Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #241  
Oud 13 november 2009, 21:41
Sarrod's schermafbeelding
Sarrod Sarrod is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: Ommen / @Home
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door icetea Bekijk bericht
Dag later exact hetzelfde verschijnsel bij aanzetten TV (via zijkant).
Had niet op de AB geklikt. Wederom geen Live View 1 DVB Descramble Service, alleen de DVB EMM Service. Alleen de Monitoring waarde was een fractie iets anders:

Status Softcell Service
0x0 EMM 1 DVB EMM Service
Algemene service status:
D100-5 DVB EMM serice OK
Interne status: D100-5
EMM source: 0x0000 D100-6
Monitoring: ( 6) 0035 02 7c 00 00 00 00

Ook nu uit/aanzetten via standby op AB blijft het zelfde probleem.

Wederom moest nogmaals de TV uit/aangezet via knop zijkant TV. Dan verschijnt kort melding 'gecodeerd' en daarna weer alles OK.

Kortom mijn probleemomschrijving:

- 0x1 Live View 1 DVB Descramble Service start soms niet op bij aanzetten TV. Resultaat: overal 'gecodeerd programma', now/next verschijnt wel, geen DVB Descramble Service in Status Softcell Service. Workaround: TV uit/aanzetten via knop zijkant (via AB naar standby en weer aan is niet voldoende).
Vandaag had ik ook weer op alle zenders behalve 1HD zwart beeld. Nu ook de softcell gegevens bekeken en deze zijn precies hetzelfde als hierboven beschreven, alleen is mijn monitoring getal tussen haakjes anders, maar zoals iemand anders al meldde verspringt dit getal blijkbaar.

Misschien kunnen we een gelijkheid ontdekken in onze setups:

32PFL9604
Smit CAM
CAI kabel loopt via VHS videorecorder naar TV.
VHS videorecorder aangesloten op Scart 1
DVD speler aangesloten op Scart 2
Woonplaats Ommen (postcode 7731)

Probleem heeft zich bij mij alleen nog maar voorgedaan als in ieder geval 1 van de 2 randapparaten aan stond em ambilight uit (heb ik alleen 's avonds aan).
  #242  
Oud 13 november 2009, 22:08
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sarrod Bekijk bericht
Vandaag had ik ook weer op alle zenders behalve 1HD zwart beeld. Nu ook de softcell gegevens bekeken en deze zijn precies hetzelfde als hierboven beschreven, alleen is mijn monitoring getal tussen haakjes anders, maar zoals iemand anders al meldde verspringt dit getal blijkbaar.

Misschien kunnen we een gelijkheid ontdekken in onze setups:

32PFL9604
Smit CAM
CAI kabel loopt via VHS videorecorder naar TV.
VHS videorecorder aangesloten op Scart 1
DVD speler aangesloten op Scart 2
Woonplaats Ommen (postcode 7731)

Probleem heeft zich bij mij alleen nog maar voorgedaan als in ieder geval 1 van de 2 randapparaten aan stond em ambilight uit (heb ik alleen 's avonds aan).

Omdat Live video niet in het scherm staat verschijnt er geen video/beeld. De oorzaak is een communicatie fout tussen de cam en de tv tijdens het opstarten. Dit is vandaag voorgelegd aan Philips nadat we een foute opstart hebben kunnen loggen.
  #243  
Oud 14 november 2009, 07:48
Sarrod's schermafbeelding
Sarrod Sarrod is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: Ommen / @Home
Berichten: 11
Standaard

Ik las het gisteravond laat in het enquête draadje, hoop dat er een oplossing komt!

Bij deze wil ik anoniem graag nog even bedanken voor alle vrije tijd die hij in deze hele zaak stopt
  #244  
Oud 14 november 2009, 11:49
passat2004's schermafbeelding
passat2004 passat2004 is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Friesland/@home
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: 37PFL9604/H12 Neotion CI+
Berichten: 43
Standaard

37PFL9604 met .66 en Neotion cam.
Gisteren voor de eerste keer "plof" en reboot gehad.
Eerste keer en tot nu toe niet vaker gehad.

Draait voor de rest wel prima en eigenlijks zonder klachten.....
  #245  
Oud 14 november 2009, 20:29
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard Software update Philips PFL9604_H12

Ik kreeg zojuist de mededeling dat de software geupdate kan worden. Uw toestel wordt enkele malen uit en weer aangezet in het proces. Ik klik op akkoord en zit nu al enige tijd naar een blauw scherm te kijken, zonder verdere informatie over voortgang. Heeft iemand dit ook meegemaakt? Hoort dit zo? Kan ik nog iets doen? Hoe lang kan dit duren?

Bij voorbaat dank!
  #246  
Oud 14 november 2009, 20:36
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

Klopt het dat in deze firmware de EPG nog steeds beperkt is tot de eerste 50 zenders? ik heb nog steeds niet bij alle zenders de EPG...

EDIT: laat maar, al op gelost.

Laatst gewijzigd door Tommie33; 14 november 2009 om 20:59
  #247  
Oud 14 november 2009, 20:39
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard

Nu gebeurt er iets! na ongeveer 20 minuten blauw scherm zie ik nu een bordje met PHILIPS dat enkele seconden op een plaats blijft staan en dan naar een andere plek op het scherm springt. Nog steeds geen andere info over het proces.
  #248  
Oud 14 november 2009, 20:57
oldMACdonnell's schermafbeelding
oldMACdonnell oldMACdonnell is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-een
DTV: Digitale TV module (CAM)
Berichten: 20
Standaard

Ik ben nu bijna een uur bezig. TV aan en uitgezet. Niets, alleen blauw beeld.
Alle helpdesks zijn gesloten, wie kan helpen?
  #249  
Oud 14 november 2009, 21:15
icetea's schermafbeelding
icetea icetea is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2009
Locatie: Wijdemeren, Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Ubee EVM3200
DTV: 32/37PFL9604 CI+ (Smit), 32PFL9604 + Humax 5000, Samsung LE40C750 + Cisco 8455DVB
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oldMACdonnell Bekijk bericht
Ik ben nu bijna een uur bezig. TV aan en uitgezet. Niets, alleen blauw beeld.
Alle helpdesks zijn gesloten, wie kan helpen?
Misschien helpt een handmatige update. Haal van de Philips website zelf de laatste update binnen. Unzip deze en plaats de autorun.upg file op een USB stick en doe die in je TV en zet 'm dan aan. Het daadwerkelijke update proces zelf is niet meer als een minuut.
  #250  
Oud 14 november 2009, 21:16
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oldMACdonnell Bekijk bericht
Ik ben nu bijna een uur bezig. TV aan en uitgezet. Niets, alleen blauw beeld.
Alle helpdesks zijn gesloten, wie kan helpen?
Probeer de update eens via USB uit te voeren. Je kan deze hier vinden.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:16.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl