Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 22 november 2009, 19:24
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard Foto's bekijken via TV pfl9604

Ik wil graag mijn foto's op de computer bekijken via mijn TV.
Ik heb een iMac computer die via een kabel naar de Linksys router verbonden is met een modem en het internet. Mijn Philips TV pfl9604 is met eenzelfde type draad verbonden met de router. Ik kan op de TV Philps Net TV ontvangen, dus de verbinding TV-router klopt. Via de router is er dus een rechtstreekse verbinding van iMac naar TV.

Als ik nu op de afstandsbediening van de TV HOME > PC openen aanklik krijg ik de mededeling:
"Schakel uw computer in en start de mediaservertoepassing op uw computer.
De TV controleert continu of er een mediaserverprogramma actief is".
Verder gebeurt er niets, de TV komt niet verder.
Ik dacht dat de mac een mediaserverprogramma had in iphoto, maar er gebeurt niets.
Na wat googelen heb ik een ander dergelijk programma gedownload, Plex for mac, maar ook dit helpt niet. firewall Mac aan en uit, geen resultaat.
Wie heeft hier ervaring mee? Wat doe ik fout? Kan iemand me helpen?
  #2  
Oud 22 november 2009, 19:38
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oldMACdonnell Bekijk bericht
Ik wil graag mijn foto's op de computer bekijken via mijn TV.
Ik heb een iMac computer die via een kabel naar de Linksys router verbonden is met een modem en het internet. Mijn Philips TV pfl9604 is met eenzelfde type draad verbonden met de router. Ik kan op de TV Philps Net TV ontvangen, dus de verbinding TV-router klopt. Via de router is er dus een rechtstreekse verbinding van iMac naar TV.

Als ik nu op de afstandsbediening van de TV HOME > PC openen aanklik krijg ik de mededeling:
"Schakel uw computer in en start de mediaservertoepassing op uw computer.
De TV controleert continu of er een mediaserverprogramma actief is".
Verder gebeurt er niets, de TV komt niet verder.
Ik dacht dat de mac een mediaserverprogramma had in iphoto, maar er gebeurt niets.
Na wat googelen heb ik een ander dergelijk programma gedownload, Plex for mac, maar ook dit helpt niet. firewall Mac aan en uit, geen resultaat.
Wie heeft hier ervaring mee? Wat doe ik fout? Kan iemand me helpen?
Welke firmware heeft je TV. Bij mijn 37pfl8404 deed de mediatoepassing van de TV het niet bij de .58 versie maar nu met de nieuwe .66 werkt 't weer als voorheen.
__________________
L8r, Henk
  #3  
Oud 22 november 2009, 21:01
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard

Ik heb firmware version Q5492 van 17-08-2009.
Ik ga de nieuwe installeren, kijken of het dan wel lukt.
Bedankt voor de tip.
  #4  
Oud 23 november 2009, 18:15
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard

Installatie nieuwe firmware is gelukt.
Het heeft het probleem echter niet verholpen.
Heeft iemand nog ideeën?
  #5  
Oud 23 november 2009, 22:04
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oldMACdonnell Bekijk bericht
Installatie nieuwe firmware is gelukt.
Het heeft het probleem echter niet verholpen.
Heeft iemand nog ideeën?
Windows?
__________________
L8r, Henk
  #6  
Oud 24 november 2009, 20:41
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard

heb ik dan speciale software nodig?
  #7  
Oud 24 november 2009, 21:12
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oldMACdonnell Bekijk bericht
heb ik dan speciale software nodig?
Bv. Windows Media Center, maar dat is tegenwoordig vaak standaard op Windows 7/Vista. Daarin kun je aangegeven dat je media (geluid, foto, video) wilt delen met andere systemen op je thuisnetwerk. Als je dat delen hebt ingeschakeld is de TV in staat dat te detecteren en vervolgens de inhoud weer te geven/af te spelen. Ik merk dat ik de TV soms ff opnieuw moet starten (zeker als de TV eerder aanstond dan de computer of de computer opnieuw gestart is na bv. een update) waarna de computer (met inhoud) meestal correct gedetecteerd wordt. Ik heb zo een foto op m'n Windows Home Server (WHS) ingesteld als "Scenea" op de TV. Ook met Mediaplayer (standaard op zowat alle versies van Windows) is dit mogelijk.
__________________
L8r, Henk
  #8  
Oud 11 december 2009, 22:53
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard

Hallo,
Ik heb een trial versie van Twonky Media Server gedownload. Die deed het in eerste instantie ook niet. Pas na enkele dagen lukte het opeens wel. Mogelijk duurde het zolang om de database op te bouwen.

Het ligt dus niet aan de hardware: de verbinding, de TV de router of de iMAC.
Eerder een software issue tussen MAC en de TV. Mogelijk de DLNA ondersteuning die Apple niet heeft en die door de software opgelost moet worden.

Muziek en videos zijn prima toegankelijk. Foto's zie ik ook, maar heel klein. Het formaat is veranderd van 3100x2300 op mijn iMAC naar 360x270 op de TV. Ik weet niet waarom. Van de Twonky media helpdesk krijg ik geen antwoord.

Nu heb ik er genoeg van.
Voor het geld van het toch wel omslachtige en niet erg fraaie programma koop ik een 8Gb USB stick. Op de stick zet ik mijn recente fotos. Na verbinding met de TV USB aansluiting kan ik ze bekijken.
Iedereen bedankt!
  #9  
Oud 14 december 2009, 11:46
milan's schermafbeelding
milan milan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: bilthoven, casema
Ziggo Internet: moterola
DTV: humat
Berichten: 3
Standaard foto's kijken op de 9604

Heeft iemand ervaring met het kijken van de foto's op de 9604 met een externe netwerk hardschijf van lacie!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:36.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl