Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Overige merken

Mededelingen

Overige merken Nieuws, vragen en opmerkingen over CI+ geschikte apparatuur van overige merken


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 23 november 2009, 13:08
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
En dat laatste zal wel gaan gebeuren, een keer....
Het zijn uiteindelijk de content leveranciers, de filmmakers/distributeurs dus die versleutelings-eisen (gaan) stellen aan de Ziggo's van deze wereld mbt de vertoning van HD Films. Dat wordt nu met CI+ afgedekt, de rest volgt ongetwijfeld.
Dat iets door de CI+ specficaties wordt afgedekt wil niet zeggen dat het ook wordt toegepast. Waarom lees je niet eens een keer het volgende document:
http://www.ci-plus.com/data/ci_plus_...ation_v1.2.pdf

Daarin staan ondermeer de mogelijke beperkingen die de digitale TV providers via CI+ kunnen toepassen. Met de nadruk dus op "mogelijke" en "kunnen". Ziggo bepaalt, mogelijk op verzoek van de TV zenders, uiteindelijk welke beperkingen wel of niet worden aangezet. Een dergelijke beperking kan zijn dat een zender eist dat haar programma's alleen met encryptie mogen worden opgenomen om verspreiding tegen te gaan. Als een zender dat zou eisen van Ziggo dan moet Ziggo dus de CI+ apparatuur met PVR functionaliteit instrueren dat die beperking geldt voor het betreffende kanaal en moet Ziggo dus ook de door hen goedgekeurde externe PVR's instrueren dat die moeten opnemen met encryptie. Nogmaals: de door Ziggo goedgekeurde PVR's hebben al dergelijke beperkende mogelijkheden, het wordt alleen tot op heden niet gebruikt omdat er kennelijk nog geen zender is die dat van Ziggo vereist. Voor CI+ geldt exact hetzelfde, de fabrikant van een apparaat met CI+ slot is verplicht om dergelijke beperkende mogelijkheden te implementeren zodat de digitale TV provider die kan inschakelen op een kanaal als een zender dat vereist. Standaard staat het echter niet aan.
  #22  
Oud 23 november 2009, 22:59
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

Een jou wel bekend verhaal is http://www.digitalekabeltelevisie.nl...us/index.shtml

Daarin is onder andere te lezen:
PVRs zoals de Humax 5050 kunnen tot nu toe nog alle HDTV programma's opnemen, en ze zijn te kopieren via de ethernetaansluiting.
Maar het is heel goed mogelijk om opnames alleen gekodeerd toe te staan, of zelfs helemaal te verbieden. Gecodeerde opnames zijn dan alleen maar af te spelen als de smartcard waarmee de opname gemaakt is aanwezig is in de PVR.

Oftewel,een kwestie van tijd, denk ik zo.

Groet,
JW
  #23  
Oud 23 november 2009, 23:45
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Een jou wel bekend verhaal is http://www.digitalekabeltelevisie.nl...us/index.shtml

Daarin is onder andere te lezen:
PVRs zoals de Humax 5050 kunnen tot nu toe nog alle HDTV programma's opnemen, en ze zijn te kopieren via de ethernetaansluiting.
Maar het is heel goed mogelijk om opnames alleen gekodeerd toe te staan, of zelfs helemaal te verbieden. Gecodeerde opnames zijn dan alleen maar af te spelen als de smartcard waarmee de opname gemaakt is aanwezig is in de PVR.

Oftewel,een kwestie van tijd, denk ik zo.
Ja, daar staat toch wat ik nu al meerdere keren heb aangegeven? De door Ziggo goedgekeurde PVR's hebben ook ingebouwde beperkingen die door de digitale TV provider per kanaal geactiveerd kunnen worden. Dat is al bekend sinds dat een keer fout ging bij Multikabel nog voor er sprake was van Zesko of Ziggo. Geen nieuws.

En straks zitten dergelijke, door de digitale TV provider aan en uit te zetten, beperkingen ook in apparatuur met CI+ slot en PVR functionaliteit. Ook geen verrassing aangezien dat in de CI+ specificaties staat waaraan het apparaat moet voldoen wil dat apparaat van de CI Plus LLP authorized certificate agent een authenticatie certificaat ontvangen. En zonder zo'n authenticatie certificaat geen werkend CI+ slot.

De tijd zal leren hoe Ziggo met deze mogelijke beperkingen in zowel apparatuur met CI+ slot als externe PVR's zal omgaan. Zullen ze dat, net zoals met de beperkingen als het niet mogen functioneren van de CI+ CAM in een standaard DVB CI slot en vice versa, in één keer eenzijdig aanzetten op alle kanalen of mogen dit keer de zenders zelf aangeven of ze wel of niet behoefte hebben aan extra beperkingen? We zullen zien en blijven vergelijken met hetgeen Caiway doet. Caiway heeft immers met dezelfde zenders te maken, dus als die zenders iets van Ziggo eisen dan zullen ze dat ook van Caiway eisen.
  #24  
Oud 24 november 2009, 00:27
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

Inderdaad, de tijd zal het leren.....

Groet,
JW
  #25  
Oud 7 december 2009, 20:47
Aguai's schermafbeelding
Aguai Aguai is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 november 2009
Locatie: Sittard
Ziggo Internet: z1
Berichten: 7
Standaard

De tijd is gekomen......
http://tweakers.net/nieuws/64161/zig...n-ci+-tvs.html
  #26  
Oud 7 december 2009, 22:00
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

Dat geldt alleen voor de Alphacrypt in een CI+ slot. Daar komt op 2/2/10 een eind aan

Echter, dat slaat niet op de discussie hierboven, PVR's blijven ongemoeid, vooralsnog.

Groet,
JW
  #27  
Oud 8 december 2009, 19:01
Jedimaster64's schermafbeelding
Jedimaster64 Jedimaster64 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2009
Locatie: Tilburg
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Loewe
Berichten: 28
Standaard

Slaat volgens mij prima op de discussie hierboven. Het gaat over Loewe-TV's waarvan de certificering nog niet rond is. Daardoor kon er niet opgenomen/gedecodeerd worden met een CI+ kaart in het CI+ slot. Als tussen-oplossing gebruikt Aguai (en ik trouwens ook) momenteel een Alphacrypt in een CI+ om toch te kunnen opnemen/decoderen. Daar gaat dus een einde aan komen op 2/2/10.

Laten we maar hopen dat Loewe's gecertificeerd zijn voor die datum!


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Dat geldt alleen voor de Alphacrypt in een CI+ slot. Daar komt op 2/2/10 een eind aan

Echter, dat slaat niet op de discussie hierboven, PVR's blijven ongemoeid, vooralsnog.

Groet,
JW
  #28  
Oud 8 december 2009, 20:12
Molen007's schermafbeelding
Molen007 Molen007 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Baarn - Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Loewe Connect
Berichten: 62
Standaard

Dat is zeker te hopen!! Zou er nog iets bekend zijn bij Anoniem over de voortgang van de Loewes? En of ze de opname functionaliteit enigszins in stand laten?
  #29  
Oud 8 december 2009, 21:09
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jedimaster64 Bekijk bericht
Slaat volgens mij prima op de discussie hierboven. Het gaat over Loewe-TV's waarvan de certificering nog niet rond is. Daardoor kon er niet opgenomen/gedecodeerd worden met een CI+ kaart in het CI+ slot. Als tussen-oplossing gebruikt Aguai (en ik trouwens ook) momenteel een Alphacrypt in een CI+ om toch te kunnen opnemen/decoderen. Daar gaat dus een einde aan komen op 2/2/10.

Laten we maar hopen dat Loewe's gecertificeerd zijn voor die datum!
Als die certificering er komt voor de LOEWE's zal dat niet zijn voor díe uitvoeringen waarmee ook opnames gemaakt kunnen worden in HD.
Dat is nou juist wat NIET mogelijk wordt op TV's, of het moet al zijn dat die opnames zodanig gecodeerd worden dat ze alleen op de TV zelf bekeken kunnen worden.
Maar er even "kopietje van trekken" om die op een DVD te zetten of zoiets, vergeet dat maar.

Groet,
JW
  #30  
Oud 8 december 2009, 21:25
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Als die certificering er komt voor de LOEWE's zal dat niet zijn voor díe uitvoeringen waarmee ook opnames gemaakt kunnen worden in HD.
Dat is nou juist wat NIET mogelijk wordt op TV's, of het moet al zijn dat die opnames zodanig gecodeerd worden dat ze alleen op de TV zelf bekeken kunnen worden.
Heb jij soms de specificaties van Ziggo gezien waaraan apparatuur met CI+ slot en opname mogelijkheden moet voldoen om in aanmerking te komen voor "certificatie" van Ziggo?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Overige merken


Favorieten/bladwijzers

Labels
ci+cam, decoderen, dr+, loewe, opnemen

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:29.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl