Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 1 oktober 2016, 23:10   #1
rvoosterhout
Junior Member
 
rvoosterhout's schermafbeelding
Question Probleem met exchange server, verzenden

Hoi Allemaal,

Ik heb een simpele set-up staan hier thuis, maar helaas werkt mijn exchange server niet.
1x DC met DNS, DHCP en AD.1
1x Exchange 2013 server
1x webserver

Mijn probleem is dat mijn mail die ik vanuit de Exchange probeer te versturen in de 'drafts' (concepten) blijft hangen. Ik heb een smarthost ingesteld op smtp.ziggo.nl en de Exchange DNS instellingen op mijn eigen DNS server en de google opendns servers, maar helaas verstuurd hij nog niet. Dit is de eerste keer dat ik een Exchange server inricht, maar ik kom er helaas niet meer uit. Kan er iets fout zitten in mijn DNS server?

Alvast dank voor de hulp!
rvoosterhout is offline  
Oud 9 oktober 2016, 14:37   #2
rvoosterhout
Junior Member
 
rvoosterhout's schermafbeelding
Standaard

Iemand?
rvoosterhout is offline  
Oud 9 oktober 2016, 16:20   #3
PetervdM
Senior Member
 
PetervdM's schermafbeelding
Standaard

al in de exchange logfiles gekeken?
PetervdM is offline  
Oud 10 oktober 2016, 18:50   #4
rvoosterhout
Junior Member
 
rvoosterhout's schermafbeelding
Standaard

Waar vind ik die logfiles?
rvoosterhout is offline  
Oud 14 oktober 2016, 12:01   #5
rvoosterhout
Junior Member
 
rvoosterhout's schermafbeelding
Standaard

Iemand? Ik heb nu de uitgaande poort van de send connector veranderd naar 587, ipv 25 maar dit helpt helaas ook niet. Wat hebben jullie ingesteld bij de DNS in jullie exchange servers?
rvoosterhout is offline  
Oud 14 oktober 2016, 13:28   #6
rowdy
Senior Member
 
rowdy's schermafbeelding
Standaard

Als mail blijft hangen in drafts en niet in Outbox, is er iets anders aan de hand dan de connectie van Exchange naar de Ziggo smarthost.
Anders zouden ze namelijk dus in de Outbox moeten blijven hangen.

Heb je het al eens aan Google gevraagd?
Er zijn veel mensen met deze problemen en evenveel oorzaken en oplossingen.
Meest voor de hand liggende is dat je iets hebt aangepast aan een receive connector, die wordt ook gebruik om met vanuit Outlook te ontvangen alvorens deze door te sturen.
Zie bijvoorbeeld hier: https://community.spiceworks.com/top...tuck-in-drafts

Exchange is, voor beginners, een van de meest complexe mailservers. Is het handig voor jou om deze dan zelf te gaan draaien? Kun je niet beter iets anders gebruiken?
rowdy is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email


Labels
dns, exchange, server



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl