Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #91  
Oud 28 november 2009, 00:24
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
heb geen ubee modem op momment maar de iets grotere versie modem aris docsis 3.0.

ubee had alleen problemen mee.

anyway zo als al vroeg off iemand ff kan double checken off ip zelfde is als die op tracert www.ziggo.nl die op 1e hop staat.
Ok, zit je wel een beetje in het verkeerde topic, dit gaat over het uitlezen van het Ubee modem. Kan natuurlijk niet weten dat jij een arris hebt als het niet in je profiel staat.
  #92  
Oud 28 november 2009, 00:35
Zer0K3wL's schermafbeelding
Zer0K3wL Zer0K3wL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra 120 mbit
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 284
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Ok, zit je wel een beetje in het verkeerde topic, dit gaat over het uitlezen van het Ubee modem. Kan natuurlijk niet weten dat jij een arris hebt als het niet in je profiel staat.
ja en in begin van topic staat hoe je achter dit ip kunt komen.

het specifieke ip dat met nummer 10 begint.

als ik op tracert kijk bv ik doe tracert www.ziggo.nl.

op 1e hop begint ip ook met 10.
ik wil dus alleen double checken off ook op deze manier er achter kunt komen dit is namelijk veel makelijker dan port scanner te installen.
en tja anders bel ik wel ff mocht niet lukken met port scanner.
  #93  
Oud 28 november 2009, 08:40
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
ja en in begin van topic staat hoe je achter dit ip kunt komen.

het specifieke ip dat met nummer 10 begint.

als ik op tracert kijk bv ik doe tracert www.ziggo.nl.

op 1e hop begint ip ook met 10.
ik wil dus alleen double checken off ook op deze manier er achter kunt komen dit is namelijk veel makelijker dan port scanner te installen.
en tja anders bel ik wel ff mocht niet lukken met port scanner.
gaat niet werken, de eerste 2 nummers van het ip adres kloppen
wel, maar de laatste 2 moet je echt scannen.
kijk maar even naar deze link eerder in dit topic:

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...030#post232030

tracert moet je dus zoiezo gebruiken om je ip range te bepalen over waar
je gaat scannen.
Je hoeft dan dus allen maar over de laatste 2 getallen van de ip
range te scannen de eerste 2 heb je al.

b.v. van 10.x.0.0 tot 10.x.255.255

ik heb begrepen uit andere berichten dat het het uitlezen met het ip wat je vindt, alleen
met de ubee werkt en niet met de arris.

Laatst gewijzigd door nico hhw; 28 november 2009 om 09:36
  #94  
Oud 28 november 2009, 17:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
op 1e hop begint ip ook met 10.
ik wil dus alleen double checken off ook op deze manier er achter kunt komen dit is namelijk veel makelijker dan port scanner te installen.
en tja anders bel ik wel ff mocht niet lukken met port scanner.
Misschien moet je gewoon even dit topic doorlezen. Het is al compleet voorgekauwd en uitgelegd hoe/wat/waarom. Ook die eerste hop die sommige mensen zien...... (daar gáát dit topic namelijk juist over)

(dat eerste 10.x.x.x ip is dus NIET je modem, maar het cmts en zie je alleen bij bepaalde merk/types CMTS, je eigen modem zit wel binnen dat subnet en je kunt in dat subnet dus vrij snel een scan doen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #95  
Oud 29 november 2009, 05:43
Zer0K3wL's schermafbeelding
Zer0K3wL Zer0K3wL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra 120 mbit
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 284
Standaard

ja had ook ff 1e pagina minimaal moeten door lezen had dus niet gedaan te lui voor .
maar ben nu al bezig met scannen.

loopt hier al bijna 7 uur te scannen zonder results

Laatst gewijzigd door Zer0K3wL; 29 november 2009 om 12:14
  #96  
Oud 29 november 2009, 14:05
teerex's schermafbeelding
teerex teerex is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 november 2009
Locatie: Bussum Casema
Ziggo Internet: AI1 Plus
DTV: CI+ module
Berichten: 24
Standaard

Ik heb nu een maitje gestuurd naar Ziggo via het contactformulier op de site. Gevraagd of ze me het ip-adres van m'n Ubee modem kunnen doormailen. Eens kijken of dat ook werkt of dat je echt de helpdesk moet bellen....
  #97  
Oud 29 november 2009, 19:02
satdoxter's schermafbeelding
satdoxter satdoxter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Enschede / @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Ubee EVM3200 / Netgear WNDR3700
DTV: Samsung DCB-H380 (HDTV)
Berichten: 141
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
ja had ook ff 1e pagina minimaal moeten door lezen had dus niet gedaan te lui voor .
maar ben nu al bezig met scannen.

loopt hier al bijna 7 uur te scannen zonder results
In Enschede niet nodig joh kijk eens in de eerste pagina naar mijn uitleg kost hooguit 5 minuten zeker niet langer dan een uur Windows->start->uitvoeren->cmd.exe
Tracert www.ziggo.nl

Het adres die met een 10.XX.XX.XX begint onthouden

Vb bij mij is die:
10.194.128.1 - scannen tussen 10.194.128.1 en 10.194.255.255
Dit gaat met 300 tot 500 threads vrij snel
Indien geen resultaat
scannen tussen 10.194.0.0 naar 10.194.128.1
  #98  
Oud 30 november 2009, 10:06
Zer0K3wL's schermafbeelding
Zer0K3wL Zer0K3wL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra 120 mbit
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 284
Standaard

ja dat had ik dus ook al probeert tis nu ook wel duidelijk alleen met ubee modem ;>.
  #99  
Oud 30 november 2009, 13:46
Spekkie99's schermafbeelding
Spekkie99 Spekkie99 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Castricum - Casema
Ziggo Internet: Allesin1 plus icm Ubee modem
DTV: HD pakket - Humax 5050
Berichten: 81
Standaard modem waarde ok?

dankzij de tips hier mijn ubee modem ook uitgelezen, ook mijne valt heel onregelmatig weg, lijkt op een reset, moet de verbinding dan weer helemaal opbouwen waarbij vooral het wachten is totdat het uplink lampje oranje wordt.

Ben bekend met de problemen tussen Ubee modem en wijkcentrale (pc is 1901) maar misschien dat ik zelf nog iets er aan kan doen.

Wie wil even kijken naar onderstaande waardes want het zegt mij niet zoveel.





Alvast bedankt!
  #100  
Oud 30 november 2009, 13:49
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spekkie99 Bekijk bericht
dankzij de tips hier mijn ubee modem ook uitgelezen, ook mijne valt heel onregelmatig weg, lijkt op een reset, moet de verbinding dan weer helemaal opbouwen waarbij vooral het wachten is totdat het uplink lampje oranje wordt.

Ben bekend met de problemen tussen Ubee modem en wijkcentrale (pc is 1901) maar misschien dat ik zelf nog iets er aan kan doen.

Wie wil even kijken naar onderstaande waardes want het zegt mij niet zoveel.
Alvast bedankt!
als ik jou was, had ik even een aantal persoonlijke dingen weggehaald.
iig het S/N puur privacy
__________________
[img src="http://www.speedtest.net/result/1050339529.png"]
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:13.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl