Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 24 november 2009, 09:29
richardp's schermafbeelding
richardp richardp is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 november 2009
Locatie: casema rhenen
Ziggo Internet: docs 3
DTV: samsung
Berichten: 2
Standaard WAN adres niet te bereiken

weet iemand de oplossing voor mijn probleem.
als ik vanaf een extern adres probeer mijn netwerk te benaderen stokt het bij ergens bij Ziggo.
mijn externe IP adres is het WAN adres op mijn router,
ook als ik op bijvoorbeeld mijnip.nl kijk geeft hij deze weer.
volgens de servicedesk van Ziggo staat alles goed maar toch komt ik met geen enkel protocol bij mijn router uit.
  #2  
Oud 24 november 2009, 10:27
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

instelling in je router die dat tegen houd misschien ? Bepaald poort gebruiken misschien.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #3  
Oud 24 november 2009, 12:25
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.466
Standaard

Je router mag ook niet bereikbaar zijn van buitenaf.
  #4  
Oud 24 november 2009, 13:05
Clevegt's schermafbeelding
Clevegt Clevegt is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 april 2008
Locatie: Zoetermeer / Oud Casema
Ziggo Internet: Connect Start & Play Max Max
DTV: Horizon TV
Berichten: 987
Standaard

Wel mits je doe open zet qua poorten, ik kan ook via extern mijn netwerk bereiken.
__________________
Abonnement: Connect Start & Play Max
Mobiel : KPN - Zorgeloos Premium
Zoetermeer Centrum © 2015
  #5  
Oud 24 november 2009, 19:08
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Je router mag ook niet bereikbaar zijn van buitenaf.
ROFL!!!

Sorry, maar ik wil toch echt inloggen op mijn FTP server. Gaat toch ook via mijn router??????

Beetje rare reactie Mesa.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7D11 Safari/528.16
  #6  
Oud 24 november 2009, 22:34
Onlinegamer's schermafbeelding
Onlinegamer Onlinegamer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2008
Locatie: Groningen @home
Berichten: 22
Standaard

Wat Mesa waarschijnljik wil aangeven is dat een router verkeer routeeert en geen server is welke services aanbied. (ICMP - ping vaak wel maar kan door de interne firewall welke veel routers bezitten uit staan).
Indien je bijvoorbeeld op een PC achter de router een service zoals FTP wilt opzetten zul je in de router port forwarding moeten toepassen zodat ongevraagd verkeer van buiten af naar de PC wordt doorgeleid.

Richardp, welke service wil je binnen je LAN voor buiten af bereikbaar maken ?
  #7  
Oud 25 november 2009, 12:29
richardp's schermafbeelding
richardp richardp is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 november 2009
Locatie: casema rhenen
Ziggo Internet: docs 3
DTV: samsung
Berichten: 2
Standaard

het gaat om RDP poort 3389,
na de servicedesk flink aangepakt te hebben,
werd mij wederom verteld dat het niet aan Ziggo lag, maar gelijk daarna werkte het wel ineens.

apart maar het zij zo!!!
toch allen bedankt voor de reacties
  #8  
Oud 25 november 2009, 13:40
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

En toch heeft het niet aan Ziggo gelegen.

Jou WAN ip-adres is altijd vanaf buiten te benaderen. Of je ook iets bereikt of kunt openen heeft alles te maken met de instellingen van je router (port-forwarding). Heb je geen port-forwarding ingesteld, eindig je nergens en zul je niets kunnen bereiken. Heb je wel wat ingesteld, kun je de service daarachter benaderen.
__________________

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:26.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl