Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij router en ander hardware problemen bij Ziggo Kabelinternet

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 6 januari 2013, 22:36
Fjacobse's schermafbeelding
Fjacobse Fjacobse is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 juni 2009
Locatie: Zoetermeer / Casema
Ziggo Internet: Ai1-plus
DTV: 37pfl9604H/12 Neotion, 32pfl7675H/12 Neotion, Samsung DCB-H380, Humax IR-FOX C(2x), Samsung DCB-B270
Berichten: 1.099
Standaard Welk kanaal kiezen op router

Beste mede forumleden,

Ik heb ergens gelezen dat je op je router een kanaal moet kiezen die niet veel in de 'buurt' gebruikt wordt.
Als dat inderdaad zo is, wil ik dat graag doen.
Maar hoe kom ik erachter welk kanaal het minst gebruikt wordt (programmaatje) en als ik een min of meer vrij kanaal instel dat nog gevolgen heeft voor mijn overige internet-apparaten (instellingen en zo) en dat ik inderdaad natuurlijk een meer stabiele (lees snelle) verbinding hiervoor terukrijg!
Wellicht is deze vraag al eerder gesteld, maar ik probeer het toch op deze manier.
Alvast bedankt voor jullie meedenkende reacties en met vriendelijke groet,

Fjacobse

Ps. Het gaat trouwens op de router: Cisco E2000
  #2  
Oud 6 januari 2013, 22:57
fdboer's schermafbeelding
fdboer fdboer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: Zwolle
Ziggo Internet: Ziggo All-in-one basis / Ubee EVW321B
DTV: Samsung UExD5xxx met Smit CI+, Humax iHDR-5200C & 2x DCB-B270R
Berichten: 746
Standaard

http://www.metageek.net/products/inssider/
__________________
There's no signature like no signature ...
  #3  
Oud 7 januari 2013, 10:21
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en WNDR3700
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.132
Standaard

Of op je smartphone "wifi analyser" installeren.
Kun je ook nog mee rondlopen ...
__________________
Animum debes mutare, non caelum
  #4  
Oud 7 januari 2013, 10:24
Briolet's schermafbeelding
Briolet Briolet is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2012
Locatie: Raalte/Ziggo
Ziggo Internet: Z2/Ubee EVW 3200
Berichten: 1.533
Standaard

Houd er wel rekening mee dat kanalen ook in de ernaast liggende kanalen uitzenden. Dus voor een optimale ontvangst moet je zeker 4 kanalen hoger of lager dan een bestaan sterk kanaal gaan zitten. Wat goed is hangt af van de lokale situatie. De ziggo Ubee gebruikt in auto mode alleen de kanalen 1, 6 en 11. Een andere combinatie die elkaar onderling niet erg storen is 1, 5, 9, 13.

In de VS mag je alleen 1 t/m 11 gebruiken, terwijl je in europa 1 t/m 13 mag gebruiken. Alleen niet alle ontvangers kijken naar kanaal 12 en 13, dus dat moet je even zelf uittesten.

b.v. mijn tablet met android 2.1 heeft een bug. Bij de settings "Regulerend domein" kan ik kiezen of hij 11, 13 of 14 kanalen moet scannen. Default staat hij op 11 en zou hij niet eens met kanaal 13 mogen connecten. Doet hij echter wel in die setting!!

In elk geval moet je checken of je apparatuur ook 12 en 13 gebruikt als je je modem er op instelt.
  #5  
Oud 7 januari 2013, 11:10
fdboer's schermafbeelding
fdboer fdboer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: Zwolle
Ziggo Internet: Ziggo All-in-one basis / Ubee EVW321B
DTV: Samsung UExD5xxx met Smit CI+, Humax iHDR-5200C & 2x DCB-B270R
Berichten: 746
Standaard

http://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#Limitations
__________________
There's no signature like no signature ...
  #6  
Oud 7 januari 2013, 13:13
Briolet's schermafbeelding
Briolet Briolet is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2012
Locatie: Raalte/Ziggo
Ziggo Internet: Z2/Ubee EVW 3200
Berichten: 1.533
Standaard

Uit bovenstaande link:
Citaat:
In Europe and Japan using Channels 1, 5, 9, and 13 for 802.11g and n is recommended
Dat lijkt me een heel zinvolle keuze omdat je met 4 niet-overlappende kanalen heel wat meer huizen een storingsvrije ontvangst kunt geven dan met de 3 niet-overlappende die ze in de VS gebruiken. Daarom vind ik het des te vreemder dat de Ziggo Ubee modem in auto mode alleen 1, 6, 11 kiest. Lijkt me een domme voor-instelling. Misschien zijn ze bang dat de cliënt geen 13 kan ontvangen, maar dat moet niet Ziggo's probleem zijn omdat een Europese WiFi cliënt ook kanaal 13 aan moet kunnen. Of ze hebben er niet eens over nagedacht en de Amerikaanse instelling gekopieerd.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:21.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl