Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #61  
Oud 22 november 2009, 00:25
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Hier in Nieuwegein nog steeds in de scan stand.... ondanks dat de tip om een 'fabrieksreset' uit te voeren best werkbaar zal zijn, doe ik het toch maar liever wat veiliger. (was het niet zo dat bij een te lange resetknop indrukking het modem niet meer online te krijgen is?)

Tot nu toe is het gebied van 10.128.0.0 tot en met 10.255.255.255 geheel gescand zonder succes. Nu is het gebied van 10.120.0.0 tot en met 10.127.255.255 bezig. Zal je zien dat er hier een heel laag ip reeksnummering uit gaat komen.

Edit: ook geen 'hit' in 10.100.0.0 tot en met 10.119.255.255. Morgen maar eens een scan op de eerste 100 loslaten.... gelukkig hoef ik er niet bij te blijven zitten.

Laatst gewijzigd door Renatus; 22 november 2009 om 02:34
  #62  
Oud 22 november 2009, 08:55
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard

Wat is het verhaal achter 4 of 8 connections? Iedereen met een Ubee zou toch gewoon 8 connections moeten hebben.. Of mis ik hier iets??

We moeten overstappen van Arris naar Ubee omdat de Arris maar 4 connection heeft.. en nu zie ik dat sommige met de Ubee ook maar 4 van de 8 open hebben?? Of zie ik iets over het hoofd?

Correct me if i wrong..
  #63  
Oud 22 november 2009, 09:06
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MonkeyBrainsNL Bekijk bericht
Wat is het verhaal achter 4 of 8 connections? Iedereen met een Ubee zou toch gewoon 8 connections moeten hebben.. Of mis ik hier iets??

We moeten overstappen van Arris naar Ubee omdat de Arris maar 4 connection heeft.. en nu zie ik dat sommige met de Ubee ook maar 4 van de 8 open hebben?? Of zie ik iets over het hoofd?

Correct me if i wrong..
De Ubee kan maximaal 8 connecties hebben, maar ook minder. Afhankelijk van je abonnement. Per connectie kun je maximaal zo'n 25Mbit/sec halen.

Wij hebben hier in oud-multikabel gebied en de niet-nieuwe cmts'sen maar 3 connecties en dat is meer dan genoeg om de 50Mbit te halen die we nu hebben.

Met 4 connecties haal je dus 100Mbit maximaal en met 8 connecties 200Mbit als de alles open zouden zetten.

Wat ik zo zie zijn alleen in de gemeentes die zeer binnenkort naar 120Mbit gaan de 8 kanalen al in gebruik. Als je er 4 of 3 in gebruik hebt is dat dus geen bug of zo.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #64  
Oud 22 november 2009, 09:20
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard

Ok duidelijk, mijn dank er voor..
  #65  
Oud 22 november 2009, 09:39
pIETJEPUk-NL's schermafbeelding
pIETJEPUk-NL pIETJEPUk-NL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 oktober 2009
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 4
Standaard

Goedemorgen,

De PC direct aan het modem gehangen en de modem gereset dmv nico's truckje en kan inloggen. Omgeving Zoetermeer zou dan moeten zijn : 10.162.78.x

Ik heb Alles in 1 van Ziggo.

offtopic: en ja ook hier valt regelmatig de verbinding er uit (vanacht weer 7x)
  #66  
Oud 22 november 2009, 10:03
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rutger89 Bekijk bericht
whaha idd. Ik ondervind veel problemen met mijn upload,
nu zie ik bij jouw upload channels staan:
5120Ksym/Sec

bij mij staat hier:
2560 Ksym/Sec

wat betekend dit?
Volgens mij schakelt het modem automatisch terug in uploadbandbreedte
naarmate hij meer moeite moet doen om een signaal uit te sturen.
Zoals je ziet stuurt hij bij mij 46.5 dBmv bij 5620 Ksym/s uit en bij jou 48,9 dBmv bij 2560 ksym/s.
wat er op neer komt dat hij bij jou, om op dezelfde bandbreedte te komen als bij mij,
nog meer vermogen moet gaan uitsturen, en uit veiligheidsoverwegingen blijkbaar niet doet.
Je downloadwaardes zij wel prima (0 dBmv is ideaal), dus het zou dus kunnen zijn dat je retoursignaal iets te veel weerstand krijgt
en daarom je modem terugschakelt in uploadbandbreedte.
Het zou dus kunnen betekenen dat je kabelsignaal iets te zwak is.
(of de retourversterker in de kabelkast te laag staat ingesteld)


aanvulling:

Het kan ook zijn dat dit gewoon een vaste instelling is in je modemprofiel,
en dat kan anders zijn dan bij mij in hhw, en dan kan je er niets aan doen.

Laatst gewijzigd door nico hhw; 22 november 2009 om 11:22
  #67  
Oud 22 november 2009, 11:07
speedrock's schermafbeelding
speedrock speedrock is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: nieuw vennep
Ziggo Internet: alles in 1 extra/ubee+sitecom wl351
DTV: alpha crypt module
Berichten: 6
Standaard bedankt

bedankt voor de uitleg,
ik heb mijn instellingen vergeten te wijzigen,
heb nu alles in 1 extra en toch kom ik niet hoger uit dan 20 mb,dat is toch raar?
heb een wijziging aangevraagt van ziggo en ga terug naar alles in 1 plus tot alles verholpen is

maar nogmaals bedankt

groet:
peter



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Parel Bekijk bericht
20 is wel de snelheid die bij je abbo hoort denk ik?
Maar je kunt het wel uitlezen.
Met Netscan van Soft perfect netwerkscanner.
http://www.softperfect.com/

Router van Ziggo (Omgeving Tilburg) http://10.223.0.1

Ieder Ubee modem heeft een eigen ip nr om er in te komen.

Voor je eigen inlog op je modem zoeken met Netscan in de reeks:
10.223.0.1 tot 10.223.192.192, als hij niets vind kun je 192 nog wijzigen in twee keer 255 255.

Of als bovenstaande niet lukt.
Scannen:
10.128.1.1 tot 10.255.192.192

Met het ip nummer dat er dan uitkomt log je dan in met bij voorbeeld: http://10.223.68.22
Wil je ook nog in Advanced kijken gebruik dan: admin password.
Suc6 ermee.
  #68  
Oud 22 november 2009, 11:36
Yeahroen's schermafbeelding
Yeahroen Yeahroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Noordwijk / Ziggo
Ziggo Internet: Ai1E UBEE EVM3200
DTV: geen
Berichten: 15
Standaard

Hier in noordwijk was gisteren mijn modem ip 10.162.180.98.
Vanmorgen kon ik hem daar niet meer vinden, nu zit hij op 10.184.122.242

Heeft iemand al ideeën over de telnet login?? admin, password werkt hier niet.
  #69  
Oud 22 november 2009, 12:21
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nico hhw Bekijk bericht
Volgens mij schakelt het modem automatisch terug in uploadbandbreedte
naarmate hij meer moeite moet doen om een signaal uit te sturen.
Zoals je ziet stuurt hij bij mij 46.5 dBmv bij 5620 Ksym/s uit en bij jou 48,9 dBmv bij 2560 ksym/s.
wat er op neer komt dat hij bij jou, om op dezelfde bandbreedte te komen als bij mij,
nog meer vermogen moet gaan uitsturen, en uit veiligheidsoverwegingen blijkbaar niet doet.
Je downloadwaardes zij wel prima (0 dBmv is ideaal), dus het zou dus kunnen zijn dat je retoursignaal iets te veel weerstand krijgt
en daarom je modem terugschakelt in uploadbandbreedte.
Het zou dus kunnen betekenen dat je kabelsignaal iets te zwak is.
(of de retourversterker in de kabelkast te laag staat ingesteld)


aanvulling:

Het kan ook zijn dat dit gewoon een vaste instelling is in je modemprofiel,
en dat kan anders zijn dan bij mij in hhw, en dan kan je er niets aan doen.
Bedankt voor de info!
Ik heb het modem nu rechtstreeks d.m.v de splitter op het AOP aangesloten. zonder een versterker, is het raadzaam een versterker aan te sluiten? Of een filter?
__________________
[img src="http://www.speedtest.net/result/1050339529.png"]
  #70  
Oud 22 november 2009, 13:28
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

Rutger,

Als je radio en tv signaal goed zijn zou ik niet direct een versterker aanraden, je downloadsterkte is immers goed.
Ziggo biedt ook geen ondersteuning als je modem achter een versterker staat.
Ik zou eerst eens bij ziggo gaan informeren of het daadwerkelijk
gewoon een instelling is in je modemprofiel en mocht het dat
niet zijn dan kan je proberen om ziggo te vragen of ze het signaal
in de kabelkast kunnen opschroeven.
Ik zou dan als laatste aan een versterker denken, simpel om niet onnodig
kosten te maken.
Een filter is volgens mij niet de oplossing omdat je daarmee het signaal
over de hele linie toch iets minder maakt waardoor je misschien alsnog een versterker nodig hebt.

Laatst gewijzigd door nico hhw; 22 november 2009 om 13:49
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:02.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl