Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Analoge TV en Radio > Nieuws, Vragen/Opmerkingen en Algemene informatie

Mededelingen

Nieuws, Vragen/Opmerkingen en Algemene informatie Nieuwtjes, vragen, ervaringen en opmerkingen over Ziggo Analoge Radio en TV ? Plaats dit dan hier...

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 14 februari 2011, 10:29
mlaven's schermafbeelding
mlaven mlaven is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 februari 2011
Locatie: Wijnandsrade
Berichten: 10
Question Nieuwe huisaansluiting aanleggen

Hallo allemaal,

Bijna ten einde raad hoop ik hier het juiste antwoord te krijgen.

Ik zal eerst even de situatie schetsen:

2 jaar geleden hebben wij een boerderijtje gekocht. Deze is vorig jaar kadastraal gesplitst en van de oude stal is ondertussen een woonhuis gemaakt, incl. aparte aansluitingen (gas/water/electra/kpn).
Het zijn dus nu twee afzonderlijke woningen geworden, ieder met zijn eigen aansluitingen.
Het oorspronkelijke huis heeft al een Ziggo aansluiting. Het nieuwe huis heeft nog geen ziggo aansluiting. Ik heb Ziggo benaderd om ook hier een aansluiting te realiseren.
Twee weken geleden kwamen twee monteurs de boel inventariseren. Nu blijkt dat er geen vrije kabel meer in de grond ligt en dat er een nieuwe kabel gegraven moet worden naar de wijkcetrale (ca. 200 meter). Zij zouden dit doorgeven aan Ziggo. Dezelfde dag nog kregen wij een telefoontje met de mededeling dat het realiseren van deze aansluiting ongeveer 5000 euro gaat kosten!!

Mijn vraag is nu: Kan dat zomaar?? Als ik als particulier met een normaal woonhuis een aansluiting wil moet ik deze kosten dan betalen? Is Ziggo niet verplicht ieder woonhuis te voorzien van tenminste één analoge aansluiting?

Ik hoop dat hier wat Ziggo experts zijn die mij verder kunnen helpen....

Groetjes,
Marcel.
  #2  
Oud 14 februari 2011, 12:08
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: casema Z.H.
Ziggo Internet: Alles in een extra,Cisco EPC 3925
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Humax IR-Fox en Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 2.832
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mlaven Bekijk bericht
Hallo allemaal,

Mijn vraag is nu: Kan dat zomaar?? Als ik als particulier met een normaal woonhuis een aansluiting wil moet ik deze kosten dan betalen? Is Ziggo niet verplicht ieder woonhuis te voorzien van tenminste één analoge aansluiting?
Groetjes,
Marcel.
Nee Ziggo is dit niet verplicht,maar wat ze zouden kunnen doen is de kabel van de buren buiten netjes splitsen in een kastje met versterker.
Dat is goedkoper.
Wat je ook kan doen is het gewoon proberen op een accoordje te gooien met de buren en hun kabel doortrekken met een goede versterker.
Betaal samen het abonnement.
Het enige nadeel is dat je dan qua diensten afhankelijk bent van de buren.
__________________
Het is blijkbaar zo'n krisis dat men spijkers op laag water gaat zoeken,om nog wat te verdienen.
  #3  
Oud 14 februari 2011, 12:19
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.208
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Nee Ziggo is dit niet verplicht,maar wat ze zouden kunnen doen is de kabel van de buren buiten netjes splitsen in een kastje met versterker.
Dat is goedkoper.
Wat je ook kan doen is het gewoon proberen op een accoordje te gooien met de buren en hun kabel doortrekken met een goede versterker.
Betaal samen het abonnement.
Het enige nadeel is dat je dan qua diensten afhankelijk bent van de buren.
In mijn ogen som je hier allemaal lapmiddelen op waar je vroeg of laat ellende mee krijgt.

@mlaven,Ik zou de mogelijkheden van een schotel verder onderzoeken. Via de schotel wordt ook internet geboden. Kost ook allemaal geld, maar geen €5000 + wie weet wat nog meer. En er is nu ook alles-in-1 op de schotel.
  #4  
Oud 18 februari 2011, 10:03
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Nee Ziggo is dit niet verplicht,maar wat ze zouden kunnen doen is de kabel van de buren buiten netjes splitsen in een kastje met versterker.
Dat is goedkoper.
Wat je ook kan doen is het gewoon proberen op een accoordje te gooien met de buren en hun kabel doortrekken met een goede versterker.
Betaal samen het abonnement.
Het enige nadeel is dat je dan qua diensten afhankelijk bent van de buren.
Naar mijn mening noem je hier enkel opties die bruikbaar zijn voor een tijdelijke oplossing, niet voor een structurele oplossing. Iets combineren met je buren is wat dit betreft een heel slecht idee, je bent volledig afhankelijk van je buren qua abonnement en daarnaast kan je ook niet zelfstandig een internet, telefonie of Alles-in-een pakket afnemen als de buren dat reeds hebben. Zeggen zij op, of verhuizen zij en de nieuwe bewoner neemt schotel heb je dus wel een probleem.

@TS:
Voor zover ik weet, is Ziggo niets verplicht te leveren, net zo min als jij verplicht bent om iets af te nemen bij Ziggo. Het kan inderdaad zijn dat een wijkkast vol is, wat er dan gedaan kan worden om de capaciteit uit te breiden is afhankelijk van de situatie. Soms kan er een extra multitap in een wijkkast worden gehangen, maar als het maximale aantal er al in hangt, dan zal er een nieuwe kast geplaatst moeten worden met een kabel naar de groepsversterker (wijkcentrale) om jou in een aansluiting te voorzien. Dit is geen standaard werk, en je begrijpt zelf denk ik ook wel dat hier de nodige kosten mee gemoeid zijn, die ze er enkel met jou als klant nooit meer uithalen voor zolang jij leeft. (tenzij je huis grenst aan een groot nieuwbouwplan, dan heb je nog een kans dat Ziggo de kosten voor zich neemt)
__________________

  #5  
Oud 18 februari 2011, 14:01
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en WNDR3700
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.200
Standaard

Volgens mij is Ziggo wel degelijk in staat om op 1 lijn meerdere abonnementen te laten lopen. Kijk maar eens bij Ziggo zakelijk.
__________________
Animum debes mutare, non caelum
  #6  
Oud 18 februari 2011, 15:51
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.208
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Volgens mij is Ziggo wel degelijk in staat om op 1 lijn meerdere abonnementen te laten lopen. Kijk maar eens bij Ziggo zakelijk.
Maar dat lost technisch niks op. Meerdere adressen aansluiten op 1 AOP lijkt mij gewoon niet verstandig.
  #7  
Oud 18 februari 2011, 15:54
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: casema Z.H.
Ziggo Internet: Alles in een extra,Cisco EPC 3925
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Humax IR-Fox en Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 2.832
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
In mijn ogen som je hier allemaal lapmiddelen op waar je vroeg of laat ellende mee krijgt.

@mlaven,Ik zou de mogelijkheden van een schotel verder onderzoeken. Via de schotel wordt ook internet geboden. Kost ook allemaal geld, maar geen €5000 + wie weet wat nog meer. En er is nu ook alles-in-1 op de schotel.
Natuurlijk zijn het lapmiddelen waar je problemen mee KAN krijgen (netjes uitgevoerd kan het tientallen jaren uithouden) maar het ging er de vrager om hoe hij kabel kon krijgen onder die 5000,vandaar dat ik de schotel niet noem want TS heeft het over een kabel aansluiting en dan ga ik niet zeggen,neem een schotel,of digitenne,of televisie via Tele2 o.i.d., er is immers telefoon,dat zal ie zelf ook wel bedacht hebben.
Aangezien telefoon ,gas en licht doorgetrokken zijn vanaf de andere woning (snap zowieso niet waarom de kabel dan niet is meegenomen) zou dat met de kabel ook kunnen.
Dat levert de nadelen op die ik al heb opgesomd.

Misschien is het mogelijk,op eigen grond,zelf de sleuf te graven hetgeen kosten bespaart.
Bij een gedeelde kabel blijf je de nadelen houden dat er niet individueel afgesloten kan worden.

T.S. legt alles uit en stelt dan de enige vraag:
Mijn vraag is nu: Kan dat zomaar?? Als ik als particulier met een normaal woonhuis een aansluiting wil moet ik deze kosten dan betalen? Is Ziggo niet verplicht ieder woonhuis te voorzien van tenminste één analoge aansluiting?

Het enige juiste antwoord is,ja dat kan zo maar,en nee Ziggo is niet verplicht om een woning kosteloos te voorzien van een analoge aansluiting.
__________________
Het is blijkbaar zo'n krisis dat men spijkers op laag water gaat zoeken,om nog wat te verdienen.
  #8  
Oud 18 februari 2011, 16:00
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Volgens mij is Ziggo wel degelijk in staat om op 1 lijn meerdere abonnementen te laten lopen. Kijk maar eens bij Ziggo zakelijk.
Technisch is het ook wel mogelijk, administratief is een heel ander verhaal. Zakelijk misschien wel, maar op consumenten vlak is dit voor zover ik weet niet mogelijk.
__________________

  #9  
Oud 18 februari 2011, 16:05
TFH's schermafbeelding
TFH TFH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2008
Locatie: Bavel - (Voormalig Casema Gebied)
Ziggo Internet: TV & Internet Plus, Arris Modem, Draytek Vigor 2130n
DTV: LG 55LB730V, TV Extra
Berichten: 1.348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mlaven Bekijk bericht
Mijn vraag is nu: Kan dat zomaar?? Als ik als particulier met een normaal woonhuis een aansluiting wil moet ik deze kosten dan betalen? Is Ziggo niet verplicht ieder woonhuis te voorzien van tenminste één analoge aansluiting?

Ik hoop dat hier wat Ziggo experts zijn die mij verder kunnen helpen....
Tja... ook hier geldt: Ziggo is een filantropische instelling. Ziggo brengt gewoon geld in rekening voor het aanleggen van een aansluiting. Dit doen ze overigens bij alles en iedereen hoor. Deze kosten zitten gewoon in de aanschafprijs van je huis en zijn betaald door de aannemer, of je moet het zelf regelen.
  #10  
Oud 18 februari 2011, 16:58
makasa's schermafbeelding
makasa makasa is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Borne
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: philips 40PFL9704; Smit CAM; Humax 5050c en Cisco 8455DVB
Berichten: 32
Standaard

als kpn wel gesplitst is kan je daar voor het andere woonhuis toch ook de diensten van afnemen als geld het probleem is
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Analoge TV en Radio > Nieuws, Vragen/Opmerkingen en Algemene informatie


Favorieten/bladwijzers

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:19.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl