Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #121  
Oud 22 november 2009, 11:37
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door speedrock Bekijk bericht
hallo,
wil even reageren op jou tip,
bij mij werk het niet hoor,of snap ik het gewoon niet.
mijn ubee modem gereset en de router ook maar bij newsgroep gaat hij niet verder dan 19mb en hij begint bij 32mb en zakt dan heel snel terug naar 20mb dus die modem is niet goed,of heeft ziggo dit expres gedaan????

bedankt en de groeten van peter
Peter, van welke nieuwsgroepen download jij? Als je van die van
Ziggo download dan kan het kloppen want die gaan officieel
niet sneller dan 16 Mbit. Die zijn dus door Ziggo begrensd.
  #122  
Oud 22 november 2009, 13:30
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard



Zoals te zien hier echt geen problemen, mensen met andere snelheidsissue's moeten zich in andere topics begeven. Het leek er inderdaad op dat er een firmwareupdate zou komen, door de spontane verandering van snelheid betreffende news is het dan toch ook logisch dat je gelijk denkt aan firmwareupdate??? Het probleem betreffende news is opgelost en hoe ze het gedaan hebben zal me werkelijk aan mijn bolle kont roesten, het is opgelost!
  #123  
Oud 22 november 2009, 14:22
Rhodanos's schermafbeelding
Rhodanos Rhodanos is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2008
Locatie: Hoogeveen, @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra, Ubee EVM3200, Netgear WNDR3700
DTV: Humax iHDR 5050-C
Berichten: 208
Standaard

Ik haalde gisteren tijdens mijn tests dezelfde waardes als Ed. Nu wil ik niet pretenderen dat de problemen met het Ubee modem zijn opgelost. Morgen krijg ik mogelijk weer andere waardes.
Echter, wat Ed signaleert kan ook een verklaring zijn voor lagere waardes. Zoals ik gisteren ook weer in de Consumentengids las is de snelheid waar een provider mee adverteert geen absolute snelheid, maar een beoogde snelheid. Je kunt ook kijken naar andere factoren, zoals
- welke channel gebruikt jouw draadloze router;
- is op die channel veel concurrentie, die kan storen'
- welke newsserver gebruik je;
- hoeveel draden mag je daar gebruiken;
- heb je SSL ingeschakeld.

Voor channelcontrole gebruik ik inSSIDer. Ik ben nu bezig om Eweka te testen, als mogelijk alternatief voor gigenews.

Laatst gewijzigd door Rhodanos; 22 november 2009 om 14:37
  #124  
Oud 22 november 2009, 14:27
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rhodanos Bekijk bericht
- welke newsserver gebruik je;
- hoeveel draden mag je daar gebruiken;
- heb je SSL ingeschakeld.
Hij gebruikt WEL 20 servers... is toch van de gekke. Heb al meerdere malen gevraagd welke servers dat zijn en volgens mij zijn het naast die van Ziggo alleen maar freeservers... Ja, in mijn ogen knijpt hij door het gebruik van zoveel servers zijn eigen snelheid en dus ook die van Ziggo die hij gebruikt.

Gooi maar eens 8 auto's op een weg, lekker rustig. Doe dan eens 64 op datzelfde stukje, dat wordt dringen geblazen! Ik blijf bij mijn mening, hij moet eerst maar eens thuis kijken en ja, mogelijke oorzaken uitzoeken.

Usenet en Ubee-probleem is opgelost.
  #125  
Oud 22 november 2009, 23:25
speedrock's schermafbeelding
speedrock speedrock is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: nieuw vennep
Ziggo Internet: alles in 1 extra/ubee+sitecom wl351
DTV: alpha crypt module
Berichten: 6
Standaard nieuwsgroep

hallo,

weet niet welke newsservers ik gebruik,jaja klinkt stom maarja.

ik download via grabbit en binarie geloof ik.

ik merk geen verschil tussen de pluspakket en de extrapakket en dus heb ik het maar teruggezet naar plus,scheelt wel €15,- per maand.

bedankt zover met het meedenken.

mvgeter


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nico hhw Bekijk bericht
Peter, van welke nieuwsgroepen download jij? Als je van die van
Ziggo download dan kan het kloppen want die gaan officieel
niet sneller dan 16 Mbit. Die zijn dus door Ziggo begrensd.
  #126  
Oud 23 november 2009, 09:16
kontknager's schermafbeelding
kontknager kontknager is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 september 2009
Locatie: Randstad, oud casema AIE EXTRA
Ziggo Internet: AIE Extra Ubee + Arris
DTV: Cisco
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Hij gebruikt WEL 20 servers... is toch van de gekke. Heb al meerdere malen gevraagd welke servers dat zijn en volgens mij zijn het naast die van Ziggo alleen maar freeservers... Ja, in mijn ogen knijpt hij door het gebruik van zoveel servers zijn eigen snelheid en dus ook die van Ziggo die hij gebruikt.

Gooi maar eens 8 auto's op een weg, lekker rustig. Doe dan eens 64 op datzelfde stukje, dat wordt dringen geblazen! Ik blijf bij mijn mening, hij moet eerst maar eens thuis kijken en ja, mogelijke oorzaken uitzoeken.

Usenet en Ubee-probleem is opgelost.
Grotendeels maar nog niet helemaal. Een aantal dagen geleden had je toch rond de 30/60 seconden totaal wegvallend usenet verkeer voor een aantal seconden. Daarna weer volle bak voor 30/60 seconden. Arris nu weer aangesloten en werkt perfect zonder dit probleem.
  #127  
Oud 23 november 2009, 16:53
mod-1's schermafbeelding
mod-1 mod-1 is offline
Full Moderator
 
Geregistreerd: 1 januari 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 312
Standaard

Offtopic discussie verplaatst naar http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=22334
  #128  
Oud 24 november 2009, 16:08
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kontknager Bekijk bericht
Grotendeels maar nog niet helemaal. Een aantal dagen geleden had je toch rond de 30/60 seconden totaal wegvallend usenet verkeer voor een aantal seconden. Daarna weer volle bak voor 30/60 seconden. Arris nu weer aangesloten en werkt perfect zonder dit probleem.
Dus komen we weer op dat stukje regiogebonden, waar in de ene plaats de Arris weer beter werkt en in de andere plaats de Ubee weer beter werkt.

Staat los van Usenet probs
  #129  
Oud 24 november 2009, 22:24
r0d's schermafbeelding
r0d r0d is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 november 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: All In 1 Extra
Berichten: 2
Standaard

Vanavond weer een monteur langsgweest. Hij is ondertussen al 3 keer hier geweest en ik heb hem om het Arris modem gevraagd omdat ik met Ubee maar time-outs bleef krijgen. Hij heeft me nu ook het Arris modem afgegeven, voor het geval ik deze wil proberen. Zeer nette service moet ik zeggen!

Zelf heb ik een Ubee modem eraan hangen en na heel veel problemen lijkt het nu stabieler te lopen! Ik heb sinds een dag Online Ping Check lopen en deze heeft 10time-outs gegeven naar google.nl. (eerst was dit om de 10sec)

Verder geeft de beste man aan dat hij doorgekregen heeft dat ze voor Ubee as donderdag de 1ste firmware update gaan draaien, dus ik ben benieuwd!

Ik haal nu mijn maximale snelheid ook. Uploaden met 1 lijntje naar een 100Mbit UK server gaat via FTP met 550kb/s en downloaden gaat met 5,5Mb/s

Al met al loopt het nu veel stabieler als enkele dagen geleden.
  #130  
Oud 24 november 2009, 23:01
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door r0d Bekijk bericht
Verder geeft de beste man aan dat hij doorgekregen heeft dat ze voor Ubee as donderdag de 1ste firmware update gaan draaien, dus ik ben benieuwd!
Ben benieuwd, gelukkig is het mogelijk om de Ubee status te bekijken dus is het te controleren of er een firmware wordt uitgeleverd. Ben donderdag pas laat thuis, geheid dat ik dan hier in het forum dan wel verneem of de beste man goede bronnen heeft.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:56.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl