Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 26 november 2009, 20:52
habl's schermafbeelding
habl habl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juli 2006
Locatie: Zwaag
Berichten: 5
Standaard Haalbare snelheid in Ankeveen

Goedenavond!

Een vriend van mij woont in Ankeveen en heeft op dit moment een ADSL aansluiting bij xs4all. Alleen doordat de dichtstbijzijnde centrale 5km verderop zit, haalt hij niet meer dan 2,5mb downstream ongeveer en is het internet ook erg instabiel.

Nu is dus het idee om misschien over te stappen naar ziggo. Alleen is het dus de vraag, hoe werkt dat bij kabel? Zou dit probleem bij kabel ook kunnen gebeuren? Volgens de postcode check bij ziggo is het internet wel te krijgen daar.

Ik dacht zelf ergens ooit gelezen te hebben dat de afstanden tot de centrale bij kabel een minder grote rol spelen dan bij ADSL, maar ben hier niet helemaal zeker van.

Dus daarom de vraag, wat kan hij van Ziggo verwachten qua snelheid aldaar?
  #2  
Oud 27 november 2009, 12:09
Interneppen's schermafbeelding
Interneppen Interneppen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2008
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
Berichten: 170
Standaard

Dit is voor kabel niet van toepassing en kan je dus overstappen.
  #3  
Oud 27 november 2009, 12:53
thisiswhy's schermafbeelding
thisiswhy thisiswhy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 oktober 2009
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Alles-in-een extra
DTV: Humax IHDR 5050C
Berichten: 3
Standaard

Bij kabel wordt je door de exploitant geplaatst in een subnet. Meerdere gebruikers ('de buren uit je straat') zitten in eenzelfde subnet. Zitten daar zware downloaders tussen dan halen die een deel van de capaciteit weg.
De afstand tot de wijkcentrale speelt echter geen noemenswaardige rol wat bij ADSL inderdaad wel het geval is.
In vroegere dagen kon het zelfs ook zo zijn dat wanneer die overige subnet-deelnemers hun router verkeerd hadden ingesteld, er een ARP- signaal over het hele subnet ging (in plaats van louter binnen hun thuisnetwerk) wat verstoring voor je modem kon veroorzaken en je die telkens moest resetten. Van dat verschijnsel hoor je gelukkig niets / niet veel meer omdat de huidge generatie modems daar niet (of minstens minder) gevoelig voor is.

Laatst gewijzigd door thisiswhy; 27 november 2009 om 13:04
  #4  
Oud 27 november 2009, 20:22
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thisiswhy Bekijk bericht
Bij kabel wordt je door de exploitant geplaatst in een subnet. Meerdere gebruikers ('de buren uit je straat') zitten in eenzelfde subnet. Zitten daar zware downloaders tussen dan halen die een deel van de capaciteit weg.
Het oude verhaaltje komt weer eens bovendrijven.....
Dit is al sinds DOCSIS in gebruik is niet meer van toepassing.
Iedereen in dezelfde wijk heeft een 'eigen stukje' van het signaal. Ook als je buren zwaar downloaden heb je dus je normale maximale capaciteit omdat iedereen zijn eigen tijdslot heeft. De enige manier waardoor het zware downloaden door je buren van toepassing kan zijn is als er onvoldoende capaciteit in het netwerk of centrale zit, maar dat geldt voor elk systeem, ook voor ADSL.

Je hebt dus "net als bij ADSL" een eigen lijn naar de centrale, alleen is die bij kabel niet afhankelijk van de afstand.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #5  
Oud 28 november 2009, 09:57
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het oude verhaaltje komt weer eens bovendrijven.....
Dit is al sinds DOCSIS in gebruik is niet meer van toepassing.
Iedereen in dezelfde wijk heeft een 'eigen stukje' van het signaal. Ook als je buren zwaar downloaden heb je dus je normale maximale capaciteit omdat iedereen zijn eigen tijdslot heeft.
Ah, dus als ik het goed begrijp heeft een klant niet continu bijvoorbeeld die 20 Mbps maar alleen gedurende het tijdslot? Hoe lang duurt zo'n tijdslot dan en hoeveel tijd zit er tussen die tijdsloten?
  #6  
Oud 28 november 2009, 19:06
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Ah, dus als ik het goed begrijp heeft een klant niet continu bijvoorbeeld die 20 Mbps maar alleen gedurende het tijdslot? Hoe lang duurt zo'n tijdslot dan en hoeveel tijd zit er tussen die tijdsloten?
Nee, die 20Mpbs heeft de klant als zijn totale speed. De 'kanaalspeed' is veel hoger en daarvan krijgt elke klant een stukje. Je krijgt dus 'even wel' - 'even niets' - even wel - even niets - etc.... Het totaal van die packets 'wel data' is de speed van je account. (TDM). De kanalen slots door het CMTS zo ingedeeld dat er normaal gesproken ruimschoots genoeg capaciteit per kanaal is. Het CMTS wijst dit dynamisch aan de modems toe.

Wil je precies weten hoe het werkt zou je hier kunnen kijken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #7  
Oud 30 november 2009, 19:24
thisiswhy's schermafbeelding
thisiswhy thisiswhy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 oktober 2009
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Alles-in-een extra
DTV: Humax IHDR 5050C
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het oude verhaaltje komt weer eens bovendrijven.....
Dit is al sinds DOCSIS in gebruik is niet meer van toepassing.
Iedereen in dezelfde wijk heeft een 'eigen stukje' van het signaal. Ook als je buren zwaar downloaden heb je dus je normale maximale capaciteit omdat iedereen zijn eigen tijdslot heeft. De enige manier waardoor het zware downloaden door je buren van toepassing kan zijn is als er onvoldoende capaciteit in het netwerk of centrale zit, maar dat geldt voor elk systeem, ook voor ADSL.

Je hebt dus "net als bij ADSL" een eigen lijn naar de centrale, alleen is die bij kabel niet afhankelijk van de afstand.
Dank je wel Cees, voor deze zinvolle uitleg waarvan ik idd. niet op de hoogte was. Mijn eerste lidmaatschap bij @Home dateert uit het surfboard tijdperk. Ik had toen dit Motorola modem waarbij ik dus weldegelijk regelmatig dat ARP-probleem had;
http://www.marktplaats.nl/index.php?...d%3D1%26fs%3D1
Overigens was diit ook al een Eurodocsis 1.0 Complianten Eurodocsis 1.1 hardware based.
Daarom indertijd overgestapt op ADSL van Wanadoo 20 Mbit en pas sinds kort weer terug bij Ziggo voor de 50 Mbit. De tussentijdse ontwikkelingen zijn dus aan mij voorbij gegaan. Maar ik ben nu dan weer op de hoogte...

Laatst gewijzigd door thisiswhy; 30 november 2009 om 19:53
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:51.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl