Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 25 november 2009, 22:35
denbosch89's schermafbeelding
denbosch89 denbosch89 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 november 2009
Locatie: Sint Michielsgestel @home
Berichten: 2
Standaard Router maakt geen verbinding met internet

Beste deskundigen,

Onlangs heb ik een router van het merk sitecom gekocht, het type WL-183. Wanneer ik hem aansluit zoals in de handleiding staat beschreven, krijg ik wel draadloze verbinding met de router, maar niet met het internet. Via de kabel trouwens ook niet(tussen pc en router). Bij het instellen van de router word er gevraagd om de internetprovider aan te klikken, dus selecteer ik @home(ziggo staat er niet bij) en het land, ik selecteer Nederland. Wanneer ik op volgende klik vraagt hij om een Host naam en een MAC nummer, wat moet ik hier invullen, want volgens Ziggo is het niet nodig deze te verstrekken bij het verbinden van de router en het internet. En dus weet ik niet wat ik hier moet invullen. Wie kan mij helpen verbinding te krijgen met het internet via m'n router?

Alvast vriendelijk bedankt,

Joep
  #2  
Oud 25 november 2009, 23:30
kingpin's schermafbeelding
kingpin kingpin is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 20 juli 2004
Locatie: Support N.W.
Ziggo Internet: A-I-Extra, Ubee EVM3200, Sitecom Gigabit/XR
DTV: Humax / PVR
Berichten: 1.054
Standaard

Kijk eens op de Ziggo site onder draadloos internet.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door denbosch89 Bekijk bericht
Beste deskundigen,

Wie kan mij helpen verbinding te krijgen met het internet via m'n router?

Alvast vriendelijk bedankt,

Joep
  #3  
Oud 26 november 2009, 08:00
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

kan je hem ook handmatig instellen zonder wizzard en dan alles op auto. Zetten en je modem eerst aan en dan je router. valt me op laatste tijd dat veel mensen problemen hebben met een sitecom router
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #4  
Oud 26 november 2009, 09:47
prodix's schermafbeelding
prodix prodix is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2009
Locatie: Veenhuizen (Dr) @Home| (oud) Ziggo
Ziggo Internet: AI1 Extra + TV Extra / Ubee (wachtend op alternatief)
DTV: EU40B6000 met Neotion / EU37Fxxx met Smit / Humax 5300C / Anysee / iR-FOX
Berichten: 835
Standaard

Soms is het noodzakelijk om je modem na installatie van een router even te resetten omdat de refresh soms niet 100% goed gaat en de router dan geen ip krijgt.
__________________
Off al the things i've lost, i miss my mind the most!
  #5  
Oud 26 november 2009, 14:58
denbosch89's schermafbeelding
denbosch89 denbosch89 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 november 2009
Locatie: Sint Michielsgestel @home
Berichten: 2
Standaard

Dankjewel, alleen wat moet ik invullen als hostnaam?
  #6  
Oud 26 november 2009, 15:00
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

niks, word niet meer gebruikt.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #7  
Oud 26 november 2009, 17:48
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.455
Standaard

Even de stekker uit het stopcontact halen van het kabelmodem.

Elke keer als je een andere apparaat aan het modem hangt dien je dit te doen. Ziggo koppelt het MAC-Adres van het betreffende apparaat wat is verbonden met het modem. Als je eerst bijvoorbeeld een PC direct aan het modem had en nu de router dan klopt het MAC-adres niet meer bij Ziggo. Door de stroom min 10 seconden van het het kabelmodem af te halen en daarna er weer op te zetten registreerd Ziggo het nieuwe MAC-adres, van de router in dit geval, en moet het werken.

Dit dus elke keer uitvoeren als je iets anders aan het modem hangt.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers

Labels
draadloos, geen verbinding, host, internet verbinding, router

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:52.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl