Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 12 november 2009, 14:45
Pieter77's schermafbeelding
Pieter77 Pieter77 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: Nootdorp, Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-Een 120MB
DTV: 2x Floppy DTV (HTPC)
Berichten: 13
Standaard Linksys WRT610n: eindelijk een goede router gevonden!?

Wellicht hebben jullie hier iets aan:

Sinds mijn overstap van KNP ADSL naar Ziggo Alles-in-Een Extra (ik kon de 50 MB niet weerstaan), is het niets dan problemen met internet.
Wel internet, geen internet, langzaam, snel, maar nooit stabiel. Alleen router resetten was dan niet voldoende, maar moest soms wel 10 keer per dag de modem en vervolgens de router resetten (uit en aan).

Na 3 routers te hebben geprobeerd die nog in de kast lagen, waaronder een WAG54G, een Belkin N (weet ff type niet) en een oude linksys was ik het meer dan zal. Zou het dan toch aan Ziggo liggen, of het Ubee modem?

Ik hield het maar op het niet goed samengaan van mijn router en de modem van Ziggo.

Na het lezen van vele berichten hier op internet en dit artikel van een routerverkoper, heb ik gekozen voor de Linksys WRT610N v1. Een behoorlijke investering, vergeleken met de routers die tot nu toe altijd voldoende waren voor mijn gebruik.

Vol goede moed de router aangesloten. Toch maar even de officiele installatie-CD gebruikt. En na een paar klikken had ik toch echt internet, hoera. Vervolgens de andere PC's en de server aangesloten. Allemaal goed, dus internetten maar...

Maar na enkele minuten had ik reeds de eerste dip in de internet toegang. Shit, dus nog steeds K. Toch nog maar even inloggen op de router en kijken naar de firmware. Deze stond nog keurig op versie 1.00.00. Dat vondt ik wel erg maagdelijk en zocht op internet de nieuwste op wat firmwareversie: 1.00.03 B15 bleek te zijn. Na het updaten hiervan was de verbinding weer prima.

Tot nu toe (1 dag) moet ik zeggen dat ik nog geen problemen heb met de verbinding. Hij blijft stabiel.


Enige problemen die ik nu nog heb zijn:
  • geen wireless(-G) verbinding met laptop icm Vista
  • geen Gigabit verbinding met bedraade desktop (wel GB met server).
Op die laatste punten heb ik nog niet echt goed onderzoek gedaan, dus komt vast wel goed.

Ik ben tot nu toe redelijk positief over de router.

Groeten
Pieter

Laatst gewijzigd door Pieter77; 13 november 2009 om 11:33
  #2  
Oud 13 november 2009, 01:56
mickeyD's schermafbeelding
mickeyD mickeyD is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 november 2009
Locatie: den haag casema
Ziggo Internet: alles in 1 extra UBEE 120mbit
DTV: samsung LCD met CI+
Berichten: 56
Standaard

netjes, wil die router ook gaan kopen.
heb je wel een gigabit netwerkkaart in je pc?

ps: nog een tip, download en instaleer ff network magic pro 5.5
wordt je vast wel blij van.. meer opties!
succes!
  #3  
Oud 13 november 2009, 11:32
Pieter77's schermafbeelding
Pieter77 Pieter77 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: Nootdorp, Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-Een 120MB
DTV: 2x Floppy DTV (HTPC)
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mickeyD Bekijk bericht
ps: nog een tip, download en instaleer ff network magic pro 5.5
Volgens mij werd dit programma meegeleverd met de router. Ik moet er nog naar kijken... als ik tijd heb
  #4  
Oud 17 november 2009, 16:21
Pieter77's schermafbeelding
Pieter77 Pieter77 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: Nootdorp, Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-Een 120MB
DTV: 2x Floppy DTV (HTPC)
Berichten: 13
Angry Toch niet...

Ik was wat te vroeg met juichen.
Afgelopen dagen toch een paar keer een downtime gehad. Router heeft gewoon IP-adres, en "zegt" zelf geen internetproblemen te hebben. Toch heeft geen van de PC's internet-toegang.

Zou het toch aan de modem (Ubee) liggen? Toch maar eens met Ziggo gaan bellen

Pieter
  #5  
Oud 17 november 2009, 18:11
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.466
Standaard

Erg bekend verschijnsel : het Ubee modem gaat even down (en weer up), en hup de router praat niet meer met het modem.
  #6  
Oud 17 november 2009, 18:31
totoyoma's schermafbeelding
totoyoma totoyoma is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: tilburg ziggo
Ziggo Internet: alles in een extra
DTV: cisco
Berichten: 16
Standaard

Ik heb hem nu 3 weken en werkt hier voortreffelijk,draadloos ook een sterke verbinding.
Geen cd gebruikt overigens.
Ook werkt ie goed met de externe HD die ik eraan gehangen heb.
  #7  
Oud 17 november 2009, 23:11
Manolito's schermafbeelding
Manolito Manolito is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Tilburg / Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max /Ubee EVW320 modem / Netgear X4/Synology DS215j nas
DTV: Samsung ci+ icm Popcornhour A200 / Humax hd-pvr 5200/Horizonbox
Berichten: 1.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door totoyoma Bekijk bericht
Ik heb hem nu 3 weken en werkt hier voortreffelijk,draadloos ook een sterke verbinding.
Geen cd gebruikt overigens.
Ook werkt ie goed met de externe HD die ik eraan gehangen heb.
Idemdito hier, alleen het ftp gedeelte van die externe qua instellen is voor mij nog wat onduidelijk, lees mocht wat duidelijker of apart omschreven worden op die router pagina
__________________
Soms zit het mee en soms zit het..... http://allestoringen.nl/top10/
  #8  
Oud 23 november 2009, 19:03
wr01's schermafbeelding
wr01 wr01 is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juli 2009
Locatie: hippolytushoef/multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
DTV: cisco
Berichten: 38
Standaard

deze router heeft weg een gigabit verbinding maar hij gaat niet hoger dan 108 mbps dus als ziggo naar de 120 mbps gaat dan kom je niet aan die snelheid je kan beter de wrvs4400 kopen die gaat tot 650mbps maar die heeft geen usb
  #9  
Oud 2 december 2009, 08:43
Pieter77's schermafbeelding
Pieter77 Pieter77 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: Nootdorp, Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-Een 120MB
DTV: 2x Floppy DTV (HTPC)
Berichten: 13
Standaard Toch goed

Het uitvallen van de internetverbinding lag uiteindelijke aan het Ubee modem. Na een lange reset (paar minuten van de stroom) is er kennelijk iets gebeurt (firmware download???) waardoor het modem nu stabiel is.

Router reageerd goed en regelt al het verkeer prima in huis.... ben er wel blij mee.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:28.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl