Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #221  
Oud 11 november 2009, 22:46
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FriendlyGhost Bekijk bericht
Anoniem, dank voor je antwoord.

Tv heeft tijdens het typen van het verslag, min 30 minuten, aangestaan. En de melding bleef de hele tijd in beeld. Dus Cam opnieuw geplaatst. Ik weet het, ik ben niet zo snel op het toetsenbord

Even later de tv een paar keer de tv met AB uit een aan gezet. Gevolg: Wel beeld, geen geluid en de melding 'gecodeerd programma'. Live View Algemene service status D29-4 Service is momenteel onversleuteld.

Even op Ned 1 zetten, de TV uitschakelen via de zijkant. Vervolgens weer opstarten, daarna moet de authenticatie normaal verlopen. 10 sec nadat je beeld hebt naar ned 2 zappen en kijken wat het resultaat is.

In dit geval is de informatie:

ES: 0x1011 ECM 0x138b D29-4
ES: 0x1012 ECM 0x138b D29-4
ES: 0x1013 ECM 0x138b D29-4

juist wel relevant.

Dit vormen de 3 onderdelen van een TV programma n.l. video / audio / rest. In jouw situatie zou de 2e waarschijnlijk niet aanwezig zijn of een andere status hebben dan D29-4

Dus een gecodeerd signaal heeft te maken met authenicatie failure, een CCK of SAC error of met een irdeto decryptie probleem / smartcard. Als je geen authenticatie probleem hebt gehad (tijdens opstarten) en geen melding van CCK of SAC error dan CAM menu met bovenstaande wel relevant.

Laatst gewijzigd door anoniem; 11 november 2009 om 22:53
  #222  
Oud 12 november 2009, 07:24
Rowwan's schermafbeelding
Rowwan Rowwan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 juni 2009
Locatie: Venlo
DTV: 32pfl9604 + Smit CAM & Philips 37pfl9632 + Humax 5200
Berichten: 154
Angry 2x Plof, knal en uit

Gisteravond heb ik voor het eerst last gehad van het beroemde plof/uit symdroom. De eerste keer per ongeluk, de 2x keer omdat ik het scenario wilde herhalen/reproduceren. De 2e keer lukte het me om binnen 2 minuten de TV te laten crashen..

Scenario:
1. Start TV vanuit standy
2. Zap door de HD zenders (weet niet of dit belangrijk is, maar dit is in elk geval wat ik gedaan heb).
3. Op het moment dat de zender verspringt, krijg je eerst zwart beeld, dan verschijnt het kanaal in beeld (en daarna komt pas het beeld). Op het moment dat de kanaalnaam verschijnt druk je op GUIDE.

Dit resulteerde meteen in een reboot. Ik heb toen geprobeerd de situatie te herhalen, maar de TV is toen gecrashed op het moment dat er WEL beeld was.
Ik had geen zin om m'n TV verder de vernieling in te helpen (weet nog steeds niet of het nu wel of niet schadelijk is voor de HW), dus ben maar weer gewoon TV gaan kijken.

Het viel me wel op dat op de momenten dat de GUIDE wel functioneerde na het zappen (het gaat namelijk niet elke keer mis) dat nog niet alle GUIDE informatie beschikbaar was.

(Overigens vindt ik het opnieuw aanbrengen van de CAM geen structurele oplossing voor de CKK problemen. Het valt vast niet onder garantie als er door deze actie pinnen scheef gedrukt worden, en dat heb ik hier al een aantal keren gelezen)
  #223  
Oud 12 november 2009, 09:17
VL32's schermafbeelding
VL32 VL32 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Vlieland
DTV: 1 x Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) en 1x Samsung DCB-H360RS en 1 x philips tv met CI+
Berichten: 61
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rowwan Bekijk bericht
(Overigens vindt ik het opnieuw aanbrengen van de CAM geen structurele oplossing voor de CKK problemen. Het valt vast niet onder garantie als er door deze actie pinnen scheef gedrukt worden, en dat heb ik hier al een aantal keren gelezen)
En hier dus ook platgedrukte/scheve pinnen...
Kan mn module dus niet meer gebruiken
Heb dus toch weer mn samsung decoder er tussen moeten hangen....
En juist daarvoor had ik die TV aangeschaft zodat ik geen extra decoder nodig zou zijn op de slaapkamer...Let's make things better....NOT..
  #224  
Oud 12 november 2009, 10:27
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Standaard allerlei reboots vergen echt geen CAM acties

Volgens mij kan je elke hardware weer in de rusttoestand krijgen door alles spanningsloos te maken. Denk maar aan het uiterste redmiddel bij PC-crashes. Met zoiets heb ik ook wel tijdelijk falende moederborden van PC's weer overeind gekregen. Alleen USB wil nog wel eens door in en uitsteken overeind komen, maar ook hier levert een opstart altijd een nieuwe detectie op. Dit soort apparatuur bevat steeds meer PC-technologie en zo moet je ook gaan denken bij foutoplossingen.

In feite zijn reboots ook harde restarts, al komen ze van binnen uit: "watchdog timers" herkennen lange vastlopers en grijpen dan hard in.

Kortom, gewoon CAM laten zitten waar die zit en als een restart met de stanby dan wel vervolgens aan/uit knop aan de zijkant niet meer werkt, de stekker van de TV trekken en een tijdje wachten met terug te steken.

Dat betekent overigens niet dat er niet verder aan de Firmware gesleuteld moet worden (zolang crashes tenminste hiervan afhankelijk zijn)!

Zelf blijf ik maar heen en weer springen in de menu's zonder reboots. Maar als er een keer door allerlei haastige sprongen eens in zoveel weken een reboot aankomt zal je mij niet horen klagen. Hij hoeft alleen maar foutloos te worden met normale, rustige commando's, je mag niet verwachten dat software ooit door Philips volledig foutloos gemaakt kan worden. Zoiets gebeurt in de IT-wereld ook niet en het aantal variabelen in toestanden en commando's is niet gering (FW van 45 Mb is groot voor dit soort functies).

Wordt vervolgd... (naast particulier ook mgt consultant ICT).
  #225  
Oud 12 november 2009, 10:43
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Donthuis Bekijk bericht
Volgens mij kan je elke hardware weer in de rusttoestand krijgen door alles spanningsloos te maken. Denk maar aan het uiterste redmiddel bij PC-crashes. Met zoiets heb ik ook wel tijdelijk falende moederborden van PC's weer overeind gekregen. Alleen USB wil nog wel eens door in en uitsteken overeind komen, maar ook hier levert een opstart altijd een nieuwe detectie op. Dit soort apparatuur bevat steeds meer PC-technologie en zo moet je ook gaan denken bij foutoplossingen.
Flash geheugen houdt gewoon de toestand vast zonder spanning. Deze stelling gaat dus niet op (en dus moet je soms de CAM verwijderen voor re-authenticatie).
  #226  
Oud 12 november 2009, 17:49
icetea's schermafbeelding
icetea icetea is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2009
Locatie: Wijdemeren, Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Ubee EVM3200
DTV: 32/37PFL9604 CI+ (Smit), 32PFL9604 + Humax 5000, Samsung LE40C750 + Cisco 8455DVB
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rowwan Bekijk bericht
Gisteravond heb ik voor het eerst last gehad van het beroemde plof/uit symdroom. De eerste keer per ongeluk, de 2x keer omdat ik het scenario wilde herhalen/reproduceren. De 2e keer lukte het me om binnen 2 minuten de TV te laten crashen..

Scenario:
1. Start TV vanuit standy
2. Zap door de HD zenders (weet niet of dit belangrijk is, maar dit is in elk geval wat ik gedaan heb).
3. Op het moment dat de zender verspringt, krijg je eerst zwart beeld, dan verschijnt het kanaal in beeld (en daarna komt pas het beeld). Op het moment dat de kanaalnaam verschijnt druk je op GUIDE.

Dit resulteerde meteen in een reboot. Ik heb toen geprobeerd de situatie te herhalen, maar de TV is toen gecrashed op het moment dat er WEL beeld was.
Ik had geen zin om m'n TV verder de vernieling in te helpen (weet nog steeds niet of het nu wel of niet schadelijk is voor de HW), dus ben maar weer gewoon TV gaan kijken.

Het viel me wel op dat op de momenten dat de GUIDE wel functioneerde na het zappen (het gaat namelijk niet elke keer mis) dat nog niet alle GUIDE informatie beschikbaar was.

(Overigens vindt ik het opnieuw aanbrengen van de CAM geen structurele oplossing voor de CKK problemen. Het valt vast niet onder garantie als er door deze actie pinnen scheef gedrukt worden, en dat heb ik hier al een aantal keren gelezen)
Ook hier te reproduceren met paar pogingen. Zelfde bevinding met lege GUIDE.
  #227  
Oud 12 november 2009, 18:15
rbbb's schermafbeelding
rbbb rbbb is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: Rijswijk ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus en Ubee EVW3200
Berichten: 40
Standaard 1 dag verder.......

1dag verder, alles werkt prima hier. Gisteren geinstalleerd volgens de gebruiksaanwijzing die op dit forum gevonden stond.
32plf9604
Kan iemand mij zeggen hoe lang de preview duurt.
  #228  
Oud 12 november 2009, 18:45
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Standaard dat is de vraag/eindelijk één CAM-zaak gevonden

Volgens de gebruiksaanwzijzing van Philips moet de TV afstaan voor het plaatsen van de CAM/CI+ module, dus dat kan ook spanningsloos zijn. Verder bevat het configuratie menu een mogelijkheid de CAM/CI+ te authenticeren. Daarin is fash of niet flash niet relevant.

Kortom: laat Philips maar eens aangeven hoe je vanuit de standby dan wel de uitstand de authenticatie kan herstarten, dan weten wie er gelijk heeft!

Er is wel iets merkwaardigs rond authenticatie van de CAM: maandagavond kon je mijn 37PFL9604 TV af en aan (naar standby) zetten en meteen na herstart power 2x zonder onderbreking naar de laatst gekozen zender springen. Vanaf dinsdag ochtend levert elke wake up vanuit standby echter een "geslaagde IRDETO authenticatie" melding op. Daar moet je OK op drukken (anders stopt hier de vooortgang) en de zender opnieuw kiezen.

Kortom, je hebt eigenlijk vier of vijf toetsindrukken nodig om weer te starten waar je was geëindigd: 2x powerknop, OK op Authenticatie, Home, Televisie en dan eigenlijk nog een keer op de zender zelf. Misschien dat tweemaal OK na authenticatie ook wel werkt, dat scheelt een keertje... Kan het zijn dat Ziggo steeds authenticatie vraagt in de review periode, opf is dit een Philips failsafe procedure die niet beschreven is?

IK heb even de standby zenderupdate weer aangezet om te zien of die zender updates om 6 u 's ochtends er wel automatisch doorheen komen.

Wordt vervolgd, maar totnutoe ben ik zéér tevreden met dit resultaat. Weergaloos beeld, zowel SD/HD als analoog bij "goede" signaalsterkte.

  #229  
Oud 12 november 2009, 18:51
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Donthuis Bekijk bericht
Volgens de gebruiksaanwzijzing van Philips moet de TV afstaan voor het plaatsen van de CAM/CI+ module, dus dat kan ook spanningsloos zijn. Verder bevat het configuratie menu een mogelijkheid de CAM/CI+ te authenticeren. Daarin is fash of niet flash niet relevant.
De TV hoeft niet uit te staan voor het verwijderen of invoeren van de CAM. Ik ken geen mogelijkheid om de CAM te authenticeren via het configuratiemenu (maar leer graag bij).
  #230  
Oud 12 november 2009, 20:04
rensig's schermafbeelding
rensig rensig is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2009
Locatie: Stadskanal
Berichten: 13
Standaard 37pfl9604 Neotion

Gisteren heb ik mijn 2e knal/reboot gehad. Ik heb al eerder aangegeven dat sinds de eerste keer mijn beeld donkerder werd. Ik kreeg dat niet meer goed. Gisteren heb ik de fabrieksinstellingen teruggezet en later weer de instellingen (beeld en geluid) conform mijn wens afgestemt.
Wellicht dat ik wat snel door de menu's ging, maar opeens was het knal en reboot.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:22.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl