Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 24 november 2009, 21:55
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard YpBpR (Component)

Vandaag wilde ik wat testen nl. de component uitgang. Echter geen beeld op mijn 42pfp5332 Plasma TV rara hoe kan dit?

TV geeft de melding resolution not suported...
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #2  
Oud 24 november 2009, 22:44
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan_Assen Bekijk bericht
Vandaag wilde ik wat testen nl. de component uitgang. Echter geen beeld op mijn 42pfp5332 Plasma TV rara hoe kan dit?

TV geeft de melding resolution not suported...
Je moet in het menu van de Humax bij Componentkeuze kiezen voor YPbPr om een componentaansluiting te kunnen gebruiken. Zie handleiding blz. 40. Heb je dat wel gedaan?
  #3  
Oud 25 november 2009, 14:58
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Je moet in het menu van de Humax bij Componentkeuze kiezen voor YPbPr om een componentaansluiting te kunnen gebruiken. Zie handleiding blz. 40. Heb je dat wel gedaan?
Dat heb ik gedaan maar om de een of andere duiste reden werkt het niet?
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #4  
Oud 25 november 2009, 15:43
realdaffy's schermafbeelding
realdaffy realdaffy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2007
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Motorola SBV5121E-CN
DTV: HUMAX iHDR-5050c / Samsung DCB-B270R
Berichten: 144
Standaard

Lagere resolutie ook geprobeerd ?

PS. Waarom gebruik je geen HDMI ?
  #5  
Oud 25 november 2009, 15:56
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.439
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door realdaffy Bekijk bericht
PS. Waarom gebruik je geen HDMI ?
Hij zegt toch dat hij de component uitgang wil testen?

Ook de component uitgang behoort natuurlijk gewoon te werken op de Humax.
  #6  
Oud 25 november 2009, 18:05
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Ik wil overstappen omdat mijn Philips problemen geeft met of de Humax op het moment dat ik de TV inschakel en de Humax aan het opnemen is. Dan heb ik 9 van de 10x groen beeld.... YpBpR lijkt mij weer beter dan scart...
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #7  
Oud 25 november 2009, 20:48
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan_Assen Bekijk bericht
Ik wil overstappen omdat mijn Philips problemen geeft met of de Humax op het moment dat ik de TV inschakel en de Humax aan het opnemen is. Dan heb ik 9 van de 10x groen beeld.... YpBpR lijkt mij weer beter dan scart...
Het is niet beter dan RGB SCART, voor zover we het hebben over interlaced SD signalen. Component kan echter ook 576p signalen doorgeven, alsmede HD signalen met 720p of 1080i (niet 1080p) terwijl dat via SCART niet kan, omdat de bijna dertig jaar geleden opgestelde SCART specificaties daar (natuurlijk) niet in voorzien.

Bedenk wel dat je bij gebruik van component maar liefst vijf (!) tulpkabels moet gebruiken tussen je Humax en je TV, je hebt namelijk ook nog aparte audiokabels nodig. Dan is HDMI toch een heel stuk praktischer, en ook nog beter omdat je dan een zuiver digitale verbinding hebt. Ik zou dus eerder met Philips in de clinch gaan om je HDMI handshake probleem opgelost te krijgen.

Laatst gewijzigd door Riparius; 25 november 2009 om 20:59
  #8  
Oud 25 november 2009, 21:12
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.439
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Component kan echter ook 576p signalen doorgeven, alsmede HD signalen met 720p of 1080i (niet 1080p)
Component Video kan ook 1080P signalen weergeven al is dit niet officieel vastgelegd in de standaard.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Bedenk wel dat je bij gebruik van component maar liefst vijf (!) tulpkabels moet gebruiken tussen je Humax en je TV, je hebt namelijk ook nog aparte audiokabels nodig. Dan is HDMI toch een heel stuk praktischer, en ook nog beter omdat je dan een zuiver digitale verbinding hebt.
Die kabels hoeven toch niet zo'n probleem te zijn?
Voordeel van component is wel dat het minder storingsgevoelig is.

Het blijft natuurlijk vreemd dat het niet werkt.
Misschien een aanwijzing dat er toch wat meer aan de hand is met die Philips?
Aangenomen natuurlijk dat de component uitgang nog in orde is op de Humax.

Eventueel eens testen met een andere beschikbare component bron? (DVD-REC/Speler)
  #9  
Oud 26 november 2009, 09:23
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Het probleem is opgelost
Achteraf is het geen probleem en had ik niet en HDMI en Component tegelijk aan moeten sluiten. Ik heb de HDMI kabel verwijderd en Voila beeld ook op 1080i.

En nu afwachten of het handshake probleem is opgelost. Ik kies voor deze oplossing om de harddisk te beschermen opdat ik niet iedere keer een harde reset moet uitvoeren als de PVR aan het opnemen is en ik de TV achteraf inschakel.

En het beeld op Component is super!!

Dank jullie wel voor het meedenken
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #10  
Oud 26 november 2009, 11:55
Rob7's schermafbeelding
Rob7 Rob7 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Geleen
Ziggo Internet: nee
Berichten: 363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan_Assen Bekijk bericht
Het probleem is opgelost
Achteraf is het geen probleem en had ik niet en HDMI en Component tegelijk aan moeten sluiten. Ik heb de HDMI kabel verwijderd en Voila beeld ook op 1080i.

En het beeld op Component is super!!
Als je nu geen problemen zou hebben met dat groene beeld waar zou je dan, wat beeldkwaliteit betreft, de voorkeur aan geven. HDMI of component?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:21.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl