Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #101  
Oud 30 november 2009, 13:54
Spekkie99's schermafbeelding
Spekkie99 Spekkie99 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Castricum - Casema
Ziggo Internet: Allesin1 plus icm Ubee modem
DTV: HD pakket - Humax 5050
Berichten: 81
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rutger89 Bekijk bericht
als ik jou was, had ik even een aantal persoonlijke dingen weggehaald.
iig het S/N puur privacy
Done, en bedankt!
  #102  
Oud 30 november 2009, 15:46
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spekkie99 Bekijk bericht
dankzij de tips hier mijn ubee modem ook uitgelezen, ook mijne valt heel onregelmatig weg, lijkt op een reset, moet de verbinding dan weer helemaal opbouwen waarbij vooral het wachten is totdat het uplink lampje oranje wordt.

Ben bekend met de problemen tussen Ubee modem en wijkcentrale (pc is 1901) maar misschien dat ik zelf nog iets er aan kan doen.

Wie wil even kijken naar onderstaande waardes want het zegt mij niet zoveel.





Alvast bedankt!
Je downstream SNR is veel te laag op 2 van de 4 downstreams, en de eerste zit op het randje. Is het modem volgens de handleiding geïnstalleerd? Zo ja, dan zou ik een monteur laten aanrukken.
  #103  
Oud 30 november 2009, 16:07
Spekkie99's schermafbeelding
Spekkie99 Spekkie99 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Castricum - Casema
Ziggo Internet: Allesin1 plus icm Ubee modem
DTV: HD pakket - Humax 5050
Berichten: 81
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Je downstream SNR is veel te laag op 2 van de 4 downstreams, en de eerste zit op het randje. Is het modem volgens de handleiding geïnstalleerd? Zo ja, dan zou ik een monteur laten aanrukken.
Hey bedankt,
welke waarde zou het ongeveer moeten zijn?

Kabel komt hier direct van buiten binnen in de doos aan de wand. Daar zit de meegeleverde binnendoos in waar 1 coaxkabel uit komt. Vandaar heb ik nog een coax van ong. 6 meter lopen naar de data/tv splitter en dan het korte kabeltje naar het modem.

Heb in het pakket ook een versterker meegeleverd gekregen. Is het een optie om die ertussen te zetten? Heb namelijk een net kabelgoot systeem gemaakt en het modem kan daardoor gewoon niet direct bij het aansluitpunt. Het gaat echter maar om max 4 meter, dat moet toch mogelijk zijn?
  #104  
Oud 30 november 2009, 18:52
satdoxter's schermafbeelding
satdoxter satdoxter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Enschede / @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Ubee EVM3200 / Netgear WNDR3700
DTV: Samsung DCB-H380 (HDTV)
Berichten: 141
Standaard

De juiste SNR waardes moeten in ieder geval boven de 30 liggen eigenlijk 33 of hoger.

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...8&postcount=27

Lees dat bericht effe goed door staat alle info in.
  #105  
Oud 30 november 2009, 19:01
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

hee spekkie, probeer je modem eens te resetten.
Spanning even er af voor 10 sec. en dan weer spanning erop.
Ik had gisteren ook zomaar (na een reset) hele lage snr waardes,
nadat ik weer had gereset waren ze ineens weer goed.
Je downstream waardes zijn namelijk wel goed, 0 dBmv is namelijk de
ideale waarde.

Ik ben benieuwd
  #106  
Oud 30 november 2009, 19:14
Spekkie99's schermafbeelding
Spekkie99 Spekkie99 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Castricum - Casema
Ziggo Internet: Allesin1 plus icm Ubee modem
DTV: HD pakket - Humax 5050
Berichten: 81
Standaard

Satdocter en Nico bedankt!
FF gereset en idd iets beter, connectie maken gaat in ieder geval zeer snel itt tot eerder, duurde zomaar 3-5 min en nu secondenwerk.

  #107  
Oud 30 november 2009, 20:46
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

hmm, niet helemaal wat ik gehoopt had te gaan zien.
het is inderdaad wat beter, maar nog niet echt goed.

zal nog wel te maken hebben met het ubee/cmts verhaal
denk ik.
aan de lengte van de coaxkabel kan het ook niet liggen want je
signaalsterkte is gewoon goed.
Ikzelf gebruik een lengte van 12 mtr. coax (wel achter een versterker hoor).

hier nog even mijn uitdraai ter vergelijking:



voor de rest is het nog maar even afwachten op een evt. cmts of firmware update, eer het bij jou helemaal goed is denk ik.
  #108  
Oud 30 november 2009, 20:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spekkie99 Bekijk bericht
Kabel komt hier direct van buiten binnen in de doos aan de wand. Daar zit de meegeleverde binnendoos in waar 1 coaxkabel uit komt. Vandaar heb ik nog een coax van ong. 6 meter lopen naar de data/tv splitter en dan het korte kabeltje naar het modem.
Normaal gesproken hoort het modem ook zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt in je meterkast te komen. Dus vanaf die 1-gatsdoos met een zo kort mogelijk kabeltje de data/radio-tv splitter en je modem plaatsen, en vandaar naar de rest van je radio/tv installatie.

Probeer dat desnoods even tijdelijk en kijk of je signaal dan beter is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #109  
Oud 1 december 2009, 17:42
teerex's schermafbeelding
teerex teerex is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 november 2009
Locatie: Bussum Casema
Ziggo Internet: AI1 Plus
DTV: CI+ module
Berichten: 24
Standaard

Via het contactformulier op de site naar je Ubee-adres vragen is dus geen goed idee. Ik kreeg het verhaal terug dat ze mijn modem hadden doorgemeten en dat het goed werkte (Ja duh! ALS ie signaal heeft ja) . Het zou aan de veiligheids instellingen van m'n pc liggen en ik moest maar even een systeemherstel uitvoeren. Mooi niet dus.
Ik scan nog maar een tijdje door....
  #110  
Oud 1 december 2009, 19:54
Spekkie99's schermafbeelding
Spekkie99 Spekkie99 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Castricum - Casema
Ziggo Internet: Allesin1 plus icm Ubee modem
DTV: HD pakket - Humax 5050
Berichten: 81
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teerex Bekijk bericht
Via het contactformulier op de site naar je Ubee-adres vragen is dus geen goed idee. Ik kreeg het verhaal terug dat ze mijn modem hadden doorgemeten en dat het goed werkte (Ja duh! ALS ie signaal heeft ja) . Het zou aan de veiligheids instellingen van m'n pc liggen en ik moest maar even een systeemherstel uitvoeren. Mooi niet dus.
Ik scan nog maar een tijdje door....
gewoon even doorscannen, duurde bij mij ook bijna 2 dagen....

oh ja, FF een systeemherstel uitvoeren
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:49.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl