Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo-Gebruikers.nl > Overige onderwerpen > Linux

Mededelingen

Linux Hulp en informatie over Linux


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 7 juni 2008, 11:50
caveboy's schermafbeelding
caveboy caveboy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Monnickendam / Multikabel- Ziggo
Ziggo Internet: Powerbundel
Berichten: 28
Standaard

Effe een harde schop in dit topic...

Ik gebruik Linux de laatste jaren eigenlijk op diverse punten.

- Laptop is Ubuntu was 7.10 nu 8.10 en daarin VMware met paar test Linux systemen en Windows systemen

- HP werkstation is ook Ubuntu 8.10 server (Suse pakte de grafische kaart niet goed stabiel. Dit vond ik jammer. Ik moest wel de server editie kiezen wegens de ondersteuning voor de grafische kaart. (Nvidia Quadro serie. Anders deed deze het niet goed ook niet na aanpassing).

- IPcop router en firewall... Heerlijk stukje software. Vooral die SNORT updates...

- Klooi pc.. RED HAT en Vista in dual boot maar dit gaat er binnenkort af (is ook klooi pc he..).
  #22  
Oud 7 juni 2008, 13:27
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door caveboy Bekijk bericht
- Laptop is Ubuntu was 7.10 nu 8.10

- HP werkstation is ook Ubuntu 8.10 server (Suse pakte de grafische kaart
Volgens mij had je dit in oktober willen posten.

8.10 = 2008 maand 10 uitgekomen

Maar wie weet komt er inderdaad wat meer activiteit in de Linux topics hier.

Werk hier met verschillende servers met zowel Ubuntu (thuis ook als router/firwall/home-server) als nog een oudere Redhat.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #23  
Oud 7 juni 2008, 15:13
caveboy's schermafbeelding
caveboy caveboy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Monnickendam / Multikabel- Ziggo
Ziggo Internet: Powerbundel
Berichten: 28
Standaard

Oeps domme type fout moet natuurlijk 8.04 zijn nog
  #24  
Oud 7 juni 2008, 16:24
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.187
Standaard

Gentoo op m'n router,
Gentoo op m'n laptop,
Fedora op een desktop.

Gert.
  #25  
Oud 25 juli 2008, 09:47
renetta's schermafbeelding
renetta renetta is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2006
Locatie: Hoorn Multikabel
Ziggo Internet: Family
DTV: Samsung DCB-9401R
Berichten: 60
Standaard Linux

Ik heb nu nog Fedora Core 6 draaien voor 2 domeinen als web-, mail-, dns- en fileserver.
Momenteel ben ik bezig met een configuratie van Fedora 9.
Ubuntu schijnt helemaal hot te zijn omdat dat zo leuk smoelt, maar ik heb toch geen X geinstalleerd, dus ik blijf RedHatten...

Cheers,

René
  #26  
Oud 25 juli 2008, 10:21
caveboy's schermafbeelding
caveboy caveboy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Monnickendam / Multikabel- Ziggo
Ziggo Internet: Powerbundel
Berichten: 28
Standaard

Ik ken wel aardig typen vind ik zelf maar de desktop enzo vind ik wel makkelijk. Zeker als je dual screen hebt... Heb wel eens dual screen en dan text modus gedaan nou dan kun je 1 scherm uitzetten...

Zit nu alleen met 1 klein puntje en dat schijnt met alle distro te zjn.

Ik draai Ubuntu en deze ziet maar 3,2GB RAM terwijl dit 4GB hoort te zijn. Ik snap de regel van 32 bit wel maar dit systeem kan 8GB RAM aan en overal waar ik lees lees ik ook dat 4GB en hoger alleen in Linux is.

De hardware config:

HP XW6000
2 Xeon 2,8Ghz + HT
4GB (4x 1GB) ECC REG RAM
Saphire Radeon HD 3850 (512MB GDDR3)
2x IDE 7200 RPM 16MB Cache HDD
1GB NIC
1x DVD/rw
  #27  
Oud 25 juli 2008, 10:40
renetta's schermafbeelding
renetta renetta is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2006
Locatie: Hoorn Multikabel
Ziggo Internet: Family
DTV: Samsung DCB-9401R
Berichten: 60
Standaard

Ik draai alles op een oude pizzadoos (p3). Voor wat ik er mee doe is dat snel zat. Maximaal kan de chipset 512 MB aan, dus daarom gebruik ik die X meuk niet. Gewoon een ssh-verbinding: Niet klikken maar denken!
Op een van mijn werkstations staan wel al die toeters en bellen en dat draait stabiel.
Voor veel overstappers is Ubuntu dus helemaal heet, omdat je daar ook zo fijn in kunt klikken en klakken.
  #28  
Oud 25 juli 2008, 10:46
caveboy's schermafbeelding
caveboy caveboy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Monnickendam / Multikabel- Ziggo
Ziggo Internet: Powerbundel
Berichten: 28
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door renetta Bekijk bericht
Ik draai alles op een oude pizzadoos (p3). Voor wat ik er mee doe is dat snel zat. Maximaal kan de chipset 512 MB aan, dus daarom gebruik ik die X meuk niet. Gewoon een ssh-verbinding: Niet klikken maar denken!
Op een van mijn werkstations staan wel al die toeters en bellen en dat draait stabiel.
Voor veel overstappers is Ubuntu dus helemaal heet, omdat je daar ook zo fijn in kunt klikken en klakken.
P3 met max 512? Vroeger was er inderdaad wel een gerucht van er kan maar 512MB in (was toen veel) later kwamen er echter wel bios updates waardoor je vaak 1GB of 1,GB erin kon doen. Dit door de geheugenmoduels deze konden meer opslaan.

Heb zelf ook nog een klooi pc en dat is ook een P3 die kon max 512MB aan. Was berekent op 4x 128MB. Bios update en nu kan er max 4x 256MB in. Die P3 zijn trouwens nog lekker snel. Ubuntu ofzo draait er soepel op vaak. Je moet alleen geen volledige effecten met Compiz willen.
  #29  
Oud 25 juli 2008, 11:48
renetta's schermafbeelding
renetta renetta is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2006
Locatie: Hoorn Multikabel
Ziggo Internet: Family
DTV: Samsung DCB-9401R
Berichten: 60
Standaard

Het is idd een oudje. Volgens mij een intel 815 of zo. Ik heb er wel eens meer geheugen in geprikt, maar dan komt 'ie niet eens door z'n bios.
  #30  
Oud 25 juli 2008, 12:04
caveboy's schermafbeelding
caveboy caveboy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Monnickendam / Multikabel- Ziggo
Ziggo Internet: Powerbundel
Berichten: 28
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door renetta Bekijk bericht
Het is idd een oudje. Volgens mij een intel 815 of zo. Ik heb er wel eens meer geheugen in geprikt, maar dan komt 'ie niet eens door z'n bios.
Ah de 815.. Ja die is leuk. Voor velen zijn er bios updates gekomen echter bij de 815 is het min of meer per ongeluk hardware matig in de chip. Maar met 512 kun je ook redelijk wat doen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo-Gebruikers.nl > Overige onderwerpen > Linux


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Vraag m.b.t Linksys BEFW11S4 BMWMaX Router 9 27 april 2007 15:49


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:24.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl