956's schermafbeelding
hans1956 hans1956 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2009
Locatie: Goirle | Ziggo
Ziggo Internet: Connect Max | Technicolor TC 7210 | Apple Airport Extreme
DTV: Horizon GW-7401 en Samsung SMT-C7140
Berichten: 20
Standaard

Ook ik had last van de onderbrekingen en wegvallen van het geluid op mijn Horizon GW 7400. Deze was ook met een netwerkkabel aangesloten aan mijn modem. Nadat de Ziggo monteur geweest was en een nieuwe Horizon GW 7401 had geïnstalleerd, omdat we dachten dat het aan de mediabox lag, en deze in gebruik was genomen bleek weer dat de onderbrekingen en wegvallen van het geluid ook hier een probleem was. De monteur had wel geadviseerd de netwerkkabel te verwijderen als de problemen bij de nieuwe box zich voor deden. Dus de kabel verwijdert en ik heb nergens geen last meer van!!! Het blijkt dat er een bug in de nieuwste firmware zit die dat probleem veroorzaakt!
Met citaat reageren
  #104  
Oud 27 december 2016, 20:22
rmb24's schermafbeelding
rmb24 rmb24 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2007
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel [toen problemen nog snel opgelost werden, en de Horizon nog ver weg was]
Ziggo Internet: Connect & Play complete, Ubee EW321B
DTV: Humax iHDR 5200c, Humax 5300C, Samsung DCB-H360RS, Horizon SMT-G7401
Berichten: 444
Standaard

Schitterende oplossingen hebben ze altijd bij Ziggo, waarbij het "verhelpen" van het ene probleem het andere veroorzaakt.
Waarschijnlijk zal dan wel de geboden "noodoplossing" (netwerk kabel verwijderen) dat probleem weer oplossen, en een ander probleem veroorzaken.

Het op afstand bedienen via de Horizin-Go app, zal dan wel weer tot problemen leiden, en zo hobbelen we van het ene naar het andere probleem, zonder dat er een daadwerkelijke oplossing geboden wordt, die problemen oplost ipv ze elders te veroorzaken.

Nogmaal en wellicht ten overvloede: Ik ben goed te spreken over de geboden diensten van Ziggo, maar deze horizon en de incapabiliteit om problemen op te lossen binnen aanvaardbare tijd, halen de gemiddelde beoordeling van alle diensten tot onder het gewenste niveau. Laag middelmatig is in dit geval nog een royale beoordeling.
__________________
Niet alles is wat het lijkt, en zelfs dat niet!!!
Met citaat reageren
  #105  
Oud 27 december 2016, 21:37
Sjaool's schermafbeelding
Sjaool Sjaool is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 april 2009
Locatie: Emmeloord / Ziggo
Ziggo Internet: Connect en Play Complete / Technicolor TC7210 / WNDR3700 v1
DTV: Horizon Mediabox / Humax iHDR-5200C / Humax iHDR-5050C / Samsung UE32F5500
Berichten: 2.869
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rmb24 Bekijk bericht
Het op afstand bedienen via de Horizin-Go app, zal dan wel weer tot problemen leiden, en zo hobbelen we van het ene naar het andere probleem, zonder dat er een daadwerkelijke oplossing geboden wordt, die problemen oplost ipv ze elders te veroorzaken.
Nee, dit geeft geen problemen omdat deze functie gebruikmaakt van het ingebouwde kabelmodem van de Horizon Mediabox.
__________________
RTFM, Google or Search
Met citaat reageren
  #106  
Oud 27 december 2016, 21:43
rmb24's schermafbeelding
rmb24 rmb24 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2007
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel [toen problemen nog snel opgelost werden, en de Horizon nog ver weg was]
Ziggo Internet: Connect & Play complete, Ubee EW321B
DTV: Humax iHDR 5200c, Humax 5300C, Samsung DCB-H360RS, Horizon SMT-G7401
Berichten: 444
Standaard

Maar waarom is die netwerk aansluiting er dan? Wat kan ik niet meer als ik die kabel (wat overigens niet werkt, want al geprobeert) eruit laat?
__________________
Niet alles is wat het lijkt, en zelfs dat niet!!!
Met citaat reageren
  #107  
Oud 27 december 2016, 21:46
Sjaool's schermafbeelding
Sjaool Sjaool is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 april 2009
Locatie: Emmeloord / Ziggo
Ziggo Internet: Connect en Play Complete / Technicolor TC7210 / WNDR3700 v1
DTV: Horizon Mediabox / Humax iHDR-5200C / Humax iHDR-5050C / Samsung UE32F5500
Berichten: 2.869
Standaard

De DLNA functionaliteit van de Horizon Mediabox vervalt dan. Ik moet zeggen dat ik totaal geen problemen heb met de box opgenomen in mijn netwerk.

Een paar weken geleden had ik ook heel veel last van storingen in het beeld en geluid. De box een paar uur van de stroom halen en daarna terugzetten naar fabrieksinstellingen heeft bij mij alle vervelende problemen opgelost.
__________________
RTFM, Google or Search

Laatst gewijzigd door Sjaool; 27 december 2016 om 22:05
Met citaat reageren
  #108  
Oud 27 december 2016, 21:53
rmb24's schermafbeelding
rmb24 rmb24 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2007
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel [toen problemen nog snel opgelost werden, en de Horizon nog ver weg was]
Ziggo Internet: Connect & Play complete, Ubee EW321B
DTV: Humax iHDR 5200c, Humax 5300C, Samsung DCB-H360RS, Horizon SMT-G7401
Berichten: 444
Standaard

OK, dank voor de info. Dat resetten naar fabrieksinstellingen heb ik ook vaker gedaan, en een poosje stroomloos stellen ook, maar dat heeft de problemen niet opgelost.
Het vastlopen na radiogebruik, bleek achteraf toch een S/W probleem te zijn, dat met de laatste update bij mij verholpen is. Maar de andere problemen blijven bestaan, hoeveel trucs ik ook uithaal.
__________________
Niet alles is wat het lijkt, en zelfs dat niet!!!
Met citaat reageren
  #109  
Oud 28 december 2016, 16:43
mark5's schermafbeelding
mark5 mark5 is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juni 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 78
Standaard

Zou het komen dat Samsung deze box maakt? Vroeger had ik ook altijd problemen met 2 soorten decoders. En die zijn ook nooit verholpen....

Het is toch raar dat je steeds moet resetten, netwerkkabel eruit, enz.....

Zou zelf ook willen dat het eens goed werd opgelost zonder al die omwegen
Met citaat reageren
  #110  
Oud 29 december 2016, 10:41
Paros's schermafbeelding
Paros Paros is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 maart 2009
Locatie: Roermond @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Max
DTV: Humax iHDR-5050c, Humax iRHD-5300c, Horizon
Berichten: 146
Standaard

Ik heb vandaag mijn oude Humax weer in gebruik genomen.
Heerlijk TV kunnen kijken zonder hikjes in beeld en geluid
Met citaat reageren
Reageren

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Horizon TV




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:17.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl