Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 24 november 2009, 21:11
Uniseat's schermafbeelding
Uniseat Uniseat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 januari 2009
Locatie: Sint Pancras
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus/ Ubee modem/ WNDR4500
DTV: Humax IRHD5050
Berichten: 241
Standaard

Tis eigenlijk heel simpel.
Kabel komt binnen, gaat naar de AOP toe.
Van de AOP gaat ie naar de versterker toe.
De data aansluiting op de versterker gaat naar het modem toe.
De Tv/radio aansluiting gaat naar de radio of de tv toe.
In de tv gaat meestal het mannetjes plug, radio gaat meestal het vrouwtjes plug.
Versterker had ie gelijk ook eef moeten ophangen.
Je moet Ziggo opbellen het verhaal uitleggen, dan komen ze gerust wel langs om het op te lossen..

grtz bas

Laatst gewijzigd door Uniseat; 24 november 2009 om 21:17
  #12  
Oud 25 november 2009, 09:28
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Hoe lang is het eigenlijk geleden dat het door een monteur is geinstalleerd?

De monteur heeft zeker geen goed werk geleverd, en dit zou naar mijn mening ook door Ziggo hersteld moeten worden, maar ik kan me wel voorstellen dat Ziggo dit niet gaat doen op hun kosten als de installatie al geruime tijd geleden is uitgevoerd, en er nooit is gereclameerd dat het niet in orde is, en dat kan ik me ook goed voorstellen.
__________________

  #13  
Oud 25 november 2009, 10:01
meermeer's schermafbeelding
meermeer meermeer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2008
Locatie: Regio Alkmaar
Ziggo Internet: 50/5
Berichten: 238
Standaard

Het is circa 3 weken zo geinstalleerd. De eerste week dacht mijn vader dat het wellicht aan de 'nieuwe' aansluiting lag(administratief nog niet alles in orde)

Week 2 was er onderhoud in de wijk, dus dacht laat ik afwachten, en week 3 gebeurde het elke avond (na circa 17:00 daarvoor wel redelijk)

Toen ben ik even gaan kijken, en kan ik me voorstellen dat het aan de aansluiting ligt

We hebben nu enkel de antenne versterker(gevoed door stroom) er tussenuit gehaald(tussen de aop-->dataverbinding) en het lijkt nu al goed te gaan. Nu zelf de OAP ook maar vervangen, en daar de verdeler/versterker voor tv/radio/data op, dan is het helemaal zoals het hoort. Hij heeft een Arris modem trouwens.

Als het dan nog niet werkt bellen we Ziggo wel. Maar 0900 nummer en een hoop onkunde nodigt niet aan om meteen te bellen

(zijn ook goede medewerkers trouwens!) Maar eerste reactie was dat mijn vader zijn PC moest opschonen??? telefonie werkt eook niet pfff


edit: 2 keer gebeld een keer 'oude' situatie, signaal was zwak, en ze kon de modem niet updaten???

tweede keer(nog geen eens 100% enkel zonder gevoede versterker VOOR de datakabel) was het signaal keurig zeiden ze
  #14  
Oud 25 november 2009, 10:18
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Het is heel goed zelf te doen. Alleen zou dit eigenlijk door Ziggo hersteld moeten worden, op hun kosten uiteraard, gezien het feit dat de monteur een rommeltje heeft achtergelaten. Had men ten tijde van de installatie ook niet akkoord mee hoeven gaan, maar dat terzijde.
__________________

  #15  
Oud 25 november 2009, 10:29
meermeer's schermafbeelding
meermeer meermeer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2008
Locatie: Regio Alkmaar
Ziggo Internet: 50/5
Berichten: 238
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Het is heel goed zelf te doen. Alleen zou dit eigenlijk door Ziggo hersteld moeten worden, op hun kosten uiteraard, gezien het feit dat de monteur een rommeltje heeft achtergelaten. Had men ten tijde van de installatie ook niet akkoord mee hoeven gaan, maar dat terzijde.

Alsje niet weet hoe het eruit moet komen te zien, kan je ook niet protesteren...Niet iedereen kijkt/weet/zoekt hoe zoiets werkt, als het naar werkt. En dat deed het de eerste 2 dagen wel...

Maar ja, laten oplossen kan, maar ja hoop frustratie en tijd, fix het zelf wel even
  #16  
Oud 25 november 2009, 13:56
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Ben ik op zich geheel met je eens, alleen of het materiaal netjes aan de muur bevestigd zit, of rommelig op de grond van de ruimte ligt is al wel een duidelijke indicatie. Is geen kritiek overigens, meer een opmerking in het algemeen dat mensen soms best kritischer mogen zijn tov het opgeleverde werk. Het oog wil ook wat zeg ik dan altijd maar, en dat is zeker van kracht voor zichtwerk, ook al zit het in de meterkast.

De netheid van werken, en de netheid van het opgeleverde werk is iets wat je zonder kennis kan beoordelen Het oog zegt voldoende.

En waar nodig kunnen we je hier wel ondersteunen bij het opnieuw aansluiten.
Je kan ook eens met Ziggo bellen en de situatie voorleggen, nooit geschoten is altijd mis Er zit neem ik aan gewoon garantie op het geleverde werk, en daarvan kan je gebruik maken.
__________________

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:53.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl