Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 1 juni 2007, 18:44
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 684
Standaard Nieuw IP adres Nieuwsserver

Allen,

De MK nieuwsserver heeft een nieuw IP adres.. Vroeger was deze 213.132.189.33.. Nu is deze 213.132.189.35..

Voor de mensen die verbinding maken op IP ipv news.quicknet.nl..
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #2  
Oud 1 juni 2007, 19:45
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.092
Standaard Re: Nieuw IP adres Nieuwsserver

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Allen,

De MK nieuwsserver heeft een nieuw IP adres.. Vroeger was deze 213.132.189.33.. Nu is deze 213.132.189.35..

Voor de mensen die verbinding maken op IP ipv news.quicknet.nl..
Wat overigens zeker niet aan te bevelen is. Want we verwijzen altijd naar de naam nooit naar een IP adres. Daar hebben we de DNS voor.

Bye,
Raymond.
  #3  
Oud 1 juni 2007, 19:45
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.092
Standaard Re: Nieuw IP adres Nieuwsserver

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond
Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Allen,

De MK nieuwsserver heeft een nieuw IP adres.. Vroeger was deze 213.132.189.33.. Nu is deze 213.132.189.35..

Voor de mensen die verbinding maken op IP ipv news.quicknet.nl..
Wat overigens zeker niet aan te bevelen is. Want we verwijzen altijd naar de naam nooit naar een IP adres. Daar hebben we de DNS voor.

Heb je er ooit een IP adres in gezet, zet er dan gewoon de DNS naam in. Dat voorkomt ellende in de toekomst.

Bye,
Raymond.
  #4  
Oud 1 juni 2007, 19:47
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 684
Standaard

Ja, soms kan je niet anders he..

Static routes werken nu eenmaal op ip adres..
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #5  
Oud 2 juni 2007, 11:42
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.092
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Ja, soms kan je niet anders he..

Static routes werken nu eenmaal op ip adres..
Waarom zou je een static route willen zetten? Ik ben je even kwijt denk ik. Een static route kun je ook per subnet doen?

Bye,
Raymond.
  #6  
Oud 2 juni 2007, 14:14
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 684
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond
Hi!

Waarom zou je een static route willen zetten? Ik ben je even kwijt denk ik. Een static route kun je ook per subnet doen?

Bye,
Raymond.
Mijn thuisnetwekje is ietjes groter dan wat je normaal tegen komt. Om het kort te zeggen heb ik mijn prive lijn, 1 download lijn en 1 "backup" lijn. Alle "Bulk" netwerkverkeer wordt via een andere gateway geroute, vandaar de static route..

Een route kan per subnet ja, maar in dit geval gaat het maar om 1 IP adres..
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #7  
Oud 2 juni 2007, 16:41
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.092
Standaard

Hi Thomas,


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond
Hi!

Waarom zou je een static route willen zetten? Ik ben je even kwijt denk ik. Een static route kun je ook per subnet doen?

Bye,
Raymond.
Mijn thuisnetwekje is ietjes groter dan wat je normaal tegen komt. Om het kort te zeggen heb ik mijn prive lijn, 1 download lijn en 1 "backup" lijn. Alle "Bulk" netwerkverkeer wordt via een andere gateway geroute, vandaar de static route..

Een route kan per subnet ja, maar in dit geval gaat het maar om 1 IP adres..
Dit IP adres is zeker niet vast, dus je mag gerust 1 adres doen, maar ik kan je op een briefje geven dat je dan nog regelmatig de boel moet aapassen. Ik zou er in ieder geval wat meer doen ALS je het al op die manier wilt doen.

Bye,
Raymond.
  #8  
Oud 2 juni 2007, 19:12
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 684
Standaard

Als je me het subnet kan geven waar de IP adressen van de nieuwsserver in zitten, dan route ik die hele range..

Als je een alternative manier weet hoe ik het verkeer van en naar de nieuwserver kan routeren over mijn netwerk, dan hou ik me aanbevolen. Ik dacht dat static routes de enige manier was?

Thomas
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Snelheid nieuwsserver? CeeS Nieuwsgroepen 43 5 juni 2008 15:41
nieuwsserver felixspits Nieuwsgroepen 1 26 december 2007 09:24
Downloaden via de nieuwsserver bibabu40 Nieuwsgroepen 2 6 november 2007 09:19


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:20.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl