Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Mobiel

Mededelingen

Ziggo Mobiel Ervaringen en vragen over Ziggo Mobiele Telefonie ? Plaats je vragen dan hier...

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 17 oktober 2013, 18:01
valley's schermafbeelding
valley valley is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2009
Locatie: roosendaal @home
Ziggo Internet: alles in een extra Arris Eurodocsis 3.0 modem
Berichten: 3
Unhappy Instelling voor internet Ziggo Mobiel

Ik heb sinds deze week Ziggo mobiel. Telefonie/sms werkt goed maar internet krijg ik niet aan de gang. Instelingen staan goed volgens de ziggo website. De helpdesk kan me ook niet verder helpen.
Ik heb een Nokia C3-00.
Is er iemand die mij kan helpen?
Met citaat reageren
  #2  
Oud 21 oktober 2013, 17:55
RMA011DB's schermafbeelding
RMA011DB RMA011DB is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 augustus 2009
Locatie: Harmelen / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Humax 9200
Berichten: 4
Standaard

Kijk even hier.
Je moet waarschijnlijk de APN aanpassen.
Zit bij mobiel toegangspunt in je telefoon.

https://www.ziggo.nl/#klantenservice/mobiel/gebruiken/
Met citaat reageren
  #3  
Oud 21 oktober 2013, 22:15
skyscraper's schermafbeelding
skyscraper skyscraper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2013
Locatie: Alphen casema
Berichten: 2
Standaard

Bij mij werkt het ook niet. Ik wilde nu inderdaad de apn instellingen goed zetten maar als ik dat wil doen moet ik eerst een carrier kiezen. Hier staat geen ziggo bij, wel vodafone. Wat moet ik daar kiezen?
Met citaat reageren
  #4  
Oud 21 oktober 2013, 23:20
RMA011DB's schermafbeelding
RMA011DB RMA011DB is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 augustus 2009
Locatie: Harmelen / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Humax 9200
Berichten: 4
Standaard

Kun je niet handmatig alles instellen ipv provider kiezen
Ik heb ook alles handmatig ingevoerd.
Met citaat reageren
  #5  
Oud 22 oktober 2013, 14:04
valley's schermafbeelding
valley valley is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2009
Locatie: roosendaal @home
Ziggo Internet: alles in een extra Arris Eurodocsis 3.0 modem
Berichten: 3
Standaard Instellingen

Uiteindelijk gelukt door niet de instellingen van Ziggo te volgen maar gewoon ziigo.dataxs.mobi als toegangspunt ingesteld in plaats van web. Alle andere instellingen die Ziggo geeft heb ik niet gebruikt.
Nu werkt het.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 23 oktober 2013, 14:13
skyscraper's schermafbeelding
skyscraper skyscraper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2013
Locatie: Alphen casema
Berichten: 2
Standaard

bij mij ook na dat ik de klantenservice had gebeld
Met citaat reageren
  #7  
Oud 17 november 2013, 00:11
janekpost's schermafbeelding
janekpost janekpost is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2013
Locatie: soesterberg/ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus Ubee
DTV: Humax
Berichten: 21
Standaard

Bij mij werkte het inderdaad ook niet. Vind eigenlijk wel vreemd dat de simkaartjes dus niet goed ingesteld zijn vanuit ziggo.

Met de volgende link is het handmatig gelukt http://toestelhulp.ziggo.nl/#/

Na enig vloeken welleswaar want was een lettertje vergeten bij ziggo.dataxs.mobi
Met citaat reageren
  #8  
Oud 17 november 2013, 18:18
Olga.P2000's schermafbeelding
Olga.P2000 Olga.P2000 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 juni 2011
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis, Ubee
DTV: CI+, Cisco 8485, Humax 5200
Berichten: 926
Standaard

Ik had met iPhone 5S ook moeite mee. Ik veranderde handmatig instellingen, maar oude kwamen automatisch terug!

Uiteindelijk zo opgelost: APN handmatig gewijzigd naar Ziggo instellingen en zonder instellingen te verlaten meteen toestel uitgezet en daarna weer opgestart. Ziggo instellingen bleven staan en ik had internet. Wellicht zal mijn verhaal iemand helpen.
Met citaat reageren
  #9  
Oud 16 januari 2014, 02:10
khalid010's schermafbeelding
khalid010 khalid010 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 januari 2014
Locatie: rotterdam
Ziggo Internet: ziggo mobiel
Berichten: 1
Standaard

bedankt olga ik was er 2 dagen me bezig
Met citaat reageren
  #10  
Oud 16 januari 2014, 11:51
m4v3r1ck's schermafbeelding
m4v3r1ck m4v3r1ck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2013
Locatie: Leek @ZIGGO
Ziggo Internet: Connect ZZP Pro (500/40Mbit) Plus & Play Complete + Ziggo AP
DTV: Humax 5300C (x2)
Berichten: 393
Standaard

Erg handig die toetsenhulp.nl!

Tip voor Ziggo: Graag ook een toetsen-hulp maken voor het nieuwe iOS 7, want dat zit toch net effies heel anders in elkaar qua menu structuur!
__________________
.
I am an advocate of the "if it ain't broke don't fix it" modus operandi!
.
Met citaat reageren
Reageren

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Mobiel




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:29.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl