Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 19 november 2009, 15:59
zwattuh's schermafbeelding
zwattuh zwattuh is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2008
Locatie: Venray/Home
Ziggo Internet: Alles in 1 extra, Arris TM-702B, Dlink dir-655
DTV: SmIT CI+ Cam, Humax 5000C, Humax IR-FOX C
Berichten: 38
Standaard Af en toe blokkerig beeld met Samsung 40b650

Ik weet niet of ik deze vraag op de juiste plek stel maar ik kan niets anders vinden.

Als ik kijk bij ontvangstsignaal op mijn tv (Samsung 40B650) dan gaf hij in eerste instantie een waarde van 80 aan. Nu staat de tv dichter bij de meterkast en heb ik een dikkere tvkabel genomen. Kabel is nog maar 3 meter lang.

Nu heb ik een ontvangstsignaal van 90 maar krijg nog steeds met grote regelmaat wat blokjes in beeld. Het loopt niet allemaal soepel.
Is de waarde van 90 nog te laag? Of moet ik nog iets anders instellen?
  #2  
Oud 19 november 2009, 16:57
Zaik's schermafbeelding
Zaik Zaik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 november 2009
Locatie: Groningen/@home
Ziggo Internet: Alles-In-1 Plus
Berichten: 4
Standaard

Heb je dat op alle zenders?

Want bijna in alle gevallen word dit veroorzaakt door de bekabeling(Scartkabel)
  #3  
Oud 19 november 2009, 17:10
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.455
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik weet niet of ik deze vraag op de juiste plek stel maar ik kan niets anders vinden.

Als ik kijk bij ontvangstsignaal op mijn tv (Samsung 40B650) dan gaf hij in eerste instantie een waarde van 80 aan. Nu staat de tv dichter bij de meterkast en heb ik een dikkere tvkabel genomen. Kabel is nog maar 3 meter lang.

Nu heb ik een ontvangstsignaal van 90 maar krijg nog steeds met grote regelmaat wat blokjes in beeld. Het loopt niet allemaal soepel.
Is de waarde van 90 nog te laag? Of moet ik nog iets anders instellen?
Ik heb zelf ook problemen gehad met een beeld vol blokken op bepaalde zenders. Bij mij zat het probleem in een aansluitdoos van de kabel die problemen gaf. Deze opnieuw aangesloten en probleem was opgelost.

Is 80/90 niet te hoog als signaal. Volgens mij kun je ook teveel signaal krijgen en problemen krijgen. Maar daar moet even iemand met een technische achtergrond een reactie op geven want ik weet niet tot hoeveel het goed gaat. Er zijn namelijk ook verzwakkers ipv versterkers.
  #4  
Oud 19 november 2009, 17:19
ronvm's schermafbeelding
ronvm ronvm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2006
Locatie: 1689 Zwaag / Multikabel
Ziggo Internet: Z3 / Ubee Modem / TP-Link Archer c7 Router
DTV: CI+ op LG 42LM620S LED Cinema 3D SMART TV
Berichten: 778
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaik Bekijk bericht
Heb je dat op alle zenders?

Want bijna in alle gevallen word dit veroorzaakt door de bekabeling(Scartkabel)
Dit kan nooit door een scartkabel veroorzaakt worden omdat dat signaal analoog is. Blokken in het beeld wil sowieso zeggen dat er digitaal iets mis gaat. Dat kan heel goed de antenne-aansluiting zijn, maar ook de antenneplug of gewoon een falen in de ontvanger. Dat laatste lijkt me niet dus zou ik het toch zoeken in het antenne-signaal.
  #5  
Oud 19 november 2009, 17:39
Zaik's schermafbeelding
Zaik Zaik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 november 2009
Locatie: Groningen/@home
Ziggo Internet: Alles-In-1 Plus
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Dit kan nooit door een scartkabel veroorzaakt worden omdat dat signaal analoog is.
Excuses,las weer eens te snel...Ging niet over een digitale aansluiting
__________________
-_-Behandel iedereen met respect -_-
  #6  
Oud 19 november 2009, 19:54
ronvm's schermafbeelding
ronvm ronvm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2006
Locatie: 1689 Zwaag / Multikabel
Ziggo Internet: Z3 / Ubee Modem / TP-Link Archer c7 Router
DTV: CI+ op LG 42LM620S LED Cinema 3D SMART TV
Berichten: 778
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaik Bekijk bericht
Excuses,las weer eens te snel...Ging niet over een digitale aansluiting
Doen we allemaal hoor, te snel lezen . Ik hoop dat voor hem dat het probleem opgelost wordt.
  #7  
Oud 19 november 2009, 20:09
zwattuh's schermafbeelding
zwattuh zwattuh is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2008
Locatie: Venray/Home
Ziggo Internet: Alles in 1 extra, Arris TM-702B, Dlink dir-655
DTV: SmIT CI+ Cam, Humax 5000C, Humax IR-FOX C
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Dit kan nooit door een scartkabel veroorzaakt worden omdat dat signaal analoog is. Blokken in het beeld wil sowieso zeggen dat er digitaal iets mis gaat. Dat kan heel goed de antenne-aansluiting zijn, maar ook de antenneplug of gewoon een falen in de ontvanger. Dat laatste lijkt me niet dus zou ik het toch zoeken in het antenne-signaal.
Ik zal de aansluitingen nogmaals controleren.

Kan iemand mij vertellen of de signaal sterkte van 90 goed is? Bitoutfrequentie is 0. Is dat de Ber waarde waar men het vaak over heeft?
  #8  
Oud 19 november 2009, 23:19
ronvm's schermafbeelding
ronvm ronvm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2006
Locatie: 1689 Zwaag / Multikabel
Ziggo Internet: Z3 / Ubee Modem / TP-Link Archer c7 Router
DTV: CI+ op LG 42LM620S LED Cinema 3D SMART TV
Berichten: 778
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik zal de aansluitingen nogmaals controleren.

Kan iemand mij vertellen of de signaal sterkte van 90 goed is? Bitoutfrequentie is 0. Is dat de Ber waarde waar men het vaak over heeft?
Het is nog niet eens de sterkte maar de kwaliteit die aangegeven wordt die belangrijk is. Een signaalsterkte van '30' kan perfect en stabiele data opleveren. Ik zou inderdaad eerst de kabelaansluiting eens grondig nalopen. Denk dat je het daar moet zoeken, van plug tot plug zeg maar.
  #9  
Oud 19 november 2009, 23:39
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

Gebruik je een versterker en/of splitters? Gebruik je metalen stekkers?
Welke kabel (type) gebruik je?
__________________
Power is nothing without control !!!
  #10  
Oud 20 november 2009, 15:28
Lindy's schermafbeelding
Lindy Lindy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2009
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: alles in 1, basis
DTV: Humax IR-Fox
Berichten: 26
Standaard Ik heb ook van alles geprobeerd...... maar helaas.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik weet niet of ik deze vraag op de juiste plek stel maar ik kan niets anders vinden.

Als ik kijk bij ontvangstsignaal op mijn tv (Samsung 40B650) dan gaf hij in eerste instantie een waarde van 80 aan. Nu staat de tv dichter bij de meterkast en heb ik een dikkere tvkabel genomen. Kabel is nog maar 3 meter lang.

Nu heb ik een ontvangstsignaal van 90 maar krijg nog steeds met grote regelmaat wat blokjes in beeld. Het loopt niet allemaal soepel.
Is de waarde van 90 nog te laag? Of moet ik nog iets anders instellen?
Ik herken dat ook (heb dit LCD scherm ook n.l.).
Ik heb ook van alles geprobeerd, kabel direct naar de wandcontactdoos, met of zonder splitter, enz. enz. totaal geen verschil .
Het digitale Ziggo signaal valt toch een beetje tegen. Geen scherp beeld, ondanks dat ik alle antennemateriaal van Hirschmann heb.
Inderdaad ook een beetje blokkerig beeld met onscherpe randen. Ik vermoed dat het signaal van Ziggo simpelweg NIET top is. (is ook bewezen bij test van div. kabelmaatschappijen).
Verschilt ook per zender, de een is beter dan de ander.
Op een kijkafstand van +/- 4 meter is het allemaal wel acceptabel, maar het beeld is zeker niet mooi scherp (wat ik wel verwachtte !).
Als je daarna naar een DVD of Bluray film kijkt, is het echt een verademing ! Wat een prachtig beeld.
Als er iemand goede tips heeft om het signaal nog beter krijgt, dan houd ik mij aanbevolen,
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:54.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl