Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #81  
Oud 24 november 2009, 14:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomT Bekijk bericht
klopt het dat dit bij het arris modem niet mogelijk is ?
Dat klopt.
Met de vorige firmware versie kon je dat via 192.168.100.1, echter werkte dat niet altijd goed. Met de nieuwe firmware versie gaat dit helemaal niet. De truuk met het 10.x.x.x adres werkt bij de Arris dus niet (heb ik getest)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #82  
Oud 25 november 2009, 10:15
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
De Ubee kan maximaal 8 connecties hebben, maar ook minder. Afhankelijk van je abonnement. Per connectie kun je maximaal zo'n 25Mbit/sec halen.

Wij hebben hier in oud-multikabel gebied en de niet-nieuwe cmts'sen maar 3 connecties en dat is meer dan genoeg om de 50Mbit te halen die we nu hebben.

Met 4 connecties haal je dus 100Mbit maximaal en met 8 connecties 200Mbit als de alles open zouden zetten.

Wat ik zo zie zijn alleen in de gemeentes die zeer binnenkort naar 120Mbit gaan de 8 kanalen al in gebruik. Als je er 4 of 3 in gebruik hebt is dat dus geen bug of zo.
Als ik hier even op mag inhaken. Jou informatie is helaas niet geheel juist Cees.

Bij Eurodocsis2.0 is de maximale snelheid per kanaal ongeveer 50Mbit. De maximale bandbreedte per kanaal is bij Eurodocsis 3.0 hetzelfde als bij de 2.0 variant, alleen kan er bij Eurodocsis 3.0 gebruik gemaakt worden van meerdere kanalen.

Alles snelheden die Ziggo nu aanbied kunnen met 4 kanalen gehaald worden, sterker nog, dit kan zelfs met 3 kanalen. In de praktijk word het dan echter wel lastig om een evenredige verdeling te maken over de kanalen wat zou kunnen inhouden dat pieken niet goed opgevangen kunnen worden, daar kan het kunnen inzetten van meerdere (extra) kanalen zijn nut gaan bewijzen.

Theoretisch is er met 4 kanalen 200Mbit te bereiken, tevens de limiet van het Arris modem. De Ubee kan met 8 kanalen tot een theoretische waarde van 400Mbit. Nu zijn we daar nog lang niet aan toe, maar de noodzaak voor 8 kanalen is er met de huidige snelheden van Ziggo nog lang niet.

Als je, net als Cees, 25Mbit rekent per kanaal, in dit geval om de pieken en dalen op te kunnen vangen dan zit je met 5 kanalen nog zeer ruim in je jasje om zelfs 120Mbit te kunnen leveren.
__________________

  #83  
Oud 25 november 2009, 11:50
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Als ik hier even op mag inhaken. Jou informatie is helaas niet geheel juist Cees.

Bij Eurodocsis2.0 is de maximale snelheid per kanaal ongeveer 50Mbit. De maximale bandbreedte per kanaal is bij Eurodocsis 3.0 hetzelfde als bij de 2.0 variant, alleen kan er bij Eurodocsis 3.0 gebruik gemaakt worden van meerdere kanalen.

Alles snelheden die Ziggo nu aanbied kunnen met 4 kanalen gehaald worden, sterker nog, dit kan zelfs met 3 kanalen. In de praktijk word het dan echter wel lastig om een evenredige verdeling te maken over de kanalen wat zou kunnen inhouden dat pieken niet goed opgevangen kunnen worden, daar kan het kunnen inzetten van meerdere (extra) kanalen zijn nut gaan bewijzen.

Theoretisch is er met 4 kanalen 200Mbit te bereiken, tevens de limiet van het Arris modem. De Ubee kan met 8 kanalen tot een theoretische waarde van 400Mbit. Nu zijn we daar nog lang niet aan toe, maar de noodzaak voor 8 kanalen is er met de huidige snelheden van Ziggo nog lang niet.

Als je, net als Cees, 25Mbit rekent per kanaal, in dit geval om de pieken en dalen op te kunnen vangen dan zit je met 5 kanalen nog zeer ruim in je jasje om zelfs 120Mbit te kunnen leveren.
Ja, dat klopt. Mijn "rekenmodel" van 25Mbit per kanaal is gebaseerd op het feit dat meer snelheid op 1 kanaal niet echt goed en stabiel werkt. Dat hebben we gezien toen er nog geen docsis-3 was. 30Mbit ging eigenlijk net niet goed. Dus als je 25Mbit aanhoudt per kanaal heb je een goede basis voor een rekenmodel.

Het feit dat ik "8-kanaals" noemde voor de 120Mbit gemeentes is alleen maar omdat je òf 4 of 8 kanaals modems hebt. Een Arris kan dus maximaal 4 kanalen 'bedienen' en geen 5. Dat kan alleen met een Ubee.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #84  
Oud 25 november 2009, 13:46
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ja, dat klopt. Mijn "rekenmodel" van 25Mbit per kanaal is gebaseerd op het feit dat meer snelheid op 1 kanaal niet echt goed en stabiel werkt. Dat hebben we gezien toen er nog geen docsis-3 was. 30Mbit ging eigenlijk net niet goed. Dus als je 25Mbit aanhoudt per kanaal heb je een goede basis voor een rekenmodel.
Jou verhaal klopt geheel in een Eurodocsis 2.0 situatie. In die situatie kan een modem slechts gebruik maken van 1 kanaal. Als 1 modem van een kanaal 30Mbit wegsnoept blijft er nog 20 bruikbaar over. Komt er een modem op dat kanaal online van iemand die ook 30Mbit heeft, dan treed er een probleem aan, de load kan niet verdeeld worden.

Dit gaat echter niet meer op in een Eurodocsis 3.0 situatie. Een modem kan meerdere kanalen gebruiken. Als een modem van 1 kanaal slechts 20Mbit krijgt, kan het modem de resterende, bv 30Mbit) van de andere kanalen betrekken.

Het probleem qua load verdeling wat dus altijd sterk gespeeld heeft in een ED2 situatie, is in een ED3 situatie eigenlijk niet meer van toepassing. Hoe meer kanalen een modem tot zijn beschikking heeft, hoe beter de gehele load verdeeld kan worden over de aanwezige kanalen. Echter blijft van kracht dat 1 kanaal ruwweg 50Mbit netto kan leveren. Met 3 kanalen is dus al 150Mbit te leveren. Met in elk geval 4 kanalen zit er al een flinke hoeveelheid marge in het verhaal en moet de load al ruimschoots voldoende te verdelen zijn.

Tegen de tijd dat snelheden boven de 300Mbit geleverd zullen gaan worden, zal het load probleem weer de kop op gaan steken aangezien er dan in elk geval 6 kanalen maximaal nodig zijn om de snelheid te kunnen leveren.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het feit dat ik "8-kanaals" noemde voor de 120Mbit gemeentes is alleen maar omdat je òf 4 of 8 kanaals modems hebt. Een Arris kan dus maximaal 4 kanalen 'bedienen' en geen 5. Dat kan alleen met een Ubee.
Voor 120Mbit zijn 4 kanalen al ruimschoots voldoende, met 4 kanalen is 200Mbit te leveren, er zit dus 80Mbit "marge" ingebouwd. Hiermee zou er voldoende ruimte moeten zijn om de load van mensen met 120Mbit voldoende te kunnen verdelen over de aanwezige/beschikbare kanalen.
__________________

  #85  
Oud 25 november 2009, 14:43
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Voor 120Mbit zijn 4 kanalen al ruimschoots voldoende, met 4 kanalen is 200Mbit te leveren, er zit dus 80Mbit "marge" ingebouwd. Hiermee zou er voldoende ruimte moeten zijn om de load van mensen met 120Mbit voldoende te kunnen verdelen over de aanwezige/beschikbare kanalen.
Je verhaal klinkt inderdaad logisch, maar laten we maar gewoon afwachten wat er straks in de praktijk gaat gebeuren en of het allemaal goed werkt met 4 kanalen. Het blijft anders maar bij theorie.

De marge die bij docsis 2 aangehouden werd (20Mbit gebruiken op een 50Mbit kanaal, dus 30Mbit per kanaal marge) is een marge die groter is dan 80Mbit marge op een 120Mbit verbinding. (dat is dan 30Mbit/kanaal gebruiken met een marge van 20Mbit/kanaal) Weliswaar heb je dan nog 3 uitwijkkanalen waardoor het lijkt dat je meer speling hebt, maar je hebt dus ook meer gebruikers (hetzelfde als bij de 'oude snelheid') die deze snelheid willen halen en dus op dezelfde 4 kanalen zitten, dus procentueel heb je minder marge. Maar we moeten over een half jaartje deze discussie nog maar eens aanhalen, dan weten we denk ik wel wat praktijk ervaringen

We dwalen nu wel erg af van het topic van deze discussie trouwens, dus maar weer terug naar Ubee's uitlezen hier....
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #86  
Oud 25 november 2009, 14:52
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

[offtopic]
Grappig en opmerkelijk is het wel dat ik negatieve punten krijg op mijn posts in dit topic met als opmerking "langdradig". Uiteraard afzender anoniem, dat is dan wel weer erg jammer.
__________________

  #87  
Oud 25 november 2009, 21:37
Barricade's schermafbeelding
Barricade Barricade is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2009
Locatie: Leiden/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra | Ubee EVM3200 | Netgear WNDR3700
DTV: Humax IRHD-5000C
Berichten: 13
Standaard

10.183.171.xx Leiden



Staat bij jullie de Event Log ook zo vol met errors?


Laatst gewijzigd door Barricade; 25 november 2009 om 21:50
  #88  
Oud 28 november 2009, 00:04
Zer0K3wL's schermafbeelding
Zer0K3wL Zer0K3wL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra 120 mbit
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 284
Standaard

neem aan dat je ook achter ip kan komen door run > cmd > tracert www.ziggo.nl

en dan eerste ip nummer dat ie op pakt de modem is ?
want die begint bij mij met 10.XXX.XXX.XXX

anyway als met dat ip nummer in probeer te komen kom ik er niet in ;<

edit: mischien kunnen anderen die wel op deze manier in kunnen komen ff doublechecken door tracert www.ziggo.nl te doen kijken of hun ip zelfde is waar ze mee accesen als 1e hit op tracert.

poort scanner werkt niet bij mij me anti virus gaat als gek te keer ;P
  #89  
Oud 28 november 2009, 00:07
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Net even gebeld met de helpdesk, ip nummer doorgekregen en kan het modem uitlezen.... Scheelt weer een hoop scanwerk. (kost me wel 80 cent voor het bellen, maar dat is niet zo erg)
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
neem aan dat je ook achter ip kan komen door run > cmd > tracert www.ziggo.nl

en dan eerste ip nummer dat ie op pakt de modem is ?
want die begint bij mij met 10.XXX.XXX.XXX
Even bellen met de internet afdeling (keuze 2, daarna 2) en vragen naar je ip die met 10 begint omdat je de Ubee wilt bekijken.

(de 80 cent waren 7 minuten wachten en zo'n 40 seconden praten, het kan dus goedkoper... )
  #90  
Oud 28 november 2009, 00:14
Zer0K3wL's schermafbeelding
Zer0K3wL Zer0K3wL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra 120 mbit
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 284
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Even bellen met de internet afdeling (keuze 2, daarna 2) en vragen naar je ip die met 10 begint omdat je de Ubee wilt bekijken.

(de 80 cent waren 7 minuten wachten en zo'n 40 seconden praten, het kan dus goedkoper... )
heb geen ubee modem op momment maar de iets grotere versie modem aris docsis 3.0.

ubee had alleen problemen mee.

anyway zo als al vroeg off iemand ff kan double checken off ip zelfde is als die op tracert www.ziggo.nl die op 1e hop staat.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:53.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl