Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 18 november 2009, 11:53
Lindy's schermafbeelding
Lindy Lindy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2009
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: alles in 1, basis
DTV: Humax IR-Fox
Berichten: 26
Standaard Harddiskrecoder en Ci+ cammodule

Kan ik alles (digitaal) opnemen wanneer ik een Harddiskrecoder en Ci+ cammodule heb?
Hoe sluit ik dat dat aan? (Ik heb nu een losse Humax decoder).
Op de 1e etage heb ik (analoog signaal) omdat ik vanuit de muur, een splitter gebruik.
Is het signaal via een Ci+ cammodule beter dan een losse decoder?
(Reden van deze vraag is, dat ik nu geen HD kan ontvangen)

Dank voor de antwoorden.
  #2  
Oud 19 november 2009, 15:43
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindy Bekijk bericht
Kan ik alles (digitaal) opnemen wanneer ik een Harddiskrecoder en Ci+ cammodule heb?
Hoe sluit ik dat dat aan? (Ik heb nu een losse Humax decoder).
Op de 1e etage heb ik (analoog signaal) omdat ik vanuit de muur, een splitter gebruik.
Is het signaal via een Ci+ cammodule beter dan een losse decoder?
(Reden van deze vraag is, dat ik nu geen HD kan ontvangen)

Dank voor de antwoorden.
Bij mijn weten zijn er nog geen harddiskrecorders met CI+. Een CI+-CAM stop je in een daarvoor geschikt TV-toestel zodat de in dat toestel ingebouwde DVB-C tuner gecodeerde zenders kan tonen. Een CI+-CAM heeft dus zelf geen tuner (ontvanger) maar kan alleen het gecodeerde signaal voor een TV met DVB-C tuner decoderen. Het toestel werkt dan net als een "ouderwets" analoog toestel, geheel zelfstandig. Met zo'n toestel kun je niet opnemen net zomin als je met een analoog toestel kon opnemen. De video- of DVD-recorder had z'n eigen analoge tuner om programma's mee te kunnen opnemen.
Om met CI+ te kunnen opnemen heb je dus een daarvoor geschikt opnameapparaat nodig met een ingebouwde DVB-C tuner (de digitale versie van de analoge tuner in de videorecorder) waar je een CI+-CAM in stopt voor het decoderen van gecodeerde zenders, en dat soort apparaten zijn er dus volgens mij nog niet. Als ze er inmiddels wel zijn hou ik mij aanbevolen.
Overigens is CI+ mede uitgevonden om het opnemen van programma's moeilijker te maken of zelfs te verhinderen, danwel om de houdbaarheid van een opname te beperken (je mag dan een programma of film dan wel opnemen maar die opname kan dan na bv. een week plotseling niet meer weergegeven worden) en/of het kopieëren te voorkomen. Dit allemaal om het "intellectueel eigendom" van de programma- of filmmaker of van de omroep/zender te beschermen.
__________________
L8r, Henk
  #3  
Oud 20 november 2009, 15:10
Lindy's schermafbeelding
Lindy Lindy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2009
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: alles in 1, basis
DTV: Humax IR-Fox
Berichten: 26
Standaard Ci+cammodule

@ Henk2304,
Blijkbaar was ik niet helemaal duidelijk.
Ik heb een Samsung LCD scherm die geschikt is voor een cammodule, maar heb deze aangesloten met een Humax decoder en een harddiskrecorder.
Ik kan alles opnemen wat ik zie en branden op DVD, geen enkel probleem met afspelen.
Nu heb ik begrepen dat dat juist niet kan met een Ci+ cammodule.
Ik had de overweging om een Ci+ cammodule aan te schaffen, maar met deze beperking doe ik dat niet meer.
  #4  
Oud 20 november 2009, 15:15
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindy Bekijk bericht
@ Henk2304,
Blijkbaar was ik niet helemaal duidelijk.
Ik heb een Samsung LCD scherm die geschikt is voor een cammodule, maar heb deze aangesloten met een Humax decoder en een harddiskrecorder.
Ik kan alles opnemen wat ik zie en branden op DVD, geen enkel probleem met afspelen.
Nu heb ik begrepen dat dat juist niet kan met een Ci+ cammodule.
Ik had de overweging om een Ci+ cammodule aan te schaffen, maar met deze beperking doe ik dat niet meer.
Je bent al de tweede binnen enkele dagen die deze (rare) vraag stelt. Die CI+ CAM gaat in je TV en verandert verder helemaal niets aan de mogelijkheid om programma's te blijven opnemen, precies zoals je dat nu ook kunt. Je handhaaft dus gewoon je Humax decoder, gekoppeld aan je DVD/HDD recorder.

Lees mijn antwoorden in dit topic ook even goed door.
  #5  
Oud 20 november 2009, 15:21
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Misschien bedoelt TS dat het niet meer gaat als ze de humax omruilt/vervangt door een ci+ module ? zo niet dan kun je inderdaad gewoon beiden samen gebruiken mits je al niet 3 smartcards geregistreerd hebt staan...
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #6  
Oud 20 november 2009, 15:56
Lindy's schermafbeelding
Lindy Lindy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2009
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: alles in 1, basis
DTV: Humax IR-Fox
Berichten: 26
Standaard G.bruiker heeft het juist begrepen

IDD, de Humax de deur uit en Ci+ cammodule erin, dan alles opnemen? Nee dus...
Maar ik heb de topic gelezen en het is me nu meer duidelijk.

ThankX !

Laatst gewijzigd door Lindy; 20 november 2009 om 16:15
  #7  
Oud 20 november 2009, 16:15
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindy Bekijk bericht
IDD, de Humax de deur uit en Ci+ cammodule erin, dan alles opnemen? Nee dus...
Nee, je moet de Humax decoder gewoon handhaven om te kunnen blijven opnemen op de manier die je gewend bent (of handiger, want ik denk dat veel mensen de combi van een losse decoder en een losse DVD/HDD recorder niet op de meest handige manier gebruiken). Ik begrijp ook niet goed wat het bezwaar daartegen zou zijn, ik doe het zelf ook zo en het bevalt me prima. Vergeet niet dat je zo ook volledig onafhankelijk van elkaar één digitaal programma kunt opnemen en gelijktijdig naar een ander digitaal programma kunt kijken. Toen er alleen nog maar losse decoders beschikbaar waren voor digitale TV was de meestgehoorde klacht dat je niet gelijktijdig één digitaal programma kon opnemen en een ander digitaal programma kon kijken. Die beperking zul je zelf ook ervaren hebben, en daar komt nu een einde aan als je een CI+ module koopt voor in je TV, maar nu is het nog niet goed?
  #8  
Oud 20 november 2009, 19:00
Gerardus's schermafbeelding
Gerardus Gerardus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Overijssel/@home
Ziggo Internet: alles in één basis/Ubee EVW3210
DTV: Humax 5200 + HUMAX 5050-C + TV extra
Berichten: 1.715
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nee, je moet de Humax decoder gewoon handhaven om te kunnen blijven opnemen op de manier die je gewend bent (of handiger, want ik denk dat veel mensen de combi van een losse decoder en een losse DVD/HDD recorder niet op de meest handige manier gebruiken). Ik begrijp ook niet goed wat het bezwaar daartegen zou zijn, ik doe het zelf ook zo en het bevalt me prima. Vergeet niet dat je zo ook volledig onafhankelijk van elkaar één digitaal programma kunt opnemen en gelijktijdig naar een ander digitaal programma kunt kijken. Toen er alleen nog maar losse decoders beschikbaar waren voor digitale TV was de meestgehoorde klacht dat je niet gelijktijdig één digitaal programma kon opnemen en een ander digitaal programma kon kijken. Die beperking zul je zelf ook ervaren hebben, en daar komt nu een einde aan als je een CI+ module koopt voor in je TV, maar nu is het nog niet goed?
Al die problemen zijn op te lossen door geen Ci1 te kopen maar een PVR. Als je die eenmaal hebt hoef je niets anders meer. Ja nog een dvd met harde schijf: dan kun je helemaal alles. Ik denk dat ik hem ook weer van de zolder haal.
__________________
Mooie woorden zijn niet waar.
Ware woorden zijn niet mooi.
S. Bos
  #9  
Oud 24 november 2009, 21:30
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerardus Bekijk bericht
Al die problemen zijn op te lossen door geen Ci1 te kopen maar een PVR. Als je die eenmaal hebt hoef je niets anders meer. Ja nog een dvd met harde schijf: dan kun je helemaal alles. Ik denk dat ik hem ook weer van de zolder haal.
Je gaat voorbij aan 't puntje bedieningsgemak. Je PVR kun je gaan gebruiken zoals vroeger een gewone videorecorder. Wil je alleen TV kijken dan kan dat nu ook zonder de PVR (met z'n eigen afstandsbediening) te gebruiken als TV-ontvanger. Met de CI+-CAM in je TV heb je dan het voordeel dat je om alleen TV te kijken nog maar één afstandsbediening nodig hebt: alleen die van de TV en die van de PVR kan rustig in de kast blijven liggen en de PVR kan dan gewoon uitblijven. Als je een PVR met één tuner hebt kun je daarmee een programma opnemen terwijl je via TV met CI+-CAM naar een ander programma kijkt (met twee tuners in je PVR kun je dus ook twee programma's tegelijk opnemen en toch nog naar een ander programma kijken). Vroeger gebruikte je de in de videorecorder ingebouwde tuner toch ook niet om naar TV-programma's te kijken? De video gebruikte je alleen om op te nemen; met de TV (met toen nog ingebouwde analoge tuner) kon zelfstandig naar een programma kijken. Die mogelijkheid is nu dus weer terug. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. Ik ben heel tevreden met mijn TV met CI+-CAM!
__________________
L8r, Henk
  #10  
Oud 24 november 2009, 22:04
Gerardus's schermafbeelding
Gerardus Gerardus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Overijssel/@home
Ziggo Internet: alles in één basis/Ubee EVW3210
DTV: Humax 5200 + HUMAX 5050-C + TV extra
Berichten: 1.715
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk2304 Bekijk bericht
Je gaat voorbij aan 't puntje bedieningsgemak. Je PVR kun je gaan gebruiken zoals vroeger een gewone videorecorder. Wil je alleen TV kijken dan kan dat nu ook zonder de PVR (met z'n eigen afstandsbediening) te gebruiken als TV-ontvanger. Met de CI+-CAM in je TV heb je dan het voordeel dat je om alleen TV te kijken nog maar één afstandsbediening nodig hebt: alleen die van de TV en die van de PVR kan rustig in de kast blijven liggen en de PVR kan dan gewoon uitblijven. Als je een PVR met één tuner hebt kun je daarmee een programma opnemen terwijl je via TV met CI+-CAM naar een ander programma kijkt (met twee tuners in je PVR kun je dus ook twee programma's tegelijk opnemen en toch nog naar een ander programma kijken). Vroeger gebruikte je de in de videorecorder ingebouwde tuner toch ook niet om naar TV-programma's te kijken? De video gebruikte je alleen om op te nemen; met de TV (met toen nog ingebouwde analoge tuner) kon zelfstandig naar een programma kijken. Die mogelijkheid is nu dus weer terug. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. Ik ben heel tevreden met mijn TV met CI+-CAM!
Je vergeet de timeshift van de pvr. Een kwartier te laat om een programma te zien, als de pvr op die zender staat : een kwartiertje terugzetten en beginnen bij het begin. Komt er een pauze (reclame): de reclame ertussenuit dmv het 7 minuten naar voren zetten. Geen reclame in een lange film en je wilt plassen oid. : stopzetten en 2 minuten later weer verder kijken. En wat ik het meest gebruik: programma opnemen en iets later beginnen met kijken. De reclame spoel je er dan tussen uit. Een film met 8 onderbrekingen trek ik niet. Al die voordelen wegen toch wel op tegen het nadeel van 2 afstandbedieningen. Waarvan je er toch maar één van gebruikt. De ASB van de tv heb je alleen maar nodig om hem aan te zetten.

Mijn HD pvr neemt trouwens 2 programma's tegelijk op. Jij mag gerust tevreden zijn, maar ik snap eigenlijk niet waarom.
__________________
Mooie woorden zijn niet waar.
Ware woorden zijn niet mooi.
S. Bos
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:52.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl