Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 9 juli 2006, 16:15
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 684
Standaard Nieuwsgroep instellingen

Server: News.quicknet.nl
Connecties: 4
Poort: 119


De server vereist authenticatie! Gebruik hiervoor de gebruikersnaam en het wachtwoord van een multikabel email account.

Een voorbeeld van de Newsleecher configuratie:

__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #2  
Oud 1 februari 2007, 00:21
cor1964's schermafbeelding
cor1964 cor1964 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 januari 2007
Locatie: leeuwarden
Berichten: 1
Standaard nieuw groep doet het bij niet

het lukt niet bij mij de nieuws groep. ik heb nieuws bin pro ik heb het zogedaan hoe het er op stond. eerst news.quicknet.nl en dan mij email aderes en toen mijn wachtword maar hij wil hem niet pakken hoe kan dat ik hoor zo spoedig wel an jullie bij voorbaat dank cor
  #3  
Oud 1 februari 2007, 09:04
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: Enkhuizen
Ziggo Internet: Ai1X|EVM-3200|WNDR-3700 (OpenWRT)
DTV: CI+1.3 LG|CI+ Samsung|Humax 5050|Humax 5200
Berichten: 9.803
Standaard Re: nieuw groep doet het bij niet

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cor1964
het lukt niet bij mij de nieuws groep. ik heb nieuws bin pro ik heb het zogedaan hoe het er op stond. eerst news.quicknet.nl en dan mij email aderes en toen mijn wachtword maar hij wil hem niet pakken hoe kan dat ik hoor zo spoedig wel an jullie bij voorbaat dank cor
Je moet niet je email-adres, maar de naam van de (hoofd)account invullen. Dus dezelfde gegevens die je ingevuld hebt bij je mailprogramma. Zo'n accountnaam lijkt een beetje op het voorbeeld wat Thomas schreef, dus bijvoorbeeld "magure50" of "mepeje41" etc.etc. Kijk dus even bij de instellingen van outlook-express of een ander mailprogramma wat je gebruikt wat je daar hebt staan. Ook het bijbehorende wachtwoord heb je nodig.
  #4  
Oud 20 mei 2007, 21:56
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: Enkhuizen
Ziggo Internet: Ai1X|EVM-3200|WNDR-3700 (OpenWRT)
DTV: CI+1.3 LG|CI+ Samsung|Humax 5050|Humax 5200
Berichten: 9.803
Standaard

Nog een belangrijke setting die voorkomt dat artikelen niet gevonden worden indien het in meerdere groepen gepost wordt.

Voorbeeldprobleem:
De zoekmachine van bijvoorbeeld newsleecher (supersearch) vind soms artikelen in "alt.binaries.b4e" terwijl ze ook gepost zijn in alt.binaries.boneless en alt.binaries.nl. Als je bij newsleecher hebt aangevinkt dat hij een "groupcommando" moet sturen voordat hij een artikel dowload stuurt zal het artikel niet gevonden worden, terwijl het artikel wel op de newsserver van multikabel staat. Multikabel bewaart zo'n artikel namelijk maar 1 keer in 1 groep. De juiste setting bij newsleecher staat in het plaatje hieronder, bij andere programma's zal wel een vergelijkbare instelmogelijkheid bestaan.

Het vakje "Send 'Group' command to server before downloading" moet dus uitstaan als je via message-ID berichten ophaalt vanaf de server waarbij newsleecher wel de groep denkt te weten, dus als je het via de Supersearch optie van newsleecher aanvinkt.



Laatst gewijzigd door CeeS; 19 december 2008 om 22:38
  #5  
Oud 22 mei 2007, 16:53
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Weet iemand of er in Grabit ook zo'n setting is? Of gaat het daar automatisch goed (of fout)?
  #6  
Oud 11 juni 2007, 15:43
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.092
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeeWee
Weet iemand of er in Grabit ook zo'n setting is? Of gaat het daar automatisch goed (of fout)?
Grabit heeft die instelling ook, en staat default niet ok. Kun je vinden bij properties van de news server.

Je ziet daar bij de properties: Advanced options:

'Change active group before downloading article'

Even uitvinken en klaar!



Bye,
Raymond.
  #7  
Oud 27 januari 2008, 13:55
moruto40's schermafbeelding
moruto40 moruto40 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2008
Berichten: 1
Standaard

hey
als ik newleecher installeer wil hij dat ik 20 dollar per jaar neerleg. is er ook een gratis versie?
ik heb overigens de gegevens van hierboven ingevuld, maar ik kan geen connectie krijgem, wat kan er aan de hand zijn?
  #8  
Oud 28 januari 2008, 08:39
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 684
Standaard

Ik ben wel fan van http://www.altbinz.com/index.php deze is gratis..
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #9  
Oud 28 januari 2008, 10:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: Enkhuizen
Ziggo Internet: Ai1X|EVM-3200|WNDR-3700 (OpenWRT)
DTV: CI+1.3 LG|CI+ Samsung|Humax 5050|Humax 5200
Berichten: 9.803
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door moruto40
ik heb overigens de gegevens van hierboven ingevuld, maar ik kan geen connectie krijgem, wat kan er aan de hand zijn?
Wat gaat er mis, wat is de foutmelding ?
  #10  
Oud 28 januari 2008, 15:31
Morph's schermafbeelding
Morph Morph is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2007
Locatie: nergens
Berichten: 26
Standaard

Citaat:
ik heb overigens de gegevens van hierboven ingevuld, maar ik kan geen connectie krijgem, wat kan er aan de hand zijn?
Check even of je een firewall aan hebt staan.
Dit kan ervoor zorgen dat je dowload op 0 blijft staan en je niets binnenhaalt.

Heb je je firewall uitgezet van je pc en doet ie nog niets?
Dan even kijken of je beveiligingssysteem (bijvoorbeeld Norton) niet bij toeval de firewall heeft geactiveerd, kun je even uitzetten en proberen of die het dan doet.

Ook geeft hij dan aan dat hij het niet via poort 8080 kan binnenhalen en je een ander poort moet selecteren maar dit is de algemene poort.

Je instellingen via MK voor de server zijn

news.quicknet.nl
port:119
gebruikersnaam
wachtwoord
fillserver:0
connecties: max. 4

misschien helpt dat?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Nieuwe nieuwsgroep aanvraag. JaccoWeel Nieuwsgroepen 5 16 december 2008 22:37
Tip! Nieuwsgroep toevoegen ? CeeS Nieuwsgroepen 0 9 maart 2007 22:18
Bericht plaatsen in een nieuwsgroep Anonymous Windows 1 26 september 2002 23:06


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:00.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl